heldekkende bakgrunnsbilde
navneskilt
Fane-basert meny

Omtaler Uke 9, 2017

03.03.17

WOLFHEART - TYHJYY

Wolfheart - Tyhjyy Terningkast 4

Spinefarm Records, 03.03.17
Tuomas Saukkonen er tilbake, og alle vet nøyaktig hva de har i vente. De som eventuelt ikke kjenner til Wolfheart kan like gjerne lese mitt kortfattede inntrykk av Winterborn (2013).
Bandet trår velkjente stier med sin melodiske dødsmetall, og det føles unødvendig å beskrive musikken i særlig grad, da en mer utdypende omtale av samme Winterborn beskrev stil og uttrykk i fortsatt relevante vendinger.
Hvordan jeg en gang i tiden fikk tid til å presentere ei enkelte skive to ganger, vil imidlertid forbli et mysterium.

piggtråd
02.03.17

KATHAROS - EXUVIAN HERALDRY

Katharos - Exuvian Heraldry Terningkast 5

Sliptrick Records, 01.03.17
Denne symfoniske svartmetall-kvartetten kommer fra Stockholm og har brukt en del tid på å lansere sitt første verk.
Tid vel anvendt, kan det se ut til.
Bandet ble dannet i 2006, og slapp sin første og eneste demo for ti år siden.
Exuvian Heraldry, deres første album, ble sluppet på egenhånd for snart tre måneder siden, men heldigvis gir Sliptrick ut skiva nå. Ellers hadde Katharos trolig seilt rolig forbi under radaren, og forduftet i horisonten.


piggtråd
01.03.17

GJENDØD - NEDSTIGNING

Gjendød - Nedstigning Terningkast 3

Hellthrasher Productions, 24.02.17
Trønder-duoen Gjendød er tilbake ca åtte måneder etter at vi tok for oss deres selvtitulerte demo. Gjendød viste lovende takter, selv om den i det store og hele etterlot meg lunken. Det eneste jeg forlangte var at de brakte kongelåta Likdans med til første fullengder, slik at vi fikk oppleve den med bedre lyd.
En oppfordring bandet ikke har fulgt.
Slikt går ikke ustraffet hen, men jeg vet ikke hvor i Bymarka gutta holder til, så jeg får nøye med med å baksnakke karene litt.


piggtråd
27.02.17

BATHSHEBA - SERVUS

Bathsheba - Servus Terningkast 3

Svart Records, 24.02.17
Belgiske Bathsheba ligger i ytterkant av mitt faste patrulje-distrikt, men når sonaren plukker opp fremmedartet aktivitet helt i grenseland, er jeg nesten forpliktet til å undersøke fenomenet nærmere.
Bandet spiller noe som forenklet kan kalles sot-farget sludge/doom, men når tempoet iblant økes er det ikke lengre like lett å karakterisere bandet. Det skjer dog ikke så ofte.
Jeg hørte tidlig jazz-influenser i form av trompet eller saksofon, og halvveis forventet, halvveis fryktet et surrealistisk syn.

piggtråd
27.02.17

DARKRYPT - DELIRIOUS EXCURSION

Darkrypt - Delirious Excursion Terningkast 5

Transcending Obscurity India, 15.10.16
India har en yrende metallscene, men hvor mange indiske band kan du ramse opp på stående fot?

Darkrypt er definitivt et band du bør merke deg dersom saftig dødsmetall er din greie. Kvartetten anser tydeligvis det lille ekstra som viktig, og har derfor sørget for utvidet innhold av ingrediens X.
Bandet er etter sigende sterkt inspirert av finsk dødsmetall især og inderne står ikke tilbake for det jeg har hørt fra Suomi.


piggtråd

KarakterskalaGorger