heldekkende bakgrunnsbilde
navneskilt
Fane-basert meny

Uke 8, 2018

25.02.18

NETER - INFERUS

Neter - Inferus Terningkast 5

Satanath Records, 15.01.18
Det siste halvåret har jeg skrevet svært lite om ren dødsmetall. Alt for mange band med et ufravikelig forhold til den mest tradisjonelle tilnærming, kan gjøre selv gode skiver til å virke generiske.
Selv om kopister finnes i alle kriker og kroker, har kanskje differensiering litt større status i black metal; en sjanger med en ekstra dragning på utskudd og utstøtte.
Men tilbake til dath metal. Noen ganger kommer man over band som leverer sine barbariske knuse-riff med så mye fet stemning at det umulig lar seg gjøre å ikke bukke under for dampveivalsen.

piggtråd
25.02.18

SPITE - ANTIMOSHIACH

Spite - Antimoshiach Terningkast 4

Invictus Productions, 02.02.18
Spite er et enmannsband med base i Brooklyn, New York. Spite ble født i 2010, og har prøvd seg på de tre formatene singel, splitt og EP, før tiden nå er moden for formatet over alle formater; fullengderen.

Salpsan kaller han seg, mannen bak Spite. Han deltar i et par andre konstellasjoner, og har traktert trommer live for Negative Plane en kort periode.

Spite spiller en form for fargerik svart metall, om man kan si det slik.

piggtråd
24.02.18

LYKANTROP - VE

Lykantrop - VE Terningkast 3

Ewiges Eis Records, 22.01.18
Forventninger er alle skuffelsers mor. Det er mulig jeg gjentar meg selv, for det høres ut som noe jeg ville sagt, men hukommelse er beklageligvis en fremmed fugl.
Debutskiva med den korte og gåtefulle tittelen VE, tvinger meg til å justere forventningene, eller snarere: kaste dem på båten.
Forventningene skyldes til dels coveret. Hva forventer man egentlig å finne bak et barskt og dyrisk cover som flekker tenner på bloddryppende maner? Kanskje noe utemmet, frådende, røft og etsende?


piggtråd
21.02.18

ULVEGR - VARGKULT

Ulvegr - Vargkult Terningkast 4

Ashen Dominion, 30.01.18
Ulvegr ble startet for litt mindre enn ti år siden i Ukrainas nest største by, Kharkiv. Bandet har operert som en stabil duo siden oppstart, men har rekvirert sine studiohorer ved behov.
Gitarist og vokalist Helg (Khors) og trommis Odalv (Elderblood, eks-Nokturnal Mortum) må trives i hverandres selskap. De samarbeider også i orkestrene Runes of Dianceht, Ygg og Kzohh.
Vargkult er bandets femte album, og følger nesten hakk i hæl etter forrige skive. Titahion: Kaos Manifest ble sluppet i april i fjor, til laud og lovord fra enkelte.

piggtråd

KarakterskalaGorger