heldekkende bakgrunnsbilde
navneskilt
Fane-basert meny

Omtaler Uke 16, 2017

21.04.17

TEHOM - THE MERCILESS LIGHT

Tehom - The Merciless Light Terningkast 4

Blood Harvest, 21.04.17
I 2011 slapp fire erfarne svensker en demo kalt The Merciless Light. I 2017 står bare to igjen, mens samtlige fire låter fra demoen lever i beste velgående. Denne gangen på albumet ved samme navn, sammen med ytterligere tre spor.
De som trofast har forblitt på sin post, er vokalist Master of the Watery Depths, også kjent som Master Motorsåg, tidligere i Bestial Mockery m.m, og mannen med det mindre fantasifulle navnet Fredrik Helgesson på instrumenter. Sistnevnte har blant annet traktert bass i Bestial Mockery og trommer i Grief of Emerald.

piggtråd
21.04.17

KAOSOPHIA - SERPENTI VORTEX

Kaosophia - Serpenti Vortex Terningkast 5

Lamech Records, 22.04.17
Ukrainske Kaosophia ble dannet under navnet Cotard Syndrome i 2009, men endret dette to år senere. I 2012 slapp de demoen Towards the End, før debuten The Origins of Extinction ble sluppet året etter.
De to strenge-benderne, XRT på gitar og KRZ på bass, har imponerende nok ikke andre meritter en som live-besetning for et par andre band. Vokalist Morthvarg har mer erfaring, deriblant fra Semargl, den gang de spilte ekte svartmetallmetall. Bandets forrige trommis er ute av bildet. Ellers er besetningen stabil. I hans sted finner vi Jotunhammer fra Kroda m.m.

piggtråd
20.04.17

FARSOT - FAIL·LURE

Farsot - Fail·Lure Terningkast 4

Prophecy Productions, 21.04.17
Tyske Farsot har brukt en hel del tid siden forrige album, Insects, sluppet for fem og et halvt år siden. Den kritikerroste debuten IIII ble sluppet fire år tidligere, og bandet ble formet åtte år før det igjen.
Bandet spiller en atmosfærisk form for black metal med elementer fra post-black, og spiller trolig en naturlig rolle (om enn ikke en svært sentral plass) når historien om atmosfærisk black metal en dag skal skrives.
Tyskerne er i disse dager aktuelle med et konseptuelt album kalt Fail·Lure.


piggtråd
19.04.17

VENENUM - TRANCE OF DEATH

Venenum - Trance Of Death Terningkast 6

Sepulchral Voice Records, 17.03.17
Forrige måned gikk ikke som planlagt. En av de største bommertene jeg begikk var å ikke få presentert Venenums debut Trance Of Death. Selv om nye utgivelser står i kø og roper på oppmerksomhet som pr-kåte ekshibisjonist, er det definitivt verdt det å ta et steg tilbake, eller trekke i nød-bremsen, for å plukke opp frafalne krigere som løper bak det løpske toget.
Den tyske kvartetten slapp en selvtitulert EP for ganske nøyaktig seks år siden, og debuterte omsider i album-format for en måned siden.


piggtråd
18.04.17

CRAVEN IDOL - THE SHACKLES OF MAMMON

Craven Idol - The Shackles Of Mammon Terningkast 4

Dark Descent Records, 14.04.17
London-baserte Craven Idol slapp sitt første album i 2013. Towards Eschaton bestod av en ekstremmetall-hybrid av black/thrash/death av den gamle skole: nådeløst, hardtslående og destruktivt.
Med The Shackles Of Mammon tar britene ytterligere et steg tilbake og blåser liv i fortsatt ulmende glør fra en svunnen æra som nekter å dø.
Craven Idol har hentet inspirasjon fra proto-black og andre elementer av tidlig råskap og uhygge. Resultatet viker ikke tilbake for debuten, selv om følelsen av en sivilisasjons endelikt ikke er like overhengende.

piggtråd

KarakterskalaGorger