heldekkende bakgrunnsbilde
navneskilt
Fane-basert meny

Inntrykk Uke 28, 2017

15.07.17

PERISHED - KARK (Reutgivelse)

Perished - Kark Bra

ATMF, 26.06.17
Perished var et svartmetall-band fra Hommelvik, omlag 2 mil øst for Trondheim, som var aktive fra 1991 til 2005, og som rakk å gi ut to demoer, to EPer og to fullengdere. Jeg har ikke inngående kjennskap til bandet, men på Kark, deres debutskive fra 1998, opererte de i sorte landskap farget av viking-estetikk med klassisistiske virkemidler.
Kark ble reutgitt med en bonus-låt i 2015, men kun på kassett i 200 eksemplarer.
Årets reutgivelse byr på samme bonus-spor, i tillegg til to låter som utgjør den selvtitulerte EPen Perished fra 1996.

piggtråd
12.07.17

BARBARIAN - BARBARIAN (EP)

Barbarian - Barbarian Svakt

Hells Headbangers, 21.07.17
Den italienske speed/thrash/heavy/proto-black-trioen slapp sin tredje skive i fjor, og er nå tilbake med en kortvarig EP.
Jeg var ikke spesielt imponert over Cult of the Empty Grave, og jeg kan ikke si at jeg er henrykt over denne EPen heller. Jeg har ihvertfall gitt utgivelsen en reell sjanse.

Barbarian, EPen altså, består av to låter på tilsammen litt under ti minutter, og musikalsk befinner vi oss i samme landskap som sist.


piggtråd
12.07.17

ABORTED - BATHOS (EP)

Aborted - Bathos Bra

Century Media Records, 07.07.17
De belgiske brutal-metallerne i Aborted trenger knappest noen inngående presentasjon. Bandet har liret av seg rå og aggressiv dødsmetall siden 1995, og ser aldri ut til å hvile lenge på hverken laurbær eller andre buskvekster.
Bandet har i stor grad forvaltet tildels brutal dødsmetall med nokså detaljrik substans. Den som går Bathos i møte uten andre forventninger enn full pinn og rett i trynet barbarisk, tøylesløs og frenetisk kakofoni, blir gjerne nesten like overrumplet som din mor ville blitt dersom du skiftet ut ABBA-CDen hennes i stereoen med denne.


piggtråd
12.07.17

RAVENTALE - NEW WORLD PLANETARIUM (Single)

Raventale - New World Planetarium Bra

Ashen Dominion, 20.06.17
Det ukrainske enmannsbandet Raventale, med sin sørgmodig drømmende atmosfæriske pagan/sort metall, ble presentert i forbindelse med Dark Substance Of Dharma i ellevte time av år 2015. Dermed hopper vi over introduksjonen.
Jeg likte albumet, lik som jeg også har satt pris på de fleste verk fra den kanten, men jeg nevnte også Raventales største svakhet, musiker Astaroths kroniske akilleshæl, at helheten blir temmelig ensartet og anonym i det lange løp.
På en singel med én enkelt låt er det større sjanse for for at repetisjon ikke utgjør en like stor ulempe.

piggtråd
10.07.17

DRUKNING I DØD: EN VÅT GRAV - DEL I

Kombinert Inntrykk av Hellcraft, Skeletal, Tomb Mold & Pestifer

Hellcraft, Skeletal, Tomb Mold & Pestifer

Velkommen til første del i en serie jeg har valgt å kalle “Drukning i død: en våt grav”.
Det slippes usannsynlig mye klassisk, tradisjonell og “old school” death metal til enhver tid. Jeg har ikke engang tid til å skumme overflaten, og rekker langt mindre å sette meg godt inn i hver eneste skive. Jeg vil likevel presentere så mye som mulig. Så får det heller bli opp til deg å skille klinten fra hveten. Det er jeg faktisk sikker på at du er kvalifisert til!


piggtråd
Rangering

Gorger