heldekkende bakgrunnsbilde
navneskilt
Fane-basert meny

Omtaler Uke 13, 2017

01.04.17

YITH - DREAD

Yith - Dread, digipak Terningkast 3

Hellthrasher Productions, 10.02.17
Jeg har gradvis blitt mer og mer kresen med tanke på hva jeg laster ned av promoer. Markedet oversvømmes med utgivelser, og utgivelsesfrekvensen bare fortsetter å stige år for år. Å ukritisk utgi alt som er hørbart, men som ikke er i nærheten av å bidra med noe som helst, er med på å undergrave scenen ved å demoralisere dem som fåfengt forsøker å holde seg oppdatert.
Jeg har ikke tall på hvor mange generiske skiver jeg ødsler vekk tid på å konstatere at ikke burde ha livets rett før jeg usentimentalt beveger meg videre. Dread kom midlertidig gjennom nåløyet med et nødskrik.

piggtråd
31.03.17

ENDEZZMA - THE ARCANE ABYSS

Endezzma - The Arcane Abyss Terningkast 4

Pulverised Records, 31.03.17
For et par dager siden tok vi en kjapp gjennomgang av EPen Morbus Divina, et forvarsel om albumet The Arcane Abyss, som er ute i dag.

Vi tar en nærmere titt på nordmennenes andre album, og cruiser gjennom over ti år med band-historie i respektløst tempo.

Hønefoss-bandet ble født i ruinen av bandet Dim Nagel for like over ti år siden, da Sorgar dro igang Endezzma i 2005.

piggtråd
30.03.17

SLAGMAUR - THILL SMITTS TERROR

Slagmaur - Thill Smitts Terror Terningkast 5

Osmose Productions, 31.03.17
I hjerte av Norge ligger Fosen. Ihvertfall ifølge Slagmaur, som vokste ut av asken til Norske Synder, som ble startet for 20 år siden og som rakk å gi ut fem demoer før General Gribbsphiiser tok sin eksperiment-ering med eksentriske og bisarre lydbilder til nye høyder.

For to måneder siden publiserte jeg en kortfattet presentasjon av Slagmaur sammen med en forsmak på Thill Smitts Terror. Som annonsert, er trønderne omsider klare til å distribuere sin tredje fullengder blant dere dødelige.

piggtråd
30.03.17

DEATHKIN - KOHTI KOTIANI KAAOSTA

Deathkin - Kohti Kotiani Kaaosta Terningkast 6

Independent, 01.11.16
Finske Deathkin er et av disse bandene som gjør alt rett på første forsøk. Bandet ble startet i 2010, og har riktignok sluppet et par demoer, men Kohti Kotiani Kaaosta, som betyr noe sånt som “hjemover kaos”, er deres første album.
I likhet med bortimot samtlige band, har Deathkin latt seg inspirere av eksisterende grupper. Der de fleste band rapper uttrykket til en enkelt gruppe eller stil, og nøyer seg med det, stjeler de lumske ravnene i Deathkin fra et rikt sortiment, og syr sammen sitt eget Frankensteins monster, heller enn å genmanipulere en simpel kloning.

piggtråd
28.03.17

CEMETERY WINDS - UNHOLY ASCENSIONS

Cemetery Winds - Unholy Ascensions Terningkast 4

Temple of Darkness, 10.02.17
Noe av det første som slår meg når finske Cemetery Winds sparker igang Unholy Ascensions med tidløs men langt fra loslitt dødsmetall, er “ungdommelig entusiasme” og grundig gjennomarbeidet låtskriving.
Det neste som slår meg er hvor friskt det hele låter. Jeg kommer over smaksprøver fra enorme mengder nye utgivelser, noe jeg selvfølgelig ikke er alene om. Deriblant svært mye likelydende dødsmetall. Unholy Ascensions skiller seg like forbannet problemfritt ut fra den barbariske horde.


piggtråd
27.03.17

DOEDSVANGR - SATAN OV SUNS

Doedsvangr - Satan ov Suns Terningkast 4

Immortal Frost Productions, 27.03.17
Historien bak Doedsvangr startet i 2014, og har utviklet seg jevnt og trutt siden. Med noe fysisk avstand mellom de involverte, er det iblant nødvendig med litt is i magen.
Doedsadmiral, vokalist i Nordjevel* og Svartelder*, dannet bandet for å få utløp for andre sorte sider av sitt syndige indre, og fikk med seg to prominente musikere; Tsjuder*-trommis AntiChristian og tidligere Behexen*-gitarist Shatraug, eneste original-medlem i Horna* og mannen bak Sargeist*.


piggtråd

KarakterskalaGorger