heldekkende bakgrunnsbilde
navneskilt
Fane-basert meny

2016 del 6/6 : November → Desember

20.12.16

CULTES DES GHOULES - COVEN, OR EVIL WAYS INSTEAD OF LOVE

Cultes des Ghoules - Coven, or Evil Ways Instead of Love Terningkast 5

Hells Headbangers, 25.11.16
Polske Cultes des Ghoules er ute med sin tredje skive, et episk stykke musikk på nesten hundre minutter, og samtidig et konsept skrevet i teater-form.
Når jeg innså at tiden løp fra meg grunnet travle dager, vurderte jeg å vente til utgivelsesdato på digitale platformer, den 17. februar, men da enkelte lyttere hyllet Coven som en av årets høydepunkter fant jeg ut at jeg ikke kunne (eller ville) vente.
Coven, or Evil Ways Instead of Love er et enormt musikalsk løft siden mitt eneste møte med dem.


piggtråd
17.12.16

SALLOW - I: THE GREAT WORK

Sallow - I: The Great Work Terningkast 2

Sick Man Getting Sick Records, 16.12.16
The Great Work er første del i en trilogi fra dette black metal bandet fra et eller annet sted i den nordlige delen av delstaten New York.
Det er også en sterkt misvisende tittel på noe som strengt tatt overhodet ikke er et herlig verk. Albumet har akkurat nok låter til å passe inn i EP-formatet. Nemlig fire. Selv spilletiden på like over halvtimen kunne passert som en langdryg EP.
I all rettferdighet skal det sies at det er en årsak til dette, og hadde The Great Work blitt markedsført som en demo, ville jeg kanskje vært litt mer tolerant.

piggtråd
17.12.16

NERODIA - VANITY UNFAIR

Nerodia - Vanity Unfair Terningkast 4

Revalve Records, 01.07.16
Ett eller annet sted i grenseland mellom ekstremmetall-troikaen death, black og thrash, møtes italienske Nerodia til dyst. Bandet utviklet seg visstnok fra et rent thrash-band med pønk-influenser, men har i dag islett av alle genre, og er slettes ikke så lett å plassere på kartet.
Alle fire medlemmer har også andre band å forholde seg til. Trommis David Folchitto, blant annet med tilhold i Stormlord og en fortid i Novembre, er med sine seks band og flere live-forpliktelser trolig den mest travle av dem.


piggtråd
16.12.16

KERKER - BAN ALL LIGHTS

Kerker - Ban All Lights Terningkast 2

Nihilistische KlangKunst, 12.12.16
Min kunnskap om Kerker var temmelig begrenset i det jeg innledet mitt første møte med Ban All Lights. At duoen er tyske og spiller black metal var all den informasjon jeg hadde tilgang til mens jeg dannet meg et dårlig førsteinntrykk av albumet.
Litt mer research viser også at bandet i løpet av 2016 har kunnet feire 10 års eksistens, at tre av fire medlemmer har tilhold i et annet tysk black metal band ved navn Todeskult, og at dette er deres andre album.
Coveret bærer preg av konsept, men hvorvidt så er tilfellet eller ei, har jeg ingen kjennskap til.

piggtråd
15.12.16

IN MY EMBRACE - BLACK WATERS DEEP

In My Embrace - Black Waters Deep Terningkast 3

Sliptrick Records, 10.11.16
Jeg forbereder meg på en ny æra, en æra hvor reelle anmeldelser presenteres under denne fanen.
Jeg kan likevel ikke fortsette å skrive langdryge tekster hver eneste gang bare for å skjule det faktum at jeg ikke er i stand til å beskrive musikken. (Selvironi med et snev av sannhet?)
Uansett, anmeldelser ikke være lange, selv om det iblant dukker opp skiver man vil dykke dypere i, helst til bunns, og det har vært mange slike skiver i det siste.
Denne presentasjonen blir en smule kortere. Kan hende fordi jeg ikke er i stand til å beskrive musikken(?).

