heldekkende bakgrunnsbilde
navneskilt
Fane-basert meny

Omtaler Uke 14, 2017

07.04.17

POSSESSION - EXORKIZEIN

Possession - Exorkizein Terningkast 5

Invictus Productions & Iron Bonehead, 07.04.17
Belgiske Possession er omsider ute med første fullengder. I tillegg til splitt og compilation, har bandet gitt ut demo og to EPer. Disse har vist gode takter og fått tilsvarende gode tilbakemeldinger fra de fleste hold. Jeg foretok en kjapp presentasjon i forbindelse med 1585-1646.
Men nå er det slutt på prøveperioden. Nå er det alvor.
Noen fungerer kan hende best på små formater i undergrunnen...?
Bölzer* lyktes for eksempel ikke helt med overgangen til studioalbum.

piggtråd
07.04.17

CORPUS DIAVOLIS - ATRA LUMEN

Corpus Diavolis - Atra Lumen Terningkast 5

ATMF, 06.04.17
La deg ikke lure hvis coveret gir deg assosiasjoner til death/doom. Eller kanskje det bare er meg? Basert på Entheogenesis (2013), et album jeg dessverre aldri rakk å skrive om, hadde jeg en mistanke om hva jeg gikk til. Altså relativt forrykende svartmetall med diabolsk stemning. Men lite visste jeg at Atra Lumen skulle danke ut forgjengeren så til de grader med saftig, illevarslende og monumental furore.
Bandets konseptuelle inspirasjonskilder er ulike former for mystisisme, sjamanisme og esoterisk spirituelle retninger av type satanisme og gnostisisme.

piggtråd
04.04.17

THE SARCOPHAGUS - BEYOND THIS WORLD’S ILLUSION

The Sarcophagus - Beyond This World’s Illusion Terningkast 4

Satanath Records, 04.04.17
Et stilig, men stilistisk nokså misvisende cover, pryder The Sarcophagus andre fullengder. Hastverk er ihvertfall ikke den egenskapen som beskriver bandet best. Nahemoth dannet nemlig bandet i 1996.
Innen utgangen av året fantes det 11 svartmetall-band i landet, et tall som hadde doblet seg bare to år senere, noe som vel var symptomatisk for hele scenen som syntes å eksplodere på den tiden, eller implodere som sanne purister sikkert vil si.
Med svensk og fransk drahjelp, ble debut-albumet trolig noe av et gjennombrudd.

piggtråd
03.04.17

INFERNO - GNOSIS KARDIAS (OF TRANSCENSION AND INVOLUTION)

Inferno - Gnosis Kardias (Of Transcension and Involution) Terningkast 4

W.T.C.Productions, 04.04.17
Mitt første møte med med det tsjekkiske bandet var med deres femte skive Black Devotion, gitt ut i 2009. Inferno skal ikke ha skylden for at jeg ikke erindret skiva. Jeg hadde begrenset tid til å høre på alt, og når jeg startet denne siden noen år senere var nettopp det å gi hukommelsen et sårt tiltrengt hjelpemiddel én av grunnene, ettersom det gradvis gikk helt i surr med mengden ny musikk og nye navn å forholde seg til.
Bandet har sluppet et album i mellomtiden, men det hadde jeg ikke hørt. Dermed var jeg heller ikke forberedt på hva jeg hadde i vente.

piggtråd

KarakterskalaGorger