heldekkende bakgrunnsbilde
navneskilt
Fane-basert meny

Omtaler Uke 15, 2017

16.04.17

NIGHTBRINGER - TERRA DAMNATA

Nightbringer - Terra Damnata Terningkast 6

SOM - Underground Activists, 14.04.17
For et par uker siden anmeldte jeg tsjekkiske Inferno*, et band med en distinkt gresk eim. I den forbindelse nevnte jeg et snarlig “gjensyn med et annet gresk band”. Det er ikke første gangen jeg tenker feil når det gjelder amerikanske Nightbringer.
Bandet deltok nylig på en meget god splitt med Abigor, Thy Darkened Shade og Mortuus som jeg akter å komme tilbake til. Bandet ble ubønnhørlig presentert for to år siden da de slapp sitt fjerde verk, Ego Dominus Tuus.
Med det unnagjort, la oss ta en nærmere titt på amerikanernes femte album, Terra Damnata.

piggtråd
14.04.17

ÖRTH - NOCTURNO INFERNO (Reutgivelse)

Örth - Nocturno Inferno Terningkast 4

Satanic Art Media, 07.04.17
Örth ble startet av V-Rex i Bjørgvin i 92/93. Etter en tid ble også bassist Ares (Aeternus*) og trommis Grim (Borknagar*) med på laget. Begge med tilknytning til Gorgoroth* og Immortal. Örth var et av Bergens tidligste black metal band, men bandets eneste skive, spilt inn midt på nittitallet, ble aldri distribuert som planlagt.
Nocturno Inferno er sånn sett blant den mest autentiske tnbm du trolig har gått glipp av.


piggtråd
12.04.17

BEASTCRAFT - THE INFERNAL GOSPELS OF PRIMITIVE DEVIL WORSHIP

Beastcraft - The Infernal Gospels Of Primitive Devil Worship Terningkast 5

Pulverised Records, 07.04.17
Beastcraft fra Hønefoss ble dannet i 2003 av Tsjuders* Trondr Nefas (R.I.P.) og Sorath Northgrove (Hagl, Vulture Lord m.m.). I løpet av ti år rakk de å gi ut et par skiver og en god håndfull andre utgivelser.
Fire år etter at bandet ble oppløst, gis det siste kapittel i sagaen om Beastcraft ut.
The Infernal Gospels Of Primitive Devil Worship er etter hva jeg har forstått primært basert på demo-opptak som har dukket opp. Opptak av komposisjoner signert Trondr Nefas.


piggtråd
10.04.17

AZARATH - IN EXTREMIS

Azarath - In Extremis Terningkast 4

Agonia Records, 07.04.17
Seks år har passert siden siste dødstegn fra polske Azarath.
Polakkene, som nå beæret oss med sin sjette skive, er kanskje ikke de aller mest kjente. Det til tross nesten 20 års fartstid og mye grom metall i bagasjen. Bandet ble startet av blant annet tidligere Behemoth-trommis Inferno, og har rettmessig blitt omtalt som en demonisk mutasjon av Krisiun og Behemoth* med et snev av Immolation, og vi kan vel legge til litt Vader. Og ikke bare for å utligne geografien.


piggtråd

KarakterskalaGorger