heldekkende bakgrunnsbilde
navneskilt
Fane-basert meny

Omtaler Uke 45, 2017

10.11.17

LUNA - SWALLOW ME LEADEN SKY

Luna - Swallow Me Leaden Sky Terningkast 5

Solitude Productions, 10.11.17
Jeg har vært heldig nok til å følge ukrainske Luna, enmannsbandet til hr. DeMort, fra den spede start med den imponerende debuten Ashes to Ashes (2014).
EPen med det lange navnet There Is No Tomorrow Gone Beyond Sorrow Under a Sheltering Mask (2015) komprimerte det DeMort hadde på hjertet, og framstod som dynamisk og hyppig variert, før albumet On The Other Side Of Life (2015) forekom meg en anelse skuffende.
Bandet et igjen klar med en ny dose sirupseig tristesse, innhyllet i symfoniske virkemidler.

piggtråd
09.11.17

DAUÞUZ - DIE GRUBENMÄHRE

Dauþuz - Die Grubenmähre Terningkast 3

Naturmacht Productions, 28.10.17
Det jeg i utgangspunktet vet om Dauþuz, kan du skrive ned på baksiden av et frimerke, og fortsatt ha plass til overs til en kort besvergelse eller to.
Bandet kommer fra Tyskland, og spiller vemodig, melankolsk black metal lokalisert et sted mellom dsbm og atmosfærisk svartmetall på det sotete kartet.
Bandet har nylig sluppet sin andre skive på CD, mens vinylen lar vente på seg til sola beviselig har snudd.
Litt research avslører også at bandet er en duo som ble startet i fjor, og at deres første skive ble sluppet for et år siden.

piggtråd
08.11.17

DESOLATE SHRINE - DELIVERANCE FROM THE GODLESS VOID

Desolate Shrine - Deliverance from the Godless Void Terningkast 6

Dark Descent Records, 10.11.17
I underkant av tre år har passert siden finske L.L. og hans Desolate Shrine sist gjorde lytterne søvnløse med den monstrøse skiva Heart of the Netherworld.

Etter et par hundre timer med terapi, og fornyet tro på livet etter å ha innsett at visjonene fra dypet bare er vrangforestillinger, kastes jeg på ny ut i virvlende malstrømmer av hårreisende, fryktinngytende skrekk.

Demonene er virkelige, og alt tyder på at de har kommet for å flå meg levende.

piggtråd
07.11.17

CLOAK - TO VENOMOUS DEPTHS

Cloak - To Venomous Depths Terningkast 5

Season of Mist, 10.11.17
Sist vi møtte amerikanske Cloak, tok vi for oss deres andre utgivelse, en selvtitulert EP, kun forutgått av en demo. I den forbindelse utlovet jeg en dusør på full poengscore til bandet dersom de gjentok suksessen over et helt album. Som den observante observatør observerer, står dog ikke materialet på To Venomous Depths fullt like fjellstøtt som på fjorårets Cloak.
De to låtene fra EPen, The Hunger og In the Darkness, the Path er brakt videre til fullengderen, og de resterende sju låtene er stort sett av stødig kaliber.


piggtråd

KarakterskalaGorger