heldekkende bakgrunnsbilde
navneskilt
Fane-basert meny

Uke 12, 2018

25.03.18

BALMOG - VACUUM

Balmog - Vacuum Terningkast 4

War Anthem Records, 16.03.18
Vi skal tilbake til det nord/vestre hjørnet av den iberiske halvøy, til trioen Balmog, som vi besøkte for et par måneder, i forbindelse med deres deltakelse på en splitt med Sartegos.
Jeg nevnte den gang sammenligninger med Sheidim*, og jeg har tidligere nevnt likheter mellom sistnevnte og Watain*.
Så vet du ihvertfall omtrent hvor i det musikalske (og det geografiske) landskapet Balmog ligger og slanger seg.


piggtråd
23.03.18

PROFANE BURIAL - THE ROSEWATER PARK LEGEND

Profane Burial - The Rosewater Park Legend Terningkast 4

Apathia Records, 23.03.18
I 2013 dannet nordmennene Kjetil Ytterhus (Omnia Moritur) og André Aaslie (Images At Twilight, Abyssic m.m.) bandet Profane Burial, for å kombinere et svartmetallisk uttrykk med majestetisk orkestral dramatikk. Med flere tilskudd til medlemsmassen, har bandet vokst til en kvintett.
I motsetning til typisk prosedyre i Andrés øvrige band, har de to skaperne samarbeidet om orkestreringen. Mr. Aaslie har også benyttet sin vokal, samtidig som bandet har en dedikert vokalist i Ronny Thorsen (Viper Solfa, eks-Trail Of Tears, eks-Blood Red Throne.

piggtråd
22.03.18

ET MORIEMUR - EPIGRAMMATA

Et Moriemur - Epigrammata Terningkast 5

Transcending Obscurity Records, 20.03.18
Et Moriemur er et tsjekkisk band som tar utgangspunkt i orkestral death/doom. De tar kanskje ikke genren “til nye høyder”, men de tar den i alle fall til fremmede land og fordums tid.
På sitt nye verk, som varer i hele 53 minutter, blander tsjekkerne ulike beslektede genre til en frisk potpurri, og et egenartet rekviem.
Bandet ble dannet for ti år siden, og har kommet til sin tredje fullengder. De to foregående har jeg ikke hørt, men også disse har rikelig varighet som passerer 50 minutter.

piggtråd
19.03.18

KAOTEON - DAMNATIO MEMORIAE

Kaoteon - Damnatio Memoriae Terningkast 4

Selvutgitt, 23.02.18
Kaoteon har måttet kjempe mer innbitt enn de fleste for sin lidenskap, men de har forblitt lojale, og bevist sin hengivenhet til ekstrem metall.
Duoen kommer fra Libanon, hvor regjering og preste-skap må kunne kalles uadskillelige, da parlamentets ulike ledere må være tilknyttet henholdsvis kristendom og islam ved lov.
Kaoteon ble formet for 20 år siden. Først under stavemåten Chaotaeon. Bandet måtte imidlertid endre litt på navnet, ettersom regimets politi tok navnet for å være en oversettelse av ordet “djevler” fra arabisk.

piggtråd

Karakterskala
Graderingsskala

Gorger