heldekkende bakgrunnsbilde
navneskilt
Fane-basert meny

Omtaler Uke 26, 2017

01.07.17

ORIGIN - UNPARALLELED UNIVERSE

Origin - Unparalleled Universe Terningkast 5

Agonia Records, 30.06.17
For tre år siden, med bare noen dagers avvik, slapp amerikanerne i Origin sin sjette fullengder, Omnipresent. Tiden er nå moden for en ny omgang sonisk juling med døden til følge.

Origin spiller brutal dødsmetall av den teknisk habile sorten hvor supersonisk riffing og hyperbeats ledsages av lekne tekniske detaljer og kløktig variasjon.
piggtråd
28.06.17

BLACK MESSIAH - WALLS OF VANAHEIM

Black Messiah - Walls Of Vanaheim Terningkast 4

Trollzorn, 30.06.17
Black Messiah har gjennom 25 år gradvis utviklet sin hedenske metall, og presenterer herved sin sjette og mest stilfulle skive til dags dato.
Tyskernes første album har jeg ikke hørt, og de to påfølgende var vel ikke all verdens å skrive hjem om, selv om de bød på hørbar og små-svart symfonisk folk/viking. Med fjerde skive var uttrykket atter raffinert, mens album nummer fem bød på litt bedre komposisjoner. Denne lovende fremgang ble imidlertid brutt med Heimweh, hvis materiale var nesten like platt som coveret, med lyd pakket i vatt.

piggtråd
27.06.17

VINTERSORG - TILL FJÄLLS DEL II

Vintersorg - Till Fjälls del II Terningkast 5

Napalm Records, 30.06.17
Etter å ha forlatt jordisk natur til fordel for stjernene og gått universet i næringen via tekniske tilnærminger til progressiv Sci-fi-relatert metall, for så atter å nærme seg moder jord via tre av de fire elementene, har Andreas “Vintersorg” Hedlund nå returnert til den natur hvorfra han engang gjorde sin entré. Sirkelen er sluttet.
Andreas satt seg ikke i utgangspunktet med hensikt fore å skape en oppfølger, men når inspirasjonen naturlig ledet tilbake til vill og uberørt natur, og barskt terreng under snødekte topper, fulgte han simpelthen sitt hjerte, og kallet fra de grå tinder.

piggtråd

KarakterskalaGorger