heldekkende bakgrunnsbilde
navneskilt
Fane-basert meny

Omtaler Uke 10, 2017

11.03.17

ENGULFED - ENGULFED IN OBSCURITY

Engulfed - Engulfed in Obscurity Terningkast 5

Hellthrasher Prod. & Blood Harvest Rec, 10.03.17
Basert på cover art og de luftige toner som fyller rommet under den to minutter lange introen Escalation Of Darkness, forbereder jeg meg på melodisk dødsmetall eller atmosfærisk death/doom med base i Finland eller eventuelt Tyskland.
Assosiasjonene til Wolfheart* og dess like er ikke til å stikke under en stol.
Så snart The Halls Of Grim Eternity ramler ut av høyttaleren som et råtnende kadaver med blylodd rundt bena, er imidlertid feiltagelsen umiddelbart og umiskjennelig avslørt.

piggtråd
10.03.17

VARMIA - Z MAR TWYCH

Varmia - Z mar twych Terningkast 4

Via Nocturna, 28.02.17
Varmia fra Warmia, eller Ermland på norsk (en historisk region nord i Polen), er atter en gang et nytt bekjentskap. Det ramler inn med nykommere i ett sett, og da gjelder det å skille klinten fra hveten. Hvorfor ta til takke med simpel kneip eller kjedelig hvetebrød når det finnes spennende kornbrød å velge blant. Men det blir en digresjon, for Varmia er interessant nok, selv om Z mar twych ikke er sensasjonell.


piggtråd
10.03.17

PILLORIAN - OBSIDIAN ARC

Pillorian - Obsidian Arc Terningkast 4

Eisenwald, 10.03.17
Pillorian består av tildels kjente navn, noe jeg forlengst hadde glemt når jeg omsider fikk anledning til å høre Obsidian Arc. Ikke så rart da at musikken på mange måter var nokså imponerende.

Stephen Parker (Maestus, eks-Arkhum), John Haughm (eks-Agalloch*), og Trevor Matthews (Uada*, eks-Infernus*) startet bandet i fjor sommer. I løpet av et svangerskap har dette kollektivet altså gitt liv til sin førstefødte.


piggtråd
09.03.17

SAILLE - GNOSIS

Saille - Gnosis Terningkast 5

code666, 13.03.17
Gnosis er fjerde skive fra mine belgiske favoritter, og jeg er spent som en gitarstreng på hva som skjuler seg bak atter et nydelig omslag.
I tillegg til musikken finner vi et konsept, om ikke i form av en historie, så i form av et bestemt tema.
Gnosis, gresk for kunnskap, tar for seg myter, filosofi, trosretninger og sagn i en potpurri av historie og fiksjon, idet Saille begir seg ut på en reise i kreativitet, dristighet og originalitet etter Promotheus idealer, hvor de også kommer i kontakt med den Luciferianske motpart.


piggtråd
08.03.17

CARPATUS - MALUS ASCENDANT

Carpatus - Malus Ascendant Terningkast 3

Black Lion Productions, 20.02.17
For å redusere jetlag forflytter vi oss kun omlag 106 mil fra sørlige Brasil til São Paulo i sør-øst.
I 1999 satte Dizruptor ut på sin musikalske reise, også han med norsk black metal som inspirasjon. Etter en demo og to album trakk imidlertid Carpatus seg tilbake i 2010. I 2015 ble bandet gjenopplivet for atter å gjenskape gammel magi. Eller snarere for å forsøke.
Malus Ascendant er bandets første internasjonale utgivelse, og den første som enmannsband. Øvrige medlemmer har kommet og gått, og denne gang håndterer Dizruptor alt foruten trommene.

piggtråd
06.03.17

PATRIA - MAGNA ADVERSIA

Patria - Magna Adversia Terningkast 4

Soulseller Records, 03.03.17
Patria spiller black metal med røtter i den andre bølge, og høres ut som om de har tilhold i Europa. Basert på den antagonistiske men også ganske melodiske svartmetallen, ville jeg kanskje tippet Tyskland som arnested dersom jeg ble tvunget til å gjette. Som du kanskje vet, kommer karene imidlertid fra Brasil.

Duoen består av instrumentalist Mantus og vokalist Triumphsword, som gjennom et løp på snart ti år nå har kommet til album nummer seks.


piggtråd

KarakterskalaGorger