heldekkende bakgrunnsbilde
navneskilt
Fane-basert meny

2015 del 3/6 : Mai → Juni

28.06.15

BLAZE OF PERDITION - NEAR DEATH REVELATIONS

Blaze Of Perdition - Near Death Revelations Terningkast 5

AGONIA RECORDS, 26.06.15
Etter en traumatisk opplevelse er det bare flaks at polske Blaze Of Perdition byr på ny sort metall. De byr også på nokså markante musikalske endringer i en temmelig ortodoks sjanger.
Etter tre år under navnet Perdition skiftet bandet navn til Blaze Of Perdition i 2007. Det har blitt mange små utgivelser, og to skiver. Den siste, The Hierophant er en saftig svartmetallisk knyttneve i skandinavisk-inspirert ånd.
Under en turné tidlig en november morgen i 2013 gikk det imidlertid fullstendig galt...

piggtråd
28.06.15

ISVIND – GUD

Isvind – Gud Terningkast 5

FOLTER RECORDS, 26.06.15
Når Isvind nå er ute med sitt fjerde album har lytteren all grunn til å være nysgjerrig på albumtittelen. Det sakrale går i tillegg igjen i flere av låttitlene, som Ordet, Himmelen, Hyrden og Spiret.
Enhver med kjennskap til bandet er like fullt langt fra nervøse for at det er et “un-black” metall-band vi har med å gjøre.
Isvind begynte under monikeren Ice Wind i 1992, men endret navnet allerede året etter. Året etter debuten Dark Waters Stir (1996) ble bandet oppløst.

piggtråd
16.06.15

TEMPEL - THE MOON LIT OUR PATH

Tempel - The Moon Lit Our Path Terningkast 5

PROSTHETIC RECORDS, 16.06.15
Den instrumentale Arizona-duoen med det norsk-klingende navnet er ute med sin andre skive. Lytteren har 54 behagelige minutter i vente. Fritt for dødpunkter, og med et tilsynelatende rikholdig arsenal av inspirasjonskilder. Låtene er lange, alle som en, og med fem låter gir det et snitt på nesten 11 minutter.

Å putte Tempel i én enkelt bås blir temmelig misvisende, selv om post-[ymse]metall utgjør en majoritet i selve uttrykket.

piggtråd
10.06.15

DISLOYAL - GODLESS

Disloyal - Godless Terningkast 5

GHASTLY MUSIC / AMPUTATED VEIN RECORDS, 09.06.15
Polsk dødsmetall har et godt og høyst fortjent renommé. Disloyal stikker seg noe ut i denne forsamlingen, men ikke dermed i negativ forstand.
Bandet er nytt for meg, men deres historie strekker seg faktisk helt tilbake til 1997. Bandets vedlagte bio er lang, men inneholder ingen overraskelser. Etter x antall medlems-utskiftinger har kvartetten én originalmedlem, og bandet er nå ute med sin fjerde skive.


piggtråd
07.06.15

GORGOROTH - INSTINCTUS BESTIALIS

Gorgoroth - Instinctus Bestialis Terningkast 5

SOULSELLER RECORDS, 08.06.15
Gorgoroth er omsider på banen igjen.
Om man ser bort fra ny-innspillingen av Under the Sign of Hell for knapt 3,5 år siden er det i overkant av 5,5 år siden forrige skiveslipp fra Infernus & Co.
Skulle man derimot mot all formodning regne med Under the Sign of Hell 2011, ville dette blitt Gorgoroths tiende fullengder siden starten i 1992.piggtråd
25.05.15

ALKALOID - THE MALKUTH GRIMOIRE

Alkaloid - The Malkuth Grimoire Terningkast 5

SELVFINANSIERT UTGIVELSE, 17.03.15
Det er skuffende lenge siden forrige fullblods anmeldelse her i gården. Den tid jeg har hatt til rådighet iløpet av de 17 dager som har passert har blitt brukt på 25 Inntrykk , og tiden flyr som kjent.
De som følger godt med i metalliverset har trolig fått med seg denne utgivelsen. For alle andre er det bare å spisse ørene.
Alkaloid består av fem mann hvis meritter er upåklagelige. Jeg langet nylig ut mot begrepet “supergruppe” i ett Inntrykk av ei ellers brukbar skive av Tau Cross, så den frasen er herved ubrukelig


piggtråd
08.05.15

ARCTURUS - ARCTURIAN

Arcturus - Arcturian Terningkast 5

Prophecy Productions, 08.05.15
Jeg har et ambivalent forhold til sær musikk. Noe blir for søkt for min kresne gane, men iblant er det godt å flykte fra all generisk, sjanger-bundet middelmådighet. Et opphold i en verden hvor genre og begrensninger ikke eksisterer kan iblant være rent restituerende.
Nesten ti år etter Sideshow Symphonies kan vi endelig glede oss over nytt materiale fra landets mest psykedeliske forsamling, i form av fem suverene artister med astrale kollektive visjoner.
Vi ønsker Norges hoffnarr Arcturus velkommen tilbake i manesjen.


piggtråd
05.05.15

Svadilfare - Krig i Kunst

Svadilfare - Krig i Kunst Terningkast 3

NATURMACHT PRODUCTIONS, 22.03.15
Det Bergens-baserte enmannsbandet Svadilfare er ute med sin tredje skive. Ildsint Svartmunin (Gandreid, Blodstaur) er mannen bak roret. Han startet sitt prosjekt for ti år siden, men la ting på is en periode. For fem år siden tok han atter sats, og verden fikk snart ta del i hans virke. På Krig i Kunst framføres sort metall med innslag fra folk/viking-leiren. Eller er det atmosfærisk pagan metall? Ildsint tråkker ikke ikke i andres fotspor, men lager heller egne stier i skog, mark og ulendt terreng.


piggtråd
01.05.15

OUTRE - GHOST CHANTS

Outre - Ghost Chants Terningkast 5

THIRD EYE TEMPLE (CD),
ESSENTIAL PURIFICATION RECORD (MC) og
GODZ OV WAR PRODUCTIONS (LP), 14.04.15
Debuterende Outre er atter et band som følger arven fra Deathspell Omega, og framfører sine sorte toner med infernalsk, forvridd, klaustrofobisk og tordnende vri.
Så ufattelig mange følger i nedtråkkede fotefar at man like gjerne kunne asfaltert stien og satt opp et helvetes kjøpesenter der den ender. Gode band blir middelmådige i mengden. Men som en Lucifers ledestjerne viser disse fem polakkene med all tydelighet at originalt og eksepsjonell kvalitet fortsatt er en mulighet.

piggtråd