heldekkende bakgrunnsbilde
navneskilt
Fane-basert meny

Uke 15, 2018

14.04.18

AUTOKRATOR - HAMMER OF HERETICS

Autokrator - Hammer of Heretics Terningkast 5

Krucyator Productions, 10.04.18
Franske Autokrator er tilbake med mer tordnende intensitet.
Det er to år siden sist vi ble sonisk voldtatt av franskmennene. Da med skiva The Obedience To Authority, som tross sitt dronende leven fra helvete var mindre kakofonisk enn debuten.
Med Hammer of Heretics, tar bandet ytterligere et steg i “lettfordøyelig” retning. Svoveldampen ligger fortsatt tett og kvelende, og helvetesildens flammer brøler, så forvent for faen ikke siviliserte fakter fra Autokrator.


piggtråd
13.04.18

ASCENSION - UNDER ETHER

Ascension - Under Ether Terningkast 6

W.T.C.Productions, 30.03.18
Jeg hadde ikke annet enn smiger og lovord å si om skiva The Dead of the World, som etterfulgte appetizer-EPen Deathless Light idet 2014 haltet mot sin bitre ende.

Under Ether er tyskernes tredje skive, og slippes elleve år etter bandets oppstart.

Bandets debutskive Consolamentum (2010) har jeg fortsatt til gode å høre. Jeg kan derimot bekrefte at Ascension leverer svært respektabel kvalitet på den inneværende siden av tidslinjen.

piggtråd
12.04.18

UNTERVOID - UNTERVOID (EP)

Untervoid - Untervoid Veldig Bra

Osmose Productions, 26.01.18
I 2015 gikk to erfarne musikere sammen for å skape et nytt prosjekt. Resultatet av deres første bestrebelser, er fire låter på til sammen 24,5 minutter.
De to er A. og Destroyer. Trommis A. spiller også i Armagedon, i tillegg til å ha spilt i blant annet Lost Soul, og jobbet med blant annet Behemoth. Vokalist og gitarist Destroyer har ellers sin hyre i Kriegsmaschine, i tillegg til en fortid i Hate.
Duoen styrer uten betenkninger klar av demo-stadiet, og leverer profesjonelt fra første sekund.


piggtråd
11.04.18

OBSCENE - SERMON TO THE SNAKE (EP)

Obscene - Sermon to the Snake Godkjent

Horror Pain Gore Death Prod. & Blood Harvest
Personlig tror jeg det (i de fleste tilfeller) måtte vært en fordel for band om de definerte sine første, kortvarige utgivelser som demo, og ikke som EP. Det er tross alt lettere å vise litt godvilje og se gjennom fingrene på småfeil når formatet er en forkortelse for demonstrasjon, og ikke en utgivelse myntet på salg til massene.
Dette fire spor og 17 minutter lange første livstegn stiller dog i en ganske annen klasse.
Kvintetten fra Indianapolis i statene spiller dødsmetall med skrekkinngytende stemning, og tar ukonvensjonelle midler i bruk for å senke temperaturen på blodomløpet.

piggtråd
08.04.18

MAUSOLEUM OF DEATH - ECSTATIC VIOLENCE & HATRED (EP)

Mausoleum Of Death - Ecstatic Violence & Hatred Godkjent

Selvutgitt, 15.01.18
“Sekundær-utgivelser” som EPer, splitter og lignende, har i stor grad havnet bakerst i prioriterings-køen i senere tid. En av disse heter Ecstatic Violence & Hatred, og ble sluppet som en EP i januar. Ser vi nærmere på omstendighetene, er det derimot fristende å definere utgivelsen som demo. I tillegg til å være bandets første livstegn, er den produsert og utgitt uten innblanding utenfra. Dermed blir Ecstatic Violence & Hatred mer som en demonstrasjon av Mausoleum Of Deaths uttrykk å regne enn som et frittstående musikalsk produkt.
Har så denne raritet mer enn “sentimental verdi” å vise til?

piggtråd

Karakterskala
Graderingsskala

Gorger