heldekkende bakgrunnsbilde
navneskilt
Fane-basert meny

Omtaler Uke 48, 2017

02.12.17

FRAGARAK - A SPECTRAL OBLIVION

Fragarak - A Spectral Oblivion Terningkast 4

Transcending Obscurity India, 30.10.17
Indiske Fragarak leverer et verk av episke proporsjoner med sitt andre album, A Spectral Oblivion.
Især hvis du syntes Domgårds Ödelagt var tidkrevende.
Kvartetten serverer riktignok ikke mer enn elleve låter, men når flere av disse passerer timinutters-merket, overgår spille-tiden CD-formatets maksimale kapasitet. Inderne er ikke snauere enn at de byr på 84 minutter progga melodisk ekstremmetall. Men så lenge kvaliteten er god, og materialet er variert, klarer de kunststykket å holde på oppmerksomheten uten særlige problemer.


piggtråd
01.12.17

DOMGÅRD - ÖDELAGT

Domgård - Ödelagt Terningkast 4

Carnal Records, 01.12.17
Domgård har 20 år på baken, men frykt ei om du ikke kan erindre et så langt forhold til dem. Svenskene hadde etter første halvdel av karrièren bare én demo å vise til, og alle tre fullengdere, denne inkludert, er sluppet løs i inneværende tiår.
Jeg har vært borti de to foregående skivene, selv om jeg ikke har hørt nok på dem. Ingen av dem har dog imponert like mye som Ödelagt.
Nifelhels Skygd (2010) hadde en umiskjennelig ang av ferskt kjøtt, nytt blod, og lyden på Myrkviðr (2012) var vel ikke akkurat optimal.

piggtråd
28.11.17

POISON PILL - POISON PILL

Poison Pill - Poison Pill Terningkast 4

Sliptrick Records, 17.11.17
Hvis noen kan revitalisere klassisk heavy metal, og tilbakestille den til 30-35 gammel storhetstid, må det være svenskene. Ingen forsøker ihvertfall hardere enn søta bror på å ivareta hairy hårdrock.
Nøyaktig hvor denne konstellasjon kommer fra, og hvem som utgjør medlemsmassen, må faen vite. Bandet foretrekker å la musikken snakke for seg selv.
Bandet gjør ihvertfall en god jobb som ambassadør, eller kanskje snarere riksantikvaren, for metallens eldste uttrykk: klassisk og tidløs Heavy Metal.


piggtråd

KarakterskalaGorger