heldekkende bakgrunnsbilde
navneskilt
Fane-basert meny

Omtaler Uke 5, 2017

05.02.17

AUTHOR - LOPUN ALKU

Author - Lopun Alku Terningkast 3

Naturmacht Productions, 28.01.17
Finske Author er et enmannsband drevet av J.V. Musikken er svartmetall i kjølvannet av den tradisjonelle andre bølge.
Med alskens sprikende forgreninger er det vanskelig å estimere hvilken bølge de senere uttrykk hører hjemme i, men uansett hvor mye nytt og kult samtiden bringer, blir jeg for min del blir aldri lei av rent, isende og uforfalsket satanisk hat av den gamle skole.
Author mestrer det grimme uttrykket fra 90-tallet, og byr således på musikk med fett uttrykk og mye potensiale.

piggtråd
04.02.17

BEGERITH - A.D.A.M.

Begerith - A.D.A.M. Terningkast 6

Selvutgitt, 07.01.17 & Minotauro Records, 10.11.17
Begerith er et russisk-født band med base i Polen. Bakgrunnen er for meg ukjent, og medlemmene opererer med romertall til navn. Det gjør også låtene på A.D.A.M., bandets andre album. Det skal likevel sies at medlemmenes navn ligger lett tilgjengelig på nett, og at de foruten litt likblek sminke ikke gjør noe åpenbart forsøker på å oppnå anonymitet.
Bandet slapp sin første EP i 2011. Jeg oppdaget dem ikke før nylig, men visste instinktivt at jeg hadde kommet over en gullåre. Jeg måtte simpelthen finne ut hvor dypt åren gikk, og hvor mange karat den hadde.

piggtråd
04.02.17

MOURNING DAWN - WASTE (EP?)

Mourning Dawn - Waste Terningkast 3

Aesthetic Death, 31.01.17
Det franske black/doom bandet Mourning Dawn forsøker å tenke utenfor boksen, og presenterer en 72:36 minutter lang trilogi ved navn Waste.
Jeg antok at dette var bandets fjerde skive, men i følge Metal Archives er dette en EP. Jeg har tilbrakt en hel del tid med den, og min bastante konklusjon er at EP-formatet er det mest adekvate, samlet spilletid til tross.
Utgivelsen består av tre jevnlange spor på 24:12 minutter. Kjernen i de to første er den samme, men det er en rekke ulikheter i nyansene. Tredje spor legger disse sammen for å skape en egen låt.

piggtråd
02.02.17

KASHGAR - KASHGAR

Kashgar - Kashgar Terningkast 4

Selvutgitt, 06.08.16
Nykommerne i Kashgar promoterer seg som Kirgisistans eneste aktive metall-band. Jeg trodde jeg var smart når jeg arresterte dem på det ved å hevde at Darkestrah også kommer fra Kirgisistan. Jeg måtte likevel ete i meg beskyldningen om falsum, for trioen fra steppene har selvfølgelig rett i at Darkestrah har flagget ut for mange år siden og gjort tyskere av seg.
Nå har riktignok atter et kirgisistansk band ved navn Panzer Bulldozer poppet opp på Encyclopaedia Metallum iløpet av de siste fire månedene, men det snakker vi ikke om. Jeg akter ikke å gå på enda en smell.

piggtråd
02.02.17

HORN - TURM AM HANG

Horn - Turm am Hang Terningkast 4

Northern Silence Productions, 27.01.17
Horn har vi vært innom et par ganger før. Entusiasmen har vært nokså laber, men stigende. Enmannsbandet har holdt stand i femten år, og gir her ut sin syvende skive.
Da er det selvfølgelig fornøyelig å kunne konstatere at arbeidet, blant de nå fem skiver jeg har hørt, gradvis gir bedre uttelling.

I den grad disse stikkprøvene danner en troverdig statistikk, fortsetter heldigvis trenden med økende positivt holdning med Turm am Hang.


piggtråd
01.02.17

ÁRSTÍÐIR LÍFSINS - HELJARKVIÐA (EP)

Árstíðir Lífsins - Heljarkviða Terningkast 5

Ván Records, 27.01.17
Árstíðir Lífsins burde være kjent for de fleste, og er tidligere presentert i anledning bandets tredje skive, Aldafǫðr ok munka dróttinn, sluppet på tampen av 2014.
Det islandsk/tyske bandet består av Árni fra Carpe Noctem, samt Stefán og Marsél med tilknytning til Helrunar. Den samme stabile besetningen som i starten, bortsett fra at Georg fra Drautran forsvant ut av bandet i 2014.
Bandet har ikke veldig mange år bak seg, de kan feire tiårs-jubileum til neste år, men de har sannelig gjort seg bemerket.

piggtråd
01.02.17

THE GREAT OLD ONES - EOD: A TALE OF DARK LEGACY

The Great Old Ones - EOD: A Tale Of Dark Legacy Terningkast 5

Season of Mist, 27.01.17
Franske The Great Old Ones spiller en form for faretruende eterisk ekstremmetall sterkt influert av H. P. Lovecraft. Så sterkt inspirert at skrekkmesteren sågar er med på bandets promobilde.
EOD er en forkortelse for Esoteric Order of Dagon, en kult kjent fra The Shadow over Innsmouth (1931), en del av Cthulhu-mytologien, og den eneste historien utgitt i bokform i Lovecrafts livstid.
A Tale Of Dark Legacy er skrevet som en fortsettelse av boken, noe forfatteren ville bifalt, da han oppmuntret andre til å låne fra og bygge videre på sine historier.

piggtråd
30.01.17

MORDSKOG - XIII

Mordskog - XIII Terningkast 4

Werewolf Records & Hells Headbangers, 06.01.17
Skulle jeg tippet ville jeg trodd at Mordskog, i likhet med for eksempel Dødsfall, From the Vastland og Khaospath, bestod tildels av tilflyttende svartmetallere, for det lukter nordisk av dette, samtidig som en vag eksotisk essens setter en spiss på XIII.
Bandet med det skandinaviske navnet har derimot tilhold i Mexico.
Gjennom bandets 14 år lange historie har besetningen vært utsatt for heftige utskiftninger, hvorav den siste fant sted etter innspillingen av XIII. Bandet er i dag en trio, og dette er deres første fullengder.

piggtråd

KarakterskalaGorger