heldekkende bakgrunnsbilde
navneskilt
Fane-basert meny

Omtaler Uke 7, 2017

19.02.17

BENIGHTED - NECROBREED

Benighted - Necrobreed Terningkast 4

Season of Mist, 17.02.17
Lykkelig uvitende som jeg er om eksistensen av faste lesere, durer jeg på som en rablende gal professor som snakker med seg selv. Uansett, eventuelt suspekte individer gærne nok til å returnere til min polstrede celle, vil vite at brutal dødsmetall håndteres med ildtang. Profesjonelle aktører som Benighted hilser vi dog på, om enn med ekstra tykke smittevern-hansker på.
Med andre ord; brutal deathgrind er ikke helt min greie, men Benighted er blant de bedre aktører, og de vet å komme opp med nok variasjon og avbrekk til skape underholdning.

piggtråd
18.02.17

FROWNING - EXTINCT

Frowning - Extinct Terningkast 5

Black Lion Records, 17.02.17
Tyske Val Atra Niteris er tilbake med andre skive fra sitt en-manns funeral doom metal band, to år og to måneder etter at debuten Funeral Impressions fikk min godkjenning.
Den største utfordringen med funeral doom fra en anmelders ståsted er at musikk i sakte kino krever mye tid å bli kjent med. Melodier og strukturer gir ikke lett slipp på sine dypeste hemmeligheter.
En fordel med sjangeren er at man kan sove på det.piggtråd
16.02.17

HEREZA - I BECOME DEATH

Hereza - I Become Death Terningkast 2

Godz Ov War Productions, 13.02.17
Omslags-kunst har mye å si for hvorvidt ei skive trigger nysgjerrigheten eller ei. Hadde en simpelt hjemmelaget tegning prydet I Become Death er det faktisk mulig at jeg hadde latt Hereza passer ubemerket hen, for jeg var strengt tatt skeptisk til musikken fra første stund.
Likevel, coveret var kult, noe som kan vitne om god smak. Dermed var det ikke utenkelig at skiva skjulte mer kvalitet enn hva som først åpenbarer seg.


piggtråd
14.02.17

GLOSON - GRIMEN

Gloson - Grimen Terningkast 3

Art of Propaganda, 13.02.17
Svenskene i Gloson lyktes med å overtale undertegnede med sin første EP, reutgitt av Art of Propaganda for to år siden. Nå presenterte jeg riktignok 33 minutter lange Yearwalker som et album, men når grensene likevel viskes ut, spiller ikke det mye til rolle. Musikken er like god uansett.

Grimen er derimot en fullengder på femti minutter, og altså svenskenes sanne debut-skive.piggtråd
13.02.17

DEAD LIMBS - SPIRITUS/SULPHUR

Dead Limbs - Spiritus/Sulphur Terningkast 4

Northern Silence Productions, 27.01.17
Dead Limbs er en debuterende trio fra Brazil. Skjønt, EPen Lighthouse fra 2015 hadde bare 4 minutter kortere spilletid enn 35 minutter lange Spiritus/Sulphur.
Bandet har skapt en historie kalt “The ash seeketh embers”, inspirert av gresk mytologi og hermetisk filosofi, hvor hovedpersonen forsøker å krysse metafysiske grenser til en tilstand hinsides det menneskelige på transcendentalt vis. Konseptet danner grunnlaget for Spiritus/Sulphur, og deler av historien publiseres sammen med skiva, mens resten av historien vil bli gjort tilgjengelig ganske snart.

piggtråd

KarakterskalaGorger