heldekkende bakgrunnsbilde
navneskilt
Fane-basert meny

Omtaler Uke 41, 2017

15.10.17

HALLATAR - NO STARS UPON THE BRIDGE

Hallatar - No Stars Upon The Bridge Terningkast 4

Svart Records, 13.10.17
Uansett om musikk er kullsvart, depressiv, hatsk eller sørgmodig, kan det være vanskelig å bedømme nøyaktig hvor dypt intensjonene i realiteten stikker - hvor dyptfølt de respektive følelser og ord er.
I tilfellet Hallatar er denne uvisshet fraværende.
Swallow the Suns Juha Raivio mistet sin livspartner i fjor. Aleah Starbridge, som spilte med sin mann i Trees of Eternity, gikk bort den 18. april 2016, og No Stars Upon The Bridge er en hyllest skrevet av Juha i sorg og savn til minne om sin avdøde hulde viv.


piggtråd
12.10.17

BATTLE DAGORATH - II - FROZEN LIGHT OF ETERNAL DARKNESS

Battle Dagorath - II - Frozen Light of Eternal Darkness Terningkast 4

Avantgarde Music, 03.10.17
Fjorårets del 1, I - Dark Dragons of the Cosmos, gikk jeg glipp av, og det må nok sies om det meste av det Battle Dagorath har gitt ut. Altså fem fullengdere og en splitt, denne skiva inkludert.
Jeg har hørt andreskiva Ancient Wraith, men jeg kan ikke skryte på meg noe forhånds-kjennskap til bandet.
Amerikaneren Black Sorcerer Battle startet Battle Dagorath i 2002, og har hatt ulike medlemmer med seg. På denne og forrige skive har bandet fungert som duo, hvor BSB har håndtert alt, foruten keyboard som er overlatt til Vinterriket, en tysker bosatt i Sveits.

piggtråd
11.10.17

RAVENTALE - PLANETARIUM

Raventale - Planetarium Terningkast 5

Ashen Dominion, 05.10.17
Vi var en kjapp tur innom Raventales forsmak til skiva Planetarium via singelen New World Planetarium for tre måneder siden. Albumet er for lengst lansert, og det er på høy tid å ta en titt på hvordan helheten arter seg.
Planetarium er den åttende fullengderen fra Ukrainske Raventale, et atmosfærisk black metal enmannsband med 12 års fartstid. Foruten på andreskiva har imidlertid Astaroth overlatt de vokale forpliktelser til andre.
Forrige skive, Dark Substance of Dharma fikk sin godkjenning, om enn med enkelte bemerkninger i margen, for et par år siden.

piggtråd
09.10.17

MOONSCAPE - ENTITY

Moonscape - Entity Terningkast 4

Selvutgitt, 02.10.17
En vinterdag i Gjøvik, tidlig i år 2015, bestemte en kar ved navn Håvard Lunde seg for å satse på et eget band, som han døpte Moonscape.
Nå, noen å tredve månesykluser senere, er det komplekse og forseggjorte førstealbumet titulert Entity omsider ferdigstilt.
Musikken er allsidig, men kan trygt plasseres i progressive landskap.
Albumet er et konsept, og gjestelisten er lang og imponerende.


piggtråd

KarakterskalaGorger