heldekkende bakgrunnsbilde
navneskilt
Fane-basert meny

Omtaler Uke 21, 2017

28.05.17

ALESTORM - NO GRAVE BUT THE SEA

Alestorm - No Grave But The Sea Terningkast 4

Napalm Records, 26.05.17
Det nærmer seg ti år siden disse skotske piratene debuterte med sine livlige og uhøytidelige drikkeviser på Captain Morgan's Revenge. Albumet var festlig nok i moderate mengder, og spredte raskt piratenes navn på de syv hav. Oppfølgeren hadde derimot ikke helt samme appellen, og “piratfeberen” gikk raskt over og sluknet som stearinlys på en farsott-kake dynket i ei tønne rom.
De to neste albumene kom og gikk uten å trigge min iver. Noe indikerte likevel at bandet var inne på noe denne gang, så jeg bestemte meg for å igjen ta hyre, sette seil, drikke, drepe og røve.

piggtråd
27.05.17

NOCTE OBDUCTA - MOGONTIACUM & TOTHOLZ

Nocte Obducta - Mogontiacum & Totholz Terningkast 3

MDD Records, 08.07.16 & 26.05.17
Etter at jeg plukket opp Swarchmetall (2001) for omlag en evighet siden, har jeg stort sett fulgt Nocte Obducta gjennom tykt og tynt.
Mest tynt de siste ti åren, riktignok.
I fjor sommer slapp bandet sin tiende skive (med mindre man definerer 2003s Stille som album), og nå er de allerede på plass med atter et nytt album. Fjorårets slipp passerte først ubemerket, og ikke før hadde jeg oppdaget utgivelsen, før neste plate ble annonsert.
Dermed er det igjen på tide å slå ihjel to fluer i en smekk.

piggtråd
23.05.17

NARGAROTH - ERA OF THRENODY

Nargaroth - Era of Threnody Terningkast 6

Inter Arma Productions, 16.05.17
Nargaroth, hvis navn kombinerer narga som betyr natur, med “suffikset” roth inspirert av Gorgoroth, har eksistert siden 1996, og sluppet seks tidligere skiver, blant mye annet. Bandet burde være av velkjent karakter for de som liker sin ekstremmetall genuint svart.
Det tyske black metal bandet er, og har i stor grad operert som enmannsband.
Ash, tidligere kjent som Kanwulf, har brukt åtte lange år på å ankomme denne æra av threnoi, og han har måttet søke etter sin identitet på veien dit.


piggtråd

KarakterskalaGorger