heldekkende bakgrunnsbilde
navneskilt
Fane-basert meny

Uke 17, 2018

29.04.18

WORMLIGHT - WRATH OF THE WILDS

Wormlight - Wrath of the Wilds Terningkast 5

Black Lion Records, 25.04.18
Wormlight ble unnfanget under navnet Unhallowed i Umeå i 2014. Lineupen var noe turbulent til å begynne med, og bandet endret både lyrisk tematikk og navn når besetningen etterhvert begynte å stabilisere seg senere samme år.
Etter dette, slapp bandet to EPer i henholdsvis 2014 og 2015, før de nå presenterer 55 minutter melodisk black metal som fenger godt.
Den svenske kvartetten leverer mye flammende melodi med godt driv og ditto stemning, og de lykkes i å imponere med sin første fullengder.

piggtråd
26.04.18

KZOHH - RYE. FLEAS. CHRISMON. & 26

KZOHH - Rye. Fleas. Chrismon. & 26 Terningkast 4

Ashen Dominion, 26.04.18
På en og samme dag slippes re-utgivelsen av andreskiva til ukrainske KZOHH, originalt sluppet i 2015, og deres nye album.
Den eneste informasjon jeg hadde om Rye. Fleas. Chrismon. når disse ord først ble forfattet, var tørre tekniske data. Når jeg ble tvunget til å gjette, løp fantasien løpsk. Det er kanskje vel så greit.
Albumet med det besynderlige navnet 26, er på sin side ei rykende fersk skive med bare to låter. Disse er riktignok dryge.


piggtråd
25.04.18

WALLACHIA - MONUMENTAL HERESY

Wallachia - Monumental Heresy Terningkast 5

Debemur Morti Productions, 13.04.18
Wallachia fra Steinkjer ble dannet i 1992 av Lars Stavdal. Med en stemning av majestetisk gotisk vampyrisme og symfonisk fremtoning, i tillegg til utstrakt bruk av eksepsjonell effekt på vokalen i de tidlige år, har Wallachia alltid skilt seg ut som et isolert anomali i den norske black metal scene.
Det rumenske landområdet og forhenværende fyrste-dømmet Valakia, som bandet er oppkalt etter, ligger mellom Karpatene og Transilvania. Valakias mest beryktede fyrste, Vlad Ţepeş, fungerte som kjent som inspirasjonskilde for Bram Stokers Dracula.

piggtråd

Karakterskala
Graderingsskala

Gorger