heldekkende bakgrunnsbilde
navneskilt
Fane-basert meny

Omtaler Uke 42, 2017

22.10.17

ANDRAS - REMINISZENZEN...

Andras - Reminiszenzen... Terningkast 4

Einheit Produktionen, 20.10.17
De tyske pagan-svartmetallerne i Andras har en lang ferd bak seg. Bandet ble startet i 1994, og det er nå 20 år siden debuten ble sluppet.
Hovedperson Count Damien Nightsky er eneste gjenværende original-medlem, og den som har bundet bandet sammen i alle disse år. Gjennom de senere år har bandet riktignok vært temmelig inaktive.
Etter en sju års pause, er omsider album nummer sju tilgjengelig. Og albumets lengde vitner om et band som har mye å ta igjen.


piggtråd
20.10.17

HEIR - AU PEUPLE DE L’ABÎME

Heir - Au Peuple de l’Abîme Terningkast 5

Les Acteurs de L'Ombre Productions, 20.10.17
Franske Heir er atter en ny aktør rede til å kreve sin plass i den kollektive svartmetall-bevissthet. Bandet spiller en form for dissonant post-metallisk, svart tristesse med dystopiske stemninger.
Au Peuple de l’Abîme er ikke et konseptalbum, men kvintetten har en felles plattform, da de anser menneskeheten for ufortjent å ha arvet denne jord. Heir består etter sigende av desillusjonerte sjeler. Det er naturligvis lett å føle seg mer og mer viklet inn i det råtne spindelvevet jo mer man reflekterer over tingenes tilstand.

piggtråd
19.10.17

AEGRUS - THY NUMINOUS DARKNESS

Aegrus - Thy Numinous Darkness Terningkast 6

Saturnal Records, 20.10.17
Finske Aegrus ble til i 2005. Da som en duo. De samme våpenbrødre har levert flere demoer, samt et par EPer. Den siste av disse i fjor, litt over et år etter at debuten kom ut ti år etter oppstart.
Jeg har beklageligvis ikke vært borti bandet tidligere, så jeg kan ikke påstå at Thy Numinous Darkness er deres magnum opus. Jeg har likevel en nagende mistanke om at så er tilfellet.
Fans av satanisk svart stemning formidlet med rikelig melodi bør skjerpe ørene.


piggtråd
16.10.17

THE SPIRIT - SOUNDS FROM THE VORTEX

The Spirit - Sounds From The Vortex Terningkast 4

Eternal Echoes, 13.10.17
Tyske The Spirit er en nykommer på markedet, men lite og ingenting tilsier at bandet er debutanter.

Bandet kom ut av støpeforma for to år siden, og har siden den tid meislet ut et solid verk.

Sounds From The Vortex blander black og death i et melodisk skue som drar tankene tilbake i tid. Selv hevder de å ha skapt noe som burde kunne appellere til fans av klassiske No Fashion utgivelser, og det kan jeg vel være enig i.

piggtråd

KarakterskalaGorger