heldekkende bakgrunnsbilde
navneskilt
Fane-basert meny

Omtaler Uke 22, 2017

04.06.17

LVX HÆRESIS - DESCENSŬS SPĪRĬTŬS

Lvx Hæresis - Descensŭs Spīrĭtŭs Terningkast 5

Atavism Records, 15.04.17
Sveitsiske Lvx Hæresis ble dannet for tre år siden, og slapp på egen hånd en ni-minutters singel i femti eksemplarer i 2015. For to måneder siden ble bandets første fulle verk sluppet digitalt, før CDen ble gitt ut måneden etter.

Kvintetten spiller en mektig okkult form for svartmetall, hvor den rituelle framføring oser av innestengt aggresjon, aversjon og avsky.
Spenn deg godt fast, for det kommer til å bli turbulent.


piggtråd
03.06.17

NEIGE ET NOIRCEUR - VERGLAPOLIS

Neige et Noirceur - Verglapolis Terningkast 2

Dusktone, 01.06.17
Fransk-Canadiske Neige et Noirceur slapp et kult album senest i fjor.
Tiden er tydeligvis kommet for å kompensere.
I likhet med andre band av typen Québécois métal de noir, har dette enmannsbandet som regel blandet stemningsfull kald atmosfære med nekrotisk svartmetall, men fjorårets Les Ténèbres Modernes beveget seg i en ganske annen retning. Det var bandets mest flammende og krigerske utgivelse, men nå har flammen brent ut, og i den svovelholdige asken står ikke stort mer enn et restlager av ukurant brannskadet ambiens igjen.

piggtråd
02.06.17

OFERMOD - SOL NOX

Ofermod - Sol Nox Terningkast 4

Shadow Records & Regain Records, 29.05.17
Ofermod entret den svenske svartmetall-scenen i 1996. EPen Mystérion Tés Anomias (1998) ga dem noe oppmerksomhet, men det var debutskiva Tiamtü (2008) som virkelig plasserte dem på kartet med sine kløktig strukturerte diabolske melodier.
Oppfølgeren Thaumiel (2012), hadde til tider et snev av eldre norsk black metal, men ikke fullt så gode melodilinjer i mine ører. I tillegg føltes enkelte låter noe repeterende. Skiva var dog variert fra låt til låt, og lyden åpenbart mer profesjonell.


piggtråd
02.06.17

ACHERONTAS - AMARTA अमर्त (FORMULAS OF REPTILIAN UNIFICATION PART II)

Acherontas - Amarta अमर्त (Formulas of Reptilian Unification Part II) Terningkast 4

W.T.C.Productions, 31.05.17
Acherontas fortsetter sin spirituelle ferd startet på Ma IoN (Formulas of Reptilian Unification).
Gjennom tre kvarter formidles igjen meditativ hermetisk suggesjon med røtter plantet i den hellenske kjerne.

Med Amarta अमर्त (Formulas of Reptilian Unification Part II) feirer Acherontas 20 år* ved å omfavne tradisjonsrik soldyrkelse, samt ta avstand fra modernisme, kompromiss og trender i en overfylt scene preget av manglende rettmessig satanistisk åndelighet.


piggtråd
01.06.17

ATREXIAL - SOUVERAIN

Atrexial - Souverain Terningkast 6

Godz Ov War Productions, 30.05.17
I katalanernes land holder djevelen stand. Det kan ihvertfall synes sånn basert på Atrexial fra Barcelona i den nordlige del av Spania som lenge har ønsket å løsrive seg fra resten av landet.
De tre diabolske alkymistene virker å ha rendyrket essensen av dødsmetall og svartmetall allerede på sin aller første utgivelse, samt smidd en legering av disse i Helvetes flammer.
Atrexial er en debutant verdt å merke seg, for Souverain er muligens årets feteste debut.


piggtråd
30.05.17

IN REVERENCE - THE SELECTED BREED

In Reverence - The Selected Breed Terningkast 5

Non Serviam Records, 26.05.17
Trioen In Reverence er atter en nykommer. Debutantene har riktignok holdt på i sju år, og de slapp tidlig både demo og EP.
Karene begynte angivelig med deathcore, og de fleste involverte har begrenset erfaring. Ergo antar jeg at bandet har modnet i løpet av disse årene. Nå spiller de negativt ladet dødsmetall, og imponerer rikelig.
Det lyriske fokus på The Selected Breed kretser rundt menneskehetens tendens til selvdestruksjon, og fører oss gjennom ulike steg og scenarioer knyttet til den ugjenkallelige fatale undergang.

piggtråd
29.05.17

SOIJL - AS THE SUN SETS ON LIFE

Soijl - As The Sun Sets On Life Terningkast 4

Solitude Productions, 22.05.17
Det sorgtunge og melodiske svenske death/doom-bandet Soijl er tilbake med sin andre skive.
Som nevnt i forbindelse med Endless Elysian Fields, debuten sluppet høsten 2015, ble bandet skapt i 2008 av Mattias Svensson, mens Henrik Kindvall ble del av bandet året før debuten. I løpet av de 20 måneder som har gått, har også trommis Malphas (Onda Makter) sluttet seg til bandet.
Mye er ellers ved det samme, og satt du pris på debuten, så liker du nok denne også.


piggtråd

KarakterskalaGorger