heldekkende bakgrunnsbilde
navneskilt
Fane-basert meny

Inntrykk Uke 15, 2017

15.04.17

MOONLIGHT PROPHECY - ETERNAL OBLIVION

Moonlight Prophecy - Eternal Oblivion Bra

Selvutgitt, 15.04.17
Moonlight Prophecy er et enmannsband fra Pennsylvania, delstaten rett vest for byen New York. Lawrence Wallace har et par andre band gående, samt et par band bak seg. Flere av disse er black metal band, mens et av de aktive prosjektene er hans solo-band hvor fyren pumper ut progressiv ambient shred.
Eternal Oblivion er første EP under navnet Moonlight Prophecy. Mannen har gitt seg selv litt strammere rammer her, og musikken framstår som mer konsentrert og fokusert enn i hans andre band. De musikalske influenser danner likevel en mildt schizofren miks til sammen.

piggtråd
15.04.17

DANTE'S THEORY - AMUT (EP)

Dante's Theory - Amut Middels

Selvutgitt, 15.04.17
Dante's Theory er en kvartett fra Singapore som fortsatt virker å befinne seg i startgropa. Kvaliteten på fem-spors EPen som her slippes, antyder dog at bandet er modne for å forlate gropa.
Bandet har eksistert helt siden midten av nittitallet, men skiftet tilsynelatende navn fra Pyro for ti år side.
I løpet av bare litt over 13 minutter har bandet albuet seg gjennom samtlige fem låter. Deathcore er ikke egentlig min greie, men Dante's Theory er ikke det verste jeg har hørt. Det skal likevel innrømmes at coveret bidro til min nysgjerrige utforskertrang.

piggtråd
15.04.17

MYLINGAR - DÖDA VÄGAR (EP)

Mylingar - Döda Vägar Middels

Amor Fati Productions, 02.12.16
Jeg kom over disse svenskenes første utgivelse mot slutten av fjoråret, men tross gode intensjoner, fant jeg aldri tid til å lete etter de rette ord for å formidle Döda Vägar.
Om Mylingar vites lite, men navnet kommer fra det svenske ordet “myling”, som på norsk heter utburd. Ordet er lite i bruk, og neppe særlig kjent. Utburd er spøkelser av uønskede barn, drept eller satt ut for å dø uten dåp. På 1800-tallet var det stor synd å få barn utenfor ekteskap, noe som resulterte i så mange spebarnsdrap at det toppet mord-statistikken. Der har du resultatet av kristen “neste-kjærlighet” i praksis!

piggtråd
13.04.17

EXTREMITY - EXTREMELY FUCKING DEAD

Extremity - Extremely Fucking Dead Middels

20 Buck Spin, 07.04.17
Kvartetten fra Bay Area har eksistert siden tidlig i inneværende tiår, og presenterer herved sitt første framstøt. Bandet består av aktører fra Vastum, Agalloch, Repulsion og Necrosic, og spiller passe brutal, men ikke overdrevet kakofonisk dødsmetall. La oss kalle det skitten, vulgær og bøllete death metal.

Etter en intro følger fem låter på like over fem minutter i snitt. Bedre kort og konsist enn å hale ut tiden.


piggtråd
13.04.17

IMINDAIN - THE ENEMY OF FETTERS AND DWELLERS IN THE WOODS (EP)

Imindain - The Enemy of Fetters and Dwellers in the Woods Bra

Weird Truth Productions, 12.04.17
Et rolig klaverstykke på knappe tre minutter åpner denne 33 minutter lange EPen fra den britiske trioen Imindain. Med unntak fra to års pause, har bandet eksistert siden 2002, og listen over tidligere medlemmer er fem ganger så lang som antall nåværende medlemmer.
Bandet har gitt ut et par demoer og deltatt på et par splitter, blant annet en hyllest til Bethlehems* Dictius Te Necare. For ti år siden slapp britene sitt første album, og her følger første EP, med spilletid som ei kortfattet skive.


piggtråd
11.04.17

DARK MINISTRY - THE SERMON BEGINS (EP)

Dark Ministry - The Sermon Begins Ganske Bra

Total Metal Records, 30.03.17
I 2014, forlot trommis Rik Charron Kanadas legendariske speed-metall band Exciter etter nesten 20 års tjeneste. Foranledningen kan se ut til å være at bandets eneste gjenværende originalmedlem, gitarist John Ricci først annonserte sin avgang, før kontraordren kom; han reformerte bandet med originalbesetningen.
Året etter var Dark Ministry et faktum.
Bamsefar, som fyller 50 like før jul, har fått med seg fire ukjente ung-foler for å fortsette med det han gjør best, hamre ut speed/thrash.


piggtråd
11.04.17

LIK / UNCANNY - ONLY DEATH IS LEFT ALIVE / THE REAPING (Split EP)

Lik / Uncanny - Only Death is Left Alive / The Reaping Bra

War Anthem Records, 06.04.17
Når det dukker opp to band med samme navn, har disse en lei tendens til å komme fra samme land i tillegg. Så også denne gang.
Stockholmsbandet Lik må altså ikke forveksles med det sære Norrlands-bandet Lekamen Illusionen Kallet, som vanligvis går under benevnelsen LIK.
Både Lik og Uncanny spiller ren dødsmetall, og har nylig sluppet en 7,5-minutters splitt på 7" vinyl.
Med så kort spilletid, kommer det neppe som noen overraskelse at de to bidrar med én låt hver.


piggtråd
10.04.17

SANCTUS HEXE - THE ABYSS OF ANCIENT FOREST

Sanctus Hexe - The Abyss of Ancient Forest Bra

Selvutgitt, 31.03.17
Når skrev jeg sist om ei skive utelukkende basert på strømming fra Bandcamp? Det må jaggu være lenge siden. Noe ved polske Sanctus Hexe og deres første skive The Abyss of Ancient Forest gjorde det imidlertid vanskelig å løsrive seg når jeg først begynte å lytte til den etter å ha kommet over den blant et halvt dusin andre interessante tilfeller i en post på No Clean Singing.
Polakkenes eneste livstegn til nå er en kort singel fra 2015. Genren oppgis til black/death på Encyclopaedia Metallum, men det korrigerer vi herved til atmosfærisk black metal.


piggtråd
Rangering

Gorger