heldekkende bakgrunnsbilde
navneskilt
Fane-basert meny

Uke 1, 2018

07.01.18

SIBERIAN HELL SOUNDS / CONVULSING - SPLIT

Siberian Hell Sounds / Convulsing - Split Terningkast 4

Art as Catharsis Records, 27.11.17
Siberian Hell Sounds og Convulsing kommer begge fra Australia. Begge spiller også urovekkende ekstrem-metall med rikelig dissonans.
Den førstnevnte trioen har hold på siden 2013, og har en dugelig mengde små-utgivelser bak seg, mens enmanns-bandet Convulsing har en kortere historie å vise til.
Convulsing debuterte med skiva Errata i 2016 - samme år som bandet ble etablert. Selv om skiva ikke så den bredeste distribusjon, fikk den sin porsjon oppmerk-somhet. Jeg hadde selv reelle planer om å presentere den. Planer som uheldigvis gikk i vasken.

piggtråd
04.01.18

WATAIN - TRIDENT WOLF ECLIPSE

Watain - Trident Wolf Eclipse Terningkast 4

Century Media Records, 05.01.18
Nesten fire og et halvt år har gått siden Watain slapp omdiskuterte The Wild Hunt. (Ja, jeg var for gavmild med karakteren.)

Etter fire gullkorn fra 2000 til 2010, ble The Wild Hunt en skuffelse og en støvsamler. Svenskene må dermed yte litt ekstra denne gang for å gjenvinne tillit og troverdighet.

Watains foregående skiver har stort sett hatt ulikt uttrykk innen samme rammeverk. Så også nå.

piggtråd
03.01.18

SHINING - X - VARG UTAN FLOCK

Shining - X - Varg Utan Flock Terningkast 5

Season of Mist, 05.01.18
I ulike kulturer og vandrehistorier, finnes det ondsinnede ånder og underjordiske vesen knyttet til julen. Den mentale Krampus som til stadighet har hjemsøkt min sjel de siste ukene, heter Saint Niklas.

Niklas Kvarforth og hans fantefølge er tilbake, ikke fullt tre år etter IX - Everyone, Everything, Everywhere, Ends. Ei skive jeg endte opp med å gi en sterk firer.

Album nummer 10, Varg Utan Flock, skiller seg godt ut fra sin forgjenger.

barbed wire
20.12.17

APOLOGOETHIA - PILLARS

Apologoethia - Pillars Brukbart

Invictus Productions, 24.11.17
Den observante leser vil ha bitt seg merke i fraværet av fanen “Inntrykk”. Jeg har sløyfet denne av administrative årsaker. (To former for omtaler og to språk blir fire separate sider (filer) i uken, og ganske mye å holde styr på.) Det betyr ikke at vi ikke skal bryne oss på en og annen EP etc.

Katalaneren Javi Bastard fra band som Graveyard og Körgull the Exterminator startet i 2012 bandet ved navn Apologoethia for å få utløp for andre inspirasjonskilder.


piggtråd
01.01.18

DEATHCULT - CULT OF THE GOAT

Deathcult - Cult Of The Goat Terningkast 4

Soulseller Records, 15.12.17
Ti år har gått siden Bergens-baserte Deathcult debuterte med skiva Cult Of The Dragon. I mellomtiden har en serie demo-låter blitt sluppet på to demoer. Demo-låter som i stor grad figurerer på Cult Of The Goat.
Deathcult består av brødrene Skagg (gitar & vokal) og Thurzur (trommer) fra Gaahlskagg, Infernal Manes, eks-Taake m.m., og Taake-sjef Hoest på bass.
Som seg hør og bør fra grime musikanter i en kullsvart genre, med tilhold mellom de syv fjell, er Cult Of The Goat spilt inn med Pytten i Grieghallen.


piggtråd

KarakterskalaGorger