heldekkende bakgrunnsbilde
navneskilt
Fane-basert meny

Omtaler Uke 31, 2017

05.08.17

SHADE EMPIRE - POETRY OF THE ILL-MINDED

Shade Empire - Poetry Of The Ill-Minded Terningkast 5

Spinefarm/Candlelight, 30.06.17
Det symfoniske ekstremmetall-bandet Shade Empire slapp sin femte fullengder for en drøy måned siden, men tiden flyr når man ferierer.
Det forrige verket fra finnene var Omega Arcane, sluppet i 2014 og kort beskrevet her. Albumet har vokst til noe av et opus innen doomsk symfonisk black/death. Med Poetry Of The Ill-Minded beveger bandet seg dog i en litt annen retning, om enn ikke så langt.
Som etter et regjeringsskifte hvor de symfoniske virkemidler har fått majoriteten av stemmene, har de brukt sitt mandat til å skifte ut deler av kabinettet.

piggtråd
04.08.17

URN - THE BURNING

Urn - The Burning Terningkast 4

Iron Bonehead, 28.07.17
Urns fjerde skive kommer som en positiv overraskelse for en som aldri har vært borti Urn før. Presseskrivet presenterer bandet som et av den finske undergrunnens lengstlevende, men best bevarte hemmeligheter, og samtidig som et svært etterlengtet album.
Bandet ble grunnlagt av tidligere Barathrum-gitarist Sulphur og Infernus og Pimeä fra samme band i 1994, og spiller en form for skitten-melodisk black/thrash.
Etter tredjeskiva i 2008 gikk trioen i oppløsning.
Det har tatt tid å bygge seg opp fra scratch, men The Burning er et soleklart bevis på at Sulphur har lyktes.

piggtråd
04.08.17

PAGANIZER - LAND OF WEEPING SOULS

Paganizer - Land of Weeping Souls Terningkast 3

Transcending Obscurity Records, 05.08.17
Det store, svenske kloakkrøret Paganizer er klart for et nytt utslipp, og selv for de som ikke kjenner bandet inngående, burde en utdypende forklaring av stil og uttrykk føles overflødig.
Jeg tilhører selv de som ikke har dyp kjennskap til svenskene, men jeg vet likevel akkurat hva jeg har i vente når Land of Weeping Souls fyrer igang og forurenser atmosfæren.
I dette land har ikke sommerfugler og enhjørninger adgang med mindre de er avdankede og alkoholiserte, med én fot i graven.

piggtråd
03.08.17

ABYSSPHERE - НА ПУТИ К ЗАБВЕНИЮ

Abyssphere - На пути к забвению Terningkast 3

Endless Desperation Productions, 12.06.17
Abyssphere spiller melodisk death/doom av den snille typen. Bandet ble startet for fjorten år siden, og slapp sin tredje fullengder for et par måneder siden.

Det er noe ved det russiske språk som virkelig passer til nedslått musikk. Finsk og russisk er hyppig anvendte språk i denne genre, og begge kler tårevått låtmateriale perfekt, selv om de tilhører to forskjellige språkgrupper og jeg ikke forstår et kløyva ord av noen av dem.piggtråd
03.08.17

ABHORRENT DECIMATION - THE PARDONER

Abhorrent Decimation - The Pardoner Terningkast 5

Prosthetic Records, 28.07.17
London-baserte Abhorrent Decimation, et band jeg ikke har tidligere kjennskap til, har nylig sluppet sin andre skive. Bandet ble formet i 2013, og slapp en EP samme år før debuten Miasmic Mutation kom ut i 2015.

The Pardoner begir bandet seg ut på en konseptuell reise. Skiva er basert på den kynisk, slesk og svikefull karakteren avlatskremmeren fra boken Canterbury-fortellingene av den engelske forfatter og poet Geoffrey Chaucer, ofte omtalt som «far til den engelske litteratur».

piggtråd
02.08.17

DENY THE URGE - AS DARKNESS FALLS

Deny The Urge - As Darkness Falls Terningkast 5

G.U.C., 01.08.17
Deny The Urge burde vært et velkjent navn i dødens farvann, men tyskerne har ikke alltid hatt skjebnen på sin side. For kunsten må man ofte lide, og det kan på sett og vis være fordelaktig å møte litt motgang.
Den sloss hardest som kjemper mot strømmen, og etter nesten 20 år som en underdog har karene ihvertfall med integritet bevist sin målrettede stahet.
Bandets historie strekker seg nesten 20 år tilbake i tid, men av ymse årsaker er det nå nesten ti år siden forrige utgivelse.


piggtråd
31.07.17

DECREPIT BIRTH - AXIS MUNDI

Decrepit Birth - Axis Mundi Terningkast 4

Agonia Records & Nuclear Blast, 21.07.17
Californias dødelige piggtråd-trubadurer Decrepit Birth startet i 2001, og slapp tre album mellom 2003 og 2010.
Bandet er nå ute med sin fjerde skive etter et lengre intervall uten utgivelser.
Bandet bød på pur brutalitet på debuten, men utviklet seg raskt i en mer teknisk retning med mer melodi i gitarlinjene og et progressivt tilsnitt.
Med album nummer fire, Axis Mundi, oppsummerer Decrepit Birth sine egne gjerninger ved å tromme sammen alle elementer av sitt repertoar til en oppvisning i brutal-teknisk ekstravaganse.

piggtråd

KarakterskalaGorger