heldekkende bakgrunnsbilde
navneskilt
Fane-basert meny

Uke 9, 2018

02.03.18

IFERNACH - MAQTEWEK NAKUSET (EP)

Ifernach - Maqtewek Nakuset Ganske bra

Nekrart Productions, 08.10.17
Enmannsbandet Ifernach kommer fra den vesle byen Chandler på halvøya Gaspésie i provinsen Québec i Canada. Halvøya kalles Gespe’gewa’gi av de innfødte Mi’gmaq indianerne, som har hatt tilhold i området hvor Canada og USA møtes på Nord-Amerikas østkyst, mellom St. Lawrence elven og Nord-Atlanteren.
Hvorvidt hr. Finian Patraic har indianerblod i årene, vites ikke, men han finner sin inspirasjon i å utforske den omkringliggende naturen, forfedrenes mystisisme og Gespe’gewa’gi-stammens folklore og konflikter.


piggtråd
01.03.18 The Malkuth Grimoire Liquid Anatomy

For tre år siden slapp den tyske “supergruppen” Alkaloid sin mesterlige debut The Malkuth Grimoire. I et famlende forsøk på kategorisering, falt jeg til slutt ned på “progressiv dødsmetall med tekniske bestanddeler og melodiske finesser” som forsøksvis beskrivelse.
I februar, ble denne sluppet på vinyl via Season of Mist.
Når oppfølgeren nå annonseres, synes jeg det er verdt å nevne. Andreskiva Liquid Anatomy slippes 18. mai. Detaljene kommer vi tilbake til.

piggtråd
01.03.18

AVSLUT - DECEPTIS

Avslut - Deceptis Terningkast 6

Osmose Productions, 23.02.18
Debutskiva til svenske Avslut har jeg virkelig sett fram til å investere tid i.
At bandet kommer fra Sverige, er ikke vanskelig å høre. At arnestedet er Stockholm, kommer heller ikke som noen overraskelse.
Bandet har eksistert i to år, og slapp EP og to singler i løpet av 2016. Kvintetten består blant annet av C. (eks-Katharos), en av to vokalister og en av tre gitarister, og trommis O., som også trakterer slagverk i In Reverence.
Deceptis' 43 minutter består av ni intense hymner til mørket.

piggtråd
27.02.18

ATARAXY - WHERE ALL HOPE FADES

Ataraxy - Where All Hope Fades Terningkast 4

Dark Descent Records, 16.02.18
Den spanske kvartetten Ataraxy kan feire ti års eksistens. Det høres imidlertid ikke ut som om bandet synes de har så mye å feire, for musikken er ikke særlig lystig av seg.

Bandet er ute med sin andre skive, hvor tung, melankolsk dødsmetall møter håpløshetens vesen i form av doomsk misere.

Så la alt håp fare, og synk dypt ned til et sted...
Where All Hope Fades.

piggtråd
26.02.18

CULTUS PROFANO - SACRAMENTUM OBSCURUS

Cultus Profano - Sacramentum Obscurus Terningkast 5

Debemur Morti Productions, 23.02.18
En håndfull band har i senere tid levert meget overbevisende svart avsky av tidløs, primitiv og nekrotisk støpning. Cultus Profano føyer seg ufint inn i de elitistiske rekker.

Duoen kommer overraskende nok fra Los Angeles. Overraskende fordi prosentandelen av amerikansk svartmetall jeg bifaller, beklageligvis er skuffende lav.

Da er det desto hyggeligere å komme over et band man fullt og helt kan ta av seg hatten for.

piggtråd

Karakterskala
Graderingsskala

Gorger