heldekkende bakgrunnsbilde
navneskilt
Fane-basert meny

Omtaler Uke 46, 2017

17.11.17

SAR ISATUM - SHURPU

Sar Isatum - Shurpu Terningkast 5

Selvutgitt, 17.11 (digital) & 22.12 (CD)
Dagens soniske fremstilling av helvetesild kommer fra en ny aktør. Et amerikansk ensemble som tydeligvis ikke ser seg tjent med å kaste bort unødig tid på noen demo-fase. “Hvorfor ikke bare gå rett på sak og være profesjonelle fra første stund”, virker å være trioens tankegang.
Jeg nevnte som kjappest noen impulsive ord om en appetittvekkende forrett presentert på No Clean Singing under Inntrykk for seks uker siden, før selve hovedretten Shurpu tilsynelatende uten forvarsel kom deisende som lava fra skyfri himmelen.

piggtråd
15.11.17

AOSOTH - V: THE INSIDE SCRIPTURES

Aosoth - V: The Inside Scriptures Terningkast 5

Agonia Records, 17.11.17
Franske Aosoth er igjen på banen med en forrykende malstrøm av atonale svarte toner. Som det numeriske romerske tegnet V antyder, er dette deres femte album.*
Selv om vi har besøkt bandet én gang, i forbindelse med splitten med Order of Orias, er det likevel på sin plass å presentere Aosoth ordentlig, da dette er min første anmeldelse av en av deres skiver.
Albumet IV: Arrow In Heart fra 2013 falt vel forsåvidt i smak. Den ble likevel forbigått i stillhet når jeg lanserte Gorgers Metall på senhøsten samme år.


piggtråd
13.11.17

THAKANDAR - STERBENDE ERDE

Thakandar - Sterbende Erde Terningkast 4

Einheit Produktionen, 20.10.17
Tyske Thakandar startet opp i 2008, og tok sitt navn fra fantasy-romanen The Wheel of Time, hvor området “Thakan' Dar” har falt i onde hender og blitt lovløst.
Bandet slapp demo og EP i henholdsvis 2009 og 2011, og beveget seg med det fra dødsmetall til melodisk svartmetall.
Tyskerne har siden tatt seg god tid. Tålmodigheten har ihvertfall gitt god uttelling, for debutskiva Sterbende Erde er gjennomgående solid i komposisjon og utførelse. Selv om ikke alt faller like godt i smak.


piggtråd

KarakterskalaGorger