heldekkende bakgrunnsbilde
navneskilt
Fane-basert meny

Omtaler Uke 4, 2017

29.01.17

HOUR OF PENANCE - CAST THE FIRST STONE

Hour of Penance - Cast The First Stone Terningkast 5

Prosthetic Records, 27.01.17
Italias mektigste dødsskvadron er tilbake. Deres forrige verk, Regicide, ble belønnet med en svak femmer når den ble sluppet i mai 2014. Etter aggresjonen å dømme, har de returnert for å likvidere de som fortsatt måtte vise tegn til liv.
Bandet spilte på nå verdensberømte Bataclan bare måneder før terrorangrepet. Dette ga inspirasjon til et konsept, hvor bandets syvende album ser på en mange hundre år gammel konflikt som igjen har blusset opp for fullt.


piggtråd
27.01.17

THE OMINOUS CIRCLE - APPALING ASCENSION

The Ominous Circle - Appaling Ascension Terningkast 5

Osmose Productions, 27.01.17
Kvintetten fra Portugals nest største by Porto består formodentlig av menn. Menn hvis identitet presenteres som initialer. På promo-bilder framstår de også som tilslørte og utilgjengelige. At de frister en anonym tilværelse forhindrer nok ikke at de blir desto mer ettertraktede etter å ha flekset musikalske muskler på Appaling Ascension.
Jeg vet ikke så mye mer om bandet, men anonymiteten skyldes et ønske om å løsrive seg fra virkelighetens materielle aspekter for å la den transcendentale dødsmetallens hypnotiske virkning snakke for seg selv.

piggtråd
25.01.17

INFERNAL ANGELS - ARS GOETIA

Infernal Angels - Ars Goetia Terningkast 4

My Kingdom Music, 20.01.17
Italienske Infernal Angels kommer iløpet av året yil å ha lagt sine første femten år bak seg. Bandet har blant annet tre skiver i ryggsekken, men for min del blir Ars Goetia den første gang våre veier krysses.

Bandet spiller melodisk black metal med en følelse av black/death, og første halvdel av bandnavnet treffer spikeren på strupehodet. Ikke at Italienerne er genrens mest intense aktører, men tempoet holdes jevn høyt med fingeren trygt plassert på automatriflas avtrekker.


piggtråd
25.01.17

THRON - THRON

Thron - Thron Terningkast 4

Clavis Secretorvm, 20.01.17
Thron er et nytt band fra Tysklands mørke skoger, som setter fore å skape black/death av god, halv-gammel årgang.

Musikken har en tidløs melodisk tilnærming av Dissection og Unlight, men føles likevel ikke “retro” av den grunn. Mange ekstrem-metalliske forgreninger har kommet til siden midten av 90-tallet, men den tradisjonelle melodiske tilnærmingen har aldri blitt helt forsømt.


piggtråd

KarakterskalaGorger