heldekkende bakgrunnsbilde
navneskilt
Fane-basert meny

Omtaler Uke 8, 2017

24.02.17

EX DEO - THE IMMORTAL WARS

Ex Deo - The Immortal Wars Terningkast 4

Napalm Records, 24.02.17
Ex Deo fra Montreal har med unntak fra en kortvarig pause vært symfonisk lekegrind for Kataklysm-vokalist Maurizio Iacono siden 2004. Ytterligere to Kataklysm-medlemmer, samt Dano Apekian fra Ashes of Eden meldte raskt sin interesse, og innen 2015 var samtlige medlemmer i Kataklysm involvert.

The Immortal Wars er sideprosjektets tredje fullengder, og bandet spiller, som du gjerne vet, symfonisk dødsmetall.


piggtråd
23.02.17

OBITUS - SLAVES OF THE VAST MACHINE

Obitus - Slaves of the Vast Machine Terningkast 5

Hypnotic Dirge Rec. & Black Plague Rec., 16.02.17
Obitus er en duo fra Gøteborg, og Slaves of the Vast Machine er deres andre fullengder.
Anders og Johan startet bandet i år 2000, men etter en demo og bidrag til en splitt, tok andre prosjekter mye av deres tid. Materiale tiltenkt en debut ble i stor grad skrinlagt, da bandet følte de hadde utviklet seg videre. Tre låter tiltenkt det aldri ferdigstilte albumet med arbeidstittel Sonnilon ble eksperimentert med og sluppet som EPen Strategema, før arbeidet med den endelige debuten The March of the Drones ble innledet.


piggtråd
22.02.17

CTULU - CTULU

Ctulu - Ctulu Terningkast 4

MDD Records, 18.11.16
Det selvtitulerte albumet fra tyske Ctulu er bandets fjerde skive, men også mitt første møte med dem. Noen måneder har passert siden jeg først hørte låta Treibjagd. Låta sluttet aldri helt å gnage på hjernebarken, og til slutt fant jeg det tryggest å sende en promo-forespørsel.
Tiden har likevel løpt videre siden jeg fikk innvilget audiens i Ctulus verden av brennende ilsk harme, men ikke uten gradvis økende kjennskap til albumets irrganger via sporadiske lytteøkter og en mer intens økt i sluttspurten.


piggtråd
22.02.17

SONS OV OMEGA - REIGN

Sons Ov Omega - Reign Terningkast 3

Black Lion Records, 18.02.17
Sons Ov Omega fra Umeå ble startet av to karer i 2012, men økte snart til en kvartett. Årene fram til de gikk i studio i 2015 for å spille inn denne debutplata ble brukt like mye til å finne en felles identitet som til å komponere materiale.
Den som dømmer basert på coveret er mest sannsynlig også dømt til å bomme en smule. Coveret er detaljert og mørkt, og bærer vitne om teknisk perfeksjon. Karene er riktignok habile nok, men jeg forventet råere black/death fra et mer erfarent band.


piggtråd
21.02.17

HAXXAN - LOCH NESS RISING

HaXXan - Loch Ness Rising Terningkast 4

Hells Headbangers, 17.02.17
Loch Ness Rising er det første tegn til svart magi fra HaXXan, et band grunnlagt av amerikanske Killjoy DeSade (Wurdulak) og bandcollega Shawn Slusarek fra Necrophagia i 2011. Iløpet av fjoråret tok også de to resterende Necrophagia-medlemmene del i HaXXan, hvilket nærmest gjør dette til et side-prosjekt.
Killjoy har alltid vært en beundrer av Aleister Crowley, og plata med den litt snodige tittelen er konseptuelt basert på grunnleggeren av Thelema, en filosofisk religion basert på et astralt budskap mottatt ad tele-patiske veier.

piggtråd

KarakterskalaGorger