heldekkende bakgrunnsbilde
navneskilt
Fane-basert meny

Omtaler Uke 23, 2017

11.06.17

VALLENFYRE - FEAR THOSE WHO FEAR HIM

Vallenfyre - Fear Those Who Fear Him Terningkast 3

Century Media Records, 02.06.17
Paradise Lost veteran Gregor Mackintosh er, sammen med tidligere My Dying Bride-gitarist Hamish og ny Paradise Lost-trommis Waltteri Väyrynen, ute med tredje Vallenfyre-skive.
Det betyr at bassist Scoot er ute av bildet og At the Gates-trommis Adrian er erstattet. Begge medlemmer av den originale besetningen.
Det er tre år siden andreskiva Splinters ble gitt ut, og jeg sammenlignet da Vallenfyres massivt forvrengte lydbilde med Entombed og Triptykon.


piggtråd
11.06.17

TRIUMVIR FOUL - SPIRITUAL BLOODSHED

Triumvir Foul - Spiritual Bloodshed Terningkast 4

Invictus Productions & Vrasubatlat, 09.06.17
Amerikanske Triumvir Foul er ute med oppfølgeren til sin førsteskive Triumvir Foul, som ble godt mottatt av undergrunnen i 2015.

I likhet med Suffering Hour og Unaussprechlichen Kulten omtalt tidligere i uken, spiller bandet skitten dødsmetall, men Triumvir Foul byr ikke bare på mer gjørme og mudder, de står til midjen i kloakk, koagulert blod, oppkast og brukte sprøytespisser.piggtråd
09.06.17

MERRIMACK - OMEGAPHILIA

Merrimack - Omegaphilia Terningkast 4

Season of Mist, 09.06.17
Franske Merrimack har en historie som strekker seg helt tilbake til 1994.

I 2002 slapp de omsider sitt første album. Jeg har hørt et par av skivene, men min kjennskap til dem er begrenset. Of Entropy and Life Denial (2006) er en favoritt, noe som også ser ut til å være en allmenn oppfatning.

Bandets svartmetall låter mer svensk enn fransk, og Merrimack sammenlignes rettmessig med band som Watain, Valkyrja og Ondskapt.

piggtråd
09.06.17

UNAUSSPRECHLICHEN KULTEN - KEZIAH LILITH MEDEA (CHAPTER X)

Unaussprechlichen Kulten - Keziah Lilith Medea (Chapter X) Terningkast 4

Iron Bonehead, 02.06.17
Chiles unevnelige kult er ute med sitt fjerde album, hvor de utforsker tematiske emner som demonologi og hekseri.
I religiøs kontekst er kvinner ofte fremstilt jomfruelige og moderlige. Denne underkuende rollemodell uten realistiske nyanser har framprovosert en motpol. Hekser og trollkvinner. Det er blant annet denne hedenske tradisjon Keziah Lilith Medea (Chapter X) omhandler.
Mitt eneste møte med den unevnelige kulten var på en splitt med Pentagram Chile. Splitten var god, og bandet skuffer ikke nå heller.

piggtråd
07.06.17

SUFFERING HOUR - IN PASSING ASCENSION

Suffering Hour - In Passing Ascension Terningkast 5

Blood Harvest, 26.05.17
Trioen fra Minneapolis spilte ikke spesielt imponerende progressiv thrash under navnet Compassion Dies fra 2010 til 2013, før de skiftet navn og la om stilen til det nær ugjenkjennelige under monikeren Suffering Hour.
Den dødsmetall de nå lirer av seg er lojal til genren i den forstand at den ikke er vannet ut med kommersielle eller melodiske virkemidler. Den tilhører likevel en ny generasjon som tar genren til nye atonale og dystopiske høyder.
Etter en lovende men nokså uferdig EP sluppet i 2014, er både tid og band moden for første album.

piggtråd
06.06.17

MARTHYRIUM - BEYOND THE THRESHOLDS

Marthyrium - Beyond the Thresholds Terningkast 5

BlackSeed Productions, 02.06.17
Marthyrium er et frenetisk black metal band fra byen Ferrol ved atlanterhavskysten i Spanias nordvestlige hjørne, nord for Portugal.
Beyond the Threshold er trioens fjerde rite, og første fulle blasfemiske verk. Og når de slipper sin glødende vrede løs, leveres et forrykende show som innbitt feier all motstand av banen.
Historien om Marthyrium spenner over et drøyt tiår uten at vi skal dvele så mye ved forgangen tid.
Vi oppsummerer likevel kjapt.


piggtråd
05.06.17

RUDRA - ENEMY OF DUALITY

Rudra - Enemy of Duality Terningkast 3

Transcending Obscurity Asia, 17.12.16
I motsetning til Vanha, som jeg simpelthen ikke har hatt tid til å lytt til før i senere tid, ble kladden til denne omtalen nedtegnet midt i desember. Det er med andre ord på høy helvetes tid å fullføre anmeldelsen og publisere den.
Folkmetall forbindes ofte med nordiske og keltiske folketoner, ispedd enkelte aktører farget av lokal Østeuropeisk kultur samt ett og annet Mesopotamisk utbrudd eller tilfeller av forbannelser signert gamle faraoer som har blitt forstyrret i sin hvile.


piggtråd

KarakterskalaGorger