heldekkende bakgrunnsbilde
navneskilt
Fane-basert meny

Uke 10, 2018

11.03.18

INFRAKTOR - EXHAUST

Infraktor - Exhaust Terningkast 2

Rastilho Metal Records, 02.03.18
Infraktor er et nokså nytt band fra Portugal. Bandet har riktignok omtrent fem års fartstid, men har (slik jeg har forstått det) hatt en lengre pause. Dette er uansett kvintettens første livstegn.
Portugiserne spiller thrash metall med en dødelig vri. Karene leverer - ihvertfall innledningsvis - hissig, aggressiv og hastig thrash-furore på sitt debut-album Exhaust. Lyden og instrumenteringen er full av forrykende trøkk, og innbyr umiddelbart til omfattende headbanging.
Det er imidlertid ikke ild alt som gløder...

piggtråd
10.03.18

AFSKY - SORG

Afsky - Sorg Terningkast 5

Vendetta Records & Broken Silence, 09.03.18
Når månen skinner, blek og ensom, når vinden nå dreper, skal lyden av en dødsmarsj bryte det som er av stillhet, når vinden plystrer lavmælt der den feier over frosne, snødekte vinterlandskap. Lenkene rasler. Tunge føtter tramper taktfast i knirkende tørr snø, når menn med senkede hoder er på vei til sitt endelikt. Døden benåder ingen. Især ikke et dødsdømt følge på sin siste reis.
Disse beskrivelser av stemning, utført med tildels plagierte tekstlinjer, er blot et eksempel på den atmos-fære danske Ole Pedersen Luk skaper med sitt eget band Afsky.

piggtråd
09.03.18

TRIUMPHATOR - WINGS OF ANTICHRIST (Reutgivelse)

Triumphator - Wings of Antichrist Terningkast 4

Shadow Records & Regain Records, 28.02.18
Wings of Antichrist ble sluppet i 1999 på smått legendariske Necropolis Records, og regnes angivelig av enkelte som et av nittitallets mest undervurderte eller oversette verk innen klassisk skandinavisk svartmetall. Hadde man ventet ett år med relanseringen, kunne man kalt det et jubileum.
Triumphator ble skapt av blant annet Marcus Tena, eier av Shadow Records, i 1995, og har hatt et og annet kjent fjes i rekkene.
Wings of Antichrist er sluppet flere ganger, blant annet av renommerte Listenable Records.

piggtråd
08.03.18

AZZIARD - LIBER PRIMUS - MÉTAMPSYCHOSE

Azziard - Liber Primus - Métampsychose Terningkast 5

Malpermesita Records, 08.12.17
Franske Azziard har tidligere sluppet to fullengdere. Begge inspirert av første verdenskrig. Den andre av disse, Vésanie, ble mitt første møte med bandet, og ble en meget positiv overraskelse i så måte.
Bandet begynner her på første del av et nytt konsept.
I forkant foretok bandet en liten oppsummering av sin fremgang og suksess så langt, når de i november slapp EPen Disruption. Dette vitnesbyrd om deres utvikling, i form av en mini-compilation, presenterte et par spor fra deres nye verk, samt tre låter fra tidligere i karrièren.


piggtråd
07.03.18

NECROPHOBIC - MARK OF THE NECROGRAM

Necrophobic - Mark of the Necrogram Terningkast 5

Century Media Records, 23.02.18
Nesten 4,5 år har gått siden svenske Necrophobic sist beæret oss med sitt nærvær. Da ser jeg bort fra EPen Pesta, som du like gjerne kan kalle en singel.
Bandet har vært utsatt for en rekke interne omveltninger siden sist. Halve bandet er byttet ut. Kun rytmeseksjonen består. Deriblant original-medlem Joakim Sterner, bandets trommis gjennom snart 30 år. De “nye” karene er i sannhet gamle travere som er tilbake i manesjen.
Med Mark of the Necrogram føler bandet at lineupen er fullendt, og bandet føler seg revitalisert. Energien er på plass, og bandet er sultent...

piggtråd
06.03.18

DOMINANT - THE SUMMONING (EP)

Dominant - The Summoning Herlig

Lacerated Enemy Records, 01.01.18
Mye tyder på at kun to karer utgjør den harde kjerne i denne nye dødsmetall-bataljonen. Totalt er likevel fire mann med på å sette sitt avtrykk på The Summoning, det første livstegn fra norske Dominant.
Bassist André Bjerring spiller også live med et annet death metal band, mens gitarist og låtskriver Robin Larsen har hatt litt flere jern i ilden.
For å åpne et nytt kapittel i sin karrière med et smell, har duoen hyret inn amerikaneren Jimmy Javins, vokalist i Necrotic Disgorgement, og Brynjar “Tapir” Helgetun, Norges svar på Rogga Johansson, på trommer.

piggtråd
05.03.18

SORROWFUL LAND - WHERE THE SULLEN WATERS FLOW (EP)

Sorrowful Land - Where The Sullen Waters Flow Bra

Solitude Productions, 15.12.17
Max Molodtsov er den vestlige skrivemåten på navnet til ukraineren bak Sorrowful Land. På den første demoen, arbeidet han sammen med den svenske vokalisten Peter Laustsen, fra When Nothing Remains og Nox Aurea.

Låtskriver og multiinstrumentalist Max var dog raskt overlatt til seg selv.

I november 2016, slapp han debutskiva Of Ruins..., et vakkert 50 minutters death/doom-opus jeg aldri rakk å skrive om.

piggtråd

Karakterskala
Graderingsskala

Gorger