heldekkende bakgrunnsbilde
navneskilt
Fane-basert meny

Omtaler Uke 50, 2017

15.12.17

GRAFVITNIR - KEYS TO THE MYSTERIES BEYOND

Grafvitnir - Keys to the Mysteries Beyond Terningkast 5

Carnal Records, 15.12.17
Grafvitnir - tre svensker med fokus på kvass, iskald, satanisk og okkult svartmetall - fortsetter å slippe skiver med jevn og trutt frekvens. Det er et år siden forrige skive kom ut, akkurat i tide til å bli vurdert som julegave. Det tok riktignok urimelig lang tid før jeg omsider presenterte Obeisance to a Witch Moon for ganske nøyaktig et halvt år siden.
Keys to the Mysteries Beyond er igjen et godt alternativ til harde pakker, skjønt jeg ikke er like fornøyd denne gang. Noe som likevel kan vise seg å være basert på et misvisende og urettmessig grunnlag.

piggtråd
14.12.17

INCONCESSUS LUX LUCIS - THE CROWNING QUIETUS

Inconcessus Lux Lucis - The Crowning Quietus Terningkast 4

I, Voidhanger Records & Invictus Prod., 31.10.17
Inconcessus Lux Lucis stod i fare for å drukne i mengden. En ublid skjebne som beklageligvis deles av mange ettersom tiden bare ikke strekker til. Heldigvis plukket jeg tilfeldigvis ut The Crowning Quietus som ledsager på en spasertur her forleden.
Skiva imponerer ikke så all verdens ved første lytt, men noe ved stilen skiller seg ut, og trigger nysgjerrigheten.
Hvorvidt den britiske duoens hjemmelagde genre-betegnelse “Saturnian Black Magick” gir noen intuitivt forståelse, er vel derimot heller tvilsomt.


piggtråd
12.12.17

VALDUR - DIVINE CESSATION

Valdur - Divine Cessation Terningkast 5

Bloody Mountain Records, 01.12.17
Valdur kommer fra naturskjønne Mammoth Lakes, praktisk talt plassert i et belte av nasjonalparker i California. Musikken er derimot langt fra like idyllisk. Omslaget, sammen med de første 7 sekundene av Divine Cessation, gir lett litt andre assosiasjoner og litt feil inntrykk. Musikken høres heller ut som om den har sin infame råskap til felles med artister med tilhold lengre sør på kontinentet.
Det er ti år siden bandet slapp sin første skive, skjønt bandet ble dannet på tampen av nittitallet. Kvartetten er nå ute med sitt femte album.

piggtråd
12.12.17

DSKNT - PHSPHR ENTROPY

DSKNT - PhSPHR Entropy Terningkast 4

Clavis Secretorvm, 04.12.17
Sveitseren Asknt, også kjent som Sinnihr, er mannen bak DSKNT Industry, et slags artistisk konsept eller byrå involvert i design, produksjon m.m.
I 2013 ble DSKNT skilt ut som en sonisk under-avdeling. Deler av materialet på PhSPHR Entropy er dog eldre enn som så, da det i utgangspunktet ble komponert kort tid etter at Ab Occulto, et annet band Asknt har tilhold i, ble lagt på is i 2010.
I skrivende stund er to splitter under produksjon. Disse slippes etter all sannsynlighet i 2018, og mye tyder på at Antiversums vokalist vil delta på dem.

piggtråd

KarakterskalaGorger