heldekkende bakgrunnsbilde
navneskilt
Fane-basert meny

Omtaler Uke 37, 2017

15.09.17

ZORNHEYM - WHERE HATRED DWELLS AND DARKNESS REIGNS

Zornheym - Where Hatred Dwells And Darkness Reigns Terningkast 5

Non Serviam Records, 15.09.17
For et år siden ble de to første digitale singlene fra Where Hatred Dwells And Darkness Reigns, The Opposed og A Silent God presentert. Så gikk tiden. Byggeløyver og konstruksjon tar tid selv med utstrakt smurning og korrupsjon. Men nå åpnes omsider dørene til Zornheym - asylet for kriminelt sinnssyke.
Som nevnt den gang, er Zorn (eks-Dark Funeral, eks-Devian) mannen bak dette debuterende melodisk, symfoniske og dramaturgiske ekstremmetall-band.


piggtråd
14.09.17

MESMUR - S

Mesmur - S Terningkast 4

Solitude Productions, 15.09.17
Det er ikke uten en viss spenning jeg går igang med albumet med det korte og fyndige navnet S.
S er oppfølgeren til den monumentale debuten Mesmur, sluppet på code666 i desember 2014.

Bandets uttalte målsetting er fortsatt å fange lyden av en verden som fra begynnelsen av var dømt til undergang, noe de denne gang gjør utenfra, da deres knusende klaustrofobiske funeral doom på S har et distinkt eterisk preg av kosmos.


piggtråd
12.09.17

MYRKUR - MARERIDT

Myrkur - Mareridt Terningkast 2

Relapse Records, 15.09.17
For ganske nøyaktig tre år siden slapp Myrkur sin første EP. Bandet var den gang nokså myteomspunnet, med alskens rykter svirrende i undergrunnen (for dem som måtte ha glede av å spre eller konsumere ikke-verifisert sladder).

Mystikken forsvant dog etter hver når alle fakta kom på bordet, selv om musikkens natur- og eventyr-stemninger videreførte de folkloristiske stemninger på første fullengder M, sluppet for to år siden.


piggtråd
11.09.17

SHRAPNEL - RAISED ON DECAY

Shrapnel - Raised On Decay Terningkast 3

Candlelight/Spinefarm, 29.09.17
Jeg nevnte min skepsis til deler av thrash-sjangeren i forbindelse med Dark Ministry for et halvt år siden. Mange ny aktører låter dynge, for å være litt uforskammet. Dermed presenteres ikke så mye fra den leiren her i gården. Det er likevel forfriskende å høre fra den kanten av metall-kartet en gang i blant (og det er en skam at jeg ikke har fått hørt Kreators nye gilde).
Shrapnel tilhører ikke de aller verste re-thrash aktørene som lirer av seg klisjé-thrash over en lav sko, selv om de verken revolusjonerer genren eller klarer å dra meg frivillig med ut på dansegulvet.

piggtråd

KarakterskalaGorger