heldekkende bakgrunnsbilde
navneskilt
Fane-basert meny

Omtaler Uke 44, 2017

05.11.17

NE OBLIVISCARIS - URN

Ne Obliviscaris - Urn Terningkast 5

Season of Mist, 27.10.17
For tre år siden slapp australske Ne Obliviscaris sin andre skive, Citadel. Den ble ikke like godt mottatt av undertegnede som debuten Portal of I (2012). Albumets tekniske framtoning hadde en noe mer moderne snert som ikke gled like naturlig, og deler av vokalen ble alt for poppete i mine ører. Den fikk likevel sin godkjenning uten større tvil, da de øvrige musikalske kvaliteter holdt vann.
Urn føles på sett og vis som en retur til den opprinnelige oppskrift, da deres nye verk - som allerede har vært ute i en drøy uke - har bedre flyt og ikke fullt så kastrat vokal.

piggtråd
04.11.17

STAHLSARG - MECHANISMS OF MISANTHROPY

Stahlsarg - Mechanisms Of Misanthropy Terningkast 4

Non Serviam Records, 31.10.17
Den britiske sortmetall-kvartetten Stahlsarg tilbyr ikke halsbrekkende svart furore, men fokuserer heller på stemning og dynamisk mangfold gjennom de ti låtene på sitt andre verk, Mechanisms Of Misanthropy.
Bandet har fartstid siden 2013 og slapp førsteskiva for ganske nøyaktig to år siden. Line-upen har forøvrig vært forholdsvis stabil siden starten.
Stahlsarg fikk drahjelp av Hellhammer fra Mayhem* *, som viste interesse for dem tidlig i karrièren, noe som i sin tur førte til en support-jobb for dem sammen med Merrimack* i London, mai 2014.

piggtråd
04.11.17

BLAZE OF PERDITION - CONSCIOUS DARKNESS

Blaze Of Perdition - Conscious Darkness Terningkast 4

Agonia Records, 03.11.17
De miserable polakkene i Blaze Of Perdition ble bønnhørlig hyllet for like over 16 månesykluser siden, når de beæret oss med Near Death Revelations. Ei skive som var både oppgjør og forsoning med bandets kollektive traumatiske hendelser et par år tidligere, og for lytteren en dystopisk virkelighetsflukt.
Med Conscious Darkness, fortsetter polakkene å levere esoterisk svart misère.
Bandets nye verk inneholder ikke mer enn fire låter, men disse vare fra 8 til 15 minutter, og slipper ikke taket før sekundviseren er nær ved å fullføre 45 sykliske runder.

piggtråd
03.11.17

KAWIR - EXILASMOS

Kawir - Exilasmos Terningkast 4

Iron Bonehead, 03.11.17
Kawir hører hjemme blant sorte aktører i den greske scene, men skiller seg likevel ut ved å trå en mer pagan sti, hvor kulturell historikk og mytologi utgjør en vesentlig rolle.
Deres forrige album, Father Sun Mother Moon, ble mottatt med blandede følelser for halvannet år siden. Godt er det da at Exilasmos gjør litt mer ut av seg.
Exilasmos er et gammelt ord som betyr å mildne gudenes vrede, og albumet tar for seg to familie-dynastier hvis slektslinje mottar Zeus forbannelse.


piggtråd
02.11.17

ENEFERENS - IN THE HOURS BENEATH

Eneferens - In The Hours Beneath Terningkast 4

Nordvis & Bindrune, 27.10.17
Bak et nydelig landskap prydet av en ornamental logo, finner vi vokalist og multi-instrumentalist Jori Apedaile, og hans Eneferens.
In The Hours Beneath er album nummer to fra amerikaneren, og ble faktisk originalt selvutgitt mot slutten av fjoråret. I mellomtiden, nå i sommer, slapp Eneferens EPen Eventide.
Bandet er likevel av ny støpning. Oppstarten fant sted i fjor, og debuten kom ut bare fire måneder før oppfølgeren.


piggtråd

KarakterskalaGorger