heldekkende bakgrunnsbilde
navneskilt
Fane-basert meny

Omtaler Uke 47, 2017

26.11.17

SORTILEGIA - SULPHUROUS TEMPLE

Sortilegia - Sulphurous Temple Terningkast 4

Ván Records, 24.11.17
Undergrunns-fetisjister ble klamme på unevnelige steder, og kjempet om å overgå hverandre i sin iver etter å skryte kanadiske Sortilegia opp i skyene når bandet debuterte med Arcane Death Ritual for tre år siden.
Det var ihvertfall det inntrykket jeg satt igjen med etter besøk på ymse forum.
At skrangleorkesteret låt trve to the bone gjorde det vel autentisk nok for de mest nekrotiske ultraortodokse filthmongers der ute.
Jeg lot meg imidlertid ikke overbevise.
Ikke helt. Ikke før nå.

piggtråd
23.11.17

TAAKE - KONG VINTER

Taake - Kong Vinter Terningkast 3

Dark Essence Records, 24.11.17
Hoest er, som alle vet, primus motor bak Taake, et av få enmannsband som nyter anerkjennelse og respektert blant svartmetall-kjennere både i eget land (hvor ingen etter sigende blir profet) og internasjonalt. Ikke bare har Taake utmerket seg og gjort seg fortjent til en berettiget plass blant kremen. Om enn litt sent ut av startgropa, må vel bandet anses som en av innovatørene som bidro til å bane vei for det klassiske tnbm uttrykket på nittitallet.
Hoest er en veteran med lang fartstid i scenen. Nybrottsarbeidet startet under navnet Thule i 1993, og fortsatte under ny moniker i 1995.

piggtråd
22.11.17

ALMYRKVI - UMBRA

Almyrkvi - Umbra Terningkast 5

Ván Records, 24.11.17
Almyrkvi er sideprosjektet til Garðar S. Jónsson fra Sinmara, hvor han komponerer alt materialet på egen hånd, og selv spiller alle instrumenter foruten trommer.
Bandet ble startet i 2013, og slapp sin første EP i fjor. Pupil of the Searing Maelstrom havnet raskt på min ønskeliste, men tiden og skjebnen gikk ei i min favør.
I mellomtiden deltok Almyrkvi også på live-samleskiva Oration MMXVII, og ble som kjappest nevnt i den forbindelse.
Selv om EPen er god, er Umbra likevel av en annen verden.

piggtråd
22.11.17

DEGIAL - PREDATOR REIGN

Degial - Predator Reign Terningkast 4

Sepulchral Voice Records, 24.11.17
I 2015, fire år etter debuten, slapp svenske Degial andreskiva Savage Mutiny, en oppvisning i voldelig svartsvidd dødsmetall. Jeg rakk aldri å skrive om albumet selv, men mener å huske at kritikerne stort sett roste skiva på den tiden. Lyden var rå og flammende som av sydende vrede, noe som stod godt til det infernalske materialet.
Predator Reign ser svenskene returnere til den intense del av dødsterritoriet hvor death grenser til svartmetall med en innbitt ånd av barbarisk old school iver og attityde.

piggtråd
20.11.17

PROFUNDUM - COME, HOLY DEATH

Profundum - Come, Holy Death Terningkast 4

Heathen Tribes, 19.11.17
Profundum fra statene, lanserer herved debutskiva Come, Holy Death. Bandet slapp selv sin første EP, What No Eye Has Seen, for snart 15 måneder siden.
Stilen de framfører er tung og doomsk, men også rasende hatefull og behagelig svevende. Alt i en yrende mikstur av black, death og funeral. Profundum forfekter selv at Come, Holy Death inneholder en reell dose “svart, kvelende, majestetisk mørke”. Jeg hadde mine tvil, det skal sies, men når synet vennet seg til mørket, ble mønsteret tydeligere.


piggtråd

KarakterskalaGorger