heldekkende bakgrunnsbilde
navneskilt
Fane-basert meny

Omtaler Uke 19, 2017

14.05.17

APOCALYPSE ORCHESTRA – THE END IS NIGH

Apocalypse Orchestra – The End is Nigh Terningkast 5

Despotz Records, 12.05.17
Fra Finland beveger vi oss over til Sverige. Kvintetten Apocalypse Orchestra fra Gävle har brukt fire år på å finpusse detaljene og perfeksjonere sin melodiske metall. En form for metall hvis distinkte preg likevel ikke lar seg kategorisere i en håndvending. Bandet sveiser i utgangspunktet separate genre sammen til en signatursterk hybrid-legering.

Fans av folk, viking, doom, death/doom, funeral, symfonisk, middelaldersk og atmosfærisk metall, vil alle finne noe å nyte på The End is Nigh!

piggtråd
13.05.17

AJATTARA - LUPAUS

Ajattara - Lupaus Terningkast 4

Svart Records, 12.05.17
Vi holder oss i Suomi Perkeles mørke skoger. Ajattara er også veteraner i Finlands sorte scene, men har et litt annerledes uttrykk som avviker noe fra det mest ortodokse. Bandet startet tidlig på siste halvdel av nittitallet, og debuterte en hel del senere enn Barathrum. Den herlig mørke og stemningsfulle debuten Itse (2001) var også mitt første møte med dem.
Oppfølgeren Kuolema (2003) var omtrent like god, mens tredjeskiva ironisk nok ble heller kjedelig nettopp fordi den gnagde videre på det samme beinet uten tegn til utvikling. Etter den falt jeg av lasset.

piggtråd
13.05.17

BARATHRUM - FANATIKO

Barathrum - Fanatiko Terningkast 3

Saturnal Records, 28.04.17
Etter 12 år i dvale er finske Barathrum tilbake med sin basstunge black/doom'n'roll. Eller noe i den dur. Bandet var blant de finske black metal pionerene, og gjorde seg bemerket med bruk av to bassgitarer på tidlig nittitall. Nærmest uhørt i en tid hvor enkelt nordmenn gjorde seg bemerket med absolutt fravær av bass.

Jeg har ikke rare forholdet til Barathrum selv. Skiva Okkult (2000) ble plukket opp i ei bruktsjappe noen år etter utgivelsen, men ble aldri spilt ihjel. Ellers sitter jeg bare inne med noen få og sporadiske inntrykk.

piggtråd
12.05.17

DODECAHEDRON - KWINTESSENS

Dodecahedron - kwintessens Terningkast 5

SOM - Underground Activists, 17.03.17
Dodecahedron returnerte med sin andre skive for et par måneder siden, men virkelighetens iboende faenskap har det med å stikke kjepper i hjulene mens tidens tannhjul hastig knaser videre og knuser nuet til fordums memorabilia og vage erindringer.
Ulsect fikk meg til å innse at tiden var overmoden for å børste spindelvev av denne billett til obskure portaler.
Presseskrivet refererer simpelthen til Dodecahedrons uttrykk som ekstrem dark metall. Det er like greit, for bandet beveger seg på et spirituelt nivå som beveger seg forbi konvensjonell svartmetall.

piggtråd
11.05.17

ULSECT - ULSECT

Ulsect - Ulsect Terningkast 5

SOM - Underground Activists, 12.05.17
Ulsect er et nytt ensemble fra Tilburg i Nederland, samme by som Dodecahedron. Deler av kvintetten kommer også fra disse ikke-euklidsk møblerte hjem, med både trommis og gitarist med på laget. Noe som i svært stor grad har farget av på Ulsect.
Smitteeffekten sørger for at bandets post-death blir langt fra monoton. Den er snarere i konstant dynamisk og kaleidoskopisk bevegelse, med dissonante teksturer som grunnleggende uttrykk.
Det stoff bandets musikk er vevd av er ikke jordisk.
Det høres ut til å ha kommet til dem i drømmer.

piggtråd
10.05.17

ASSAULT - THE FALLEN REICH

Assault - The Fallen Reich Terningkast 4

Transcending Obscurity Asia, 10.05.17
Jeg tar meg sjelden tid til å lytte intenst til ei skive rett etter å ha mottatt promoen, men The Fallen Reich fra heller obskure Assault, var en såpass umiddelbar positiv overraskelse at jeg sporenstreks spilte skiva tre ganger på rappen.
Mye tyder på at The Fallen Reich gis ut som fullengder, men med knapt 22 minutter musikk kunne de seks låtene like gjerne blitt presentert som EP.
Albumet er ikke plettfritt, men det er like fordømt et fyrverkeri av thrashing death med ondsinnet attityde og mørke intensjoner.

piggtråd
09.05.17

HATE - TREMENDUM

Hate - Tremendum Terningkast 5

Napalm Records, 05.05.17
Når polske Hate nå har sluppet sin tiende skive, kan jeg skryte på meg å ha hørt halvparten av dem. Der Anaclasis: A Haunting Gospel of Malice & Hatred (2005) og Erebos (2010) bestod av ordinær dødsmetall i tråd med Krisiun og Belphegor, slo bandet til med saftigere Behemoth-inspirert mørk, mektig og dyster dødsmetall på Solarflesh: A Gospel of Radiant Divinity (2013).
Crusade:Zero (2015) ble derimot en liten nedtur, selv om den individuelt sett var god, og således klarte å kare til seg fire poeng.

piggtråd

KarakterskalaGorger