heldekkende bakgrunnsbilde
navneskilt
Fane-basert meny

Omtaler Uke 33, 2017

18.08.17

EVILFEAST - FUNERAL SORCERY (Reutgivelse)

Evilfeast - Funeral Sorcery Terningkast 5

Amor Fati Productions, 16.01.17
I sommer fant jeg omsider tid til å lese videre i The Cult Never Dies Vol. One av Dayal Patterson, en bok jeg begynte på for en god stund siden.
Jeg ble spesielt nysgjerrig på Evilfeast, som ble presentert i positive ordlag i delen av boken tilegnet Polens tidlige svartmetall-scene, ettersom dette er et av forholdsvis få band jeg i utgangspunktet ikke hadde kjennskap til.
Albumet Funeral Sorcery fikk især skryt, og etter å ha oppsøkt smaksprøver via YouTube, var trangen til å høre mer for alvor vekket.

piggtråd
17.08.17

SONS OF CROM - THE BLACK TOWER

Sons of Crom - The Black Tower Terningkast 3

Nordvis & Bindrune, 18.08.17
Gorger, som bare unntaksvis omtaler seg selv i tredje person, omtalte debuten Riddle of Steel fra den svensk/finske duoen Sons of Crom i 2014.
I et forsøk på å klassifisere bandet, kom jeg frem til den lett sprikende hybriden melodisk doom-basert pagan metal med elementer fra både viking og folkmetall. Riddle of Steel var en variert, storslått og gjennomført affære med et kledelig anstrøk av Quorthon i renvokalen.
Musikken på skive to, The Black Tower, er til å kjenne igjen, skjønt naturlig utvikling har ført til noe endring.

piggtråd
17.08.17

TEMPLE OF DEMIGOD - PROFANE DOCTRINE (EP) & THE GREAT OLD ONES

Profane Doctrine & The Great Old Ones Terningkast 4

Black Lion Productions, 09.09.16 & 24.12.16
Mens Donald Duck og venner markerte inngangen på den store fråtse-sesongen mot slutten av fjoråret, slapp Black Lion debutskiva til Temple of Demigod. Jeg var opptatt med pinnekjøtt, så anmeldelsen ble utsatt. Vi kompenserer for denne lille forsinkelsen ved å spandere på oss en gjennomgang av både album og EP.
Temple of Demigod er et symfonisk horror-metall band med opprinnelse i Armenia, som befinner seg et sted mellom Tyrkia, Russland, Iran, Svartehavet og Det kaspiske hav. Nærmere bestemt i Yerevan, for de som er stødige i geografi.

piggtråd
15.08.17

NORTHERN PLAGUE - SCORN THE IDLE

Northern Plague - Scorn the Idle Terningkast 6

Selvutgitt, 28.07.17
Noen skiver klikker umiddelbart. Det kan riktignok vise seg å dreie seg om lettfengende saker som raskt blekner, men øvede ører avslører nok ofte slike billige triks ganske raskt.

Når jeg ved en tilfeldighet kom over Scorn the Idle, visste jeg instinktivt at jeg hadde funnet edelt metall, og etter noen minutter var jeg også temmelig sikker på at dette var solid metall med en varig kvalitet som ikke ville miste sin glans.


piggtråd
15.08.17

TEMPLE OF VOID - LORDS OF DEATH

Temple of Void - Lords of Death Terningkast 4

Shadow Kingdom & Hells Headbangers, 28.07.17
Temple of Void fra Detroit imponerte med sin mørke mikstur av doom og død i forbindelse med debuten Of Terror and the Supernatural for tre år siden. Deres doomske dødsmetall skilte seg ut fra konvensjonell dødsmetall, samtidig som jeg heller ikke ville puttet bandet i doom/death-båsen. Bandets knusende dunkle uttrykk lå et sted i mellom. I tomrommet. In the Void.

Med Lords of Death viser karene at de klarer å bevare en slags signatur uten å repetere seg selv.


piggtråd
14.08.17

DAWN OF DISEASE - ASCENSION GATE

Dawn Of Disease - Ascension Gate Terningkast 4

Napalm Records, 11.08.17
Det har formelig flommet over med utgivelser fra alskens dødelige misjonærer i senere tid. Jeg fryktet atter en oppvisning i generisk bilpresse-metall når tyskerne i Dawn Of Disease igjen hadde satt seg fore å skru opp trykket på hydraulikken.
Innerst inne vet jeg dog at disse karene serverer dødsdommen på en fornøyelig og underholdende måte. Gutta holder en armlengdes avstand til Gøteborgs melo-death, og byr heller på en kombinasjon av gode melodier og knusende riff.


piggtråd

KarakterskalaGorger