piggtråd
13.12.16

CRIMSON MOON - ONEIRONAUT

Crimson Moon - Oneironaut Terningkast 5

W.T.C. Productions & Dark Adversary, 06.12.16
Det er på høy tid at jeg blir kjent med Crimson Moon, for bandet har lang fartstid og en solid katalog å vise til.
Amerikanske Scorpios Androctonus er kjent for sitt virke i Acherontas, samt for tidligere tilhold i Ancient og Melechesh, og live-spilling for Hortus Animae og Zemial. Blant annet. Han etablerte Crimson Moon på egenhånd i 1994, og flyttet noen år senere til Tyskland. Etter mange år med varierende line-up, returnerer Scorpios til enmanns-formatet på sin tredje fullengder.


piggtråd
12.12.16

BETHLEHEM - BETHLEHEM

Bethlehem - Bethlehem Terningkast 4

Prophecy Productions, 02.12.16
Tyske Bethlehem kan med rette kalles en av “depressive suicidal” black metals pionerer, men bandets selvdestruktive selvmedlidenhet gled gradvis ut i det eksperimentelle og sære.

Bandet ble startet i 1991, og de feirer sitt 25 års jubileum med dette selvtitulerte album. Det åttende albumet i rekken. Det kan passe bra på flere måter det, for skiva markerer også en retur til dsbm.


piggtråd
11.12.16

CREST OF DARKNESS - WELCOME THE DEAD

Crest of Darkness - Welcome The Dead Terningkast 5

My Kingdom Music, 02.12.16
Gjøvik-bandet Crest of Darkness har alltid hatt en egen evne til å skille seg ut. Bandet leverer svartmetall hvor rigide grenser oppfattes omtrent som klaustrofobiske fengselceller, og rives ned med hard hånd. Ikke sånn å forstå at bandet byr på grensesprengende schizofreni, men de står fritt til å eksperimentere, utforske og innlemme fremmedartede elementer ved behov.
Et selvskapt privilegium bandet vet å benytte seg av uten å misbruke.


piggtråd
08.12.16

SARKOM - ANTI-COSMIC ART

Sarkom - Anti-Cosmic Art Terningkast 4

Dark Essence Records, 02.12.16
I 2006, ti år etter at tnbm var godt etablert og vel så det, lanserte Sarkom sitt første fulle verk. Men ekte svartmetall bør ikke by på duk og dekket bord. Her bør hver og en bevise hva de er gode for.
Nå, atter ti år fram i tid, har bandet fra Oslo-området for lengst vist at de har livets rett.
Både nåværende og forhenværende medlemmer er da også habile skikkelser i den norske underverden. Dagens lineup består av folk fra Svarthaueg, Svarttjern, So Much for Nothing, Nocturnal Breed med mer i rekkene. Deriblant lydtekniker Tom Kvålsvoll, alias Thrawn.

piggtråd
06.12.16

CLOUDS - DEPARTE

Clouds - Departe Terningkast 4

Selvutgitt, 01.11.16
“Tristesse” er et ord som summerer opp Clouds virke.
Departe er bandets andre utgivelse, og de drevne veteraner kaster tilsynelatende ei bort tid på mindre enn helaftens fullengdere bestående av tåredryppende misère. Ironien er at jeg ikke hadde tålt filmer i samme sjanger.
Jeg ramset opp medlemmene i forbindelse med en kjapp gjennomgang av bandets første syndefall, den selv-medlidende debuten Doliu, og akter derfor ikke å gjøre det samme igjen.


piggtråd
04.12.16

MARIANAS REST - HORROR VACUI

Marianas Rest - Horror Vacui Terningkast 5

Sliptrick records, 10.11.16
Marianas Rest er et gledelig nytt bekjentskap fra Finland. Men gleden er tilsynelatende på min side, for det stakkars finnene virker akk så bedrøvet.
Musikken kan defineres som sakte, melodisk, melankolsk, lavmælt og doom-befengt dødsmetall, men termen death/doom gjør selvfølgelig også nytten.
Bandet leverte en selvtitulert demo i 2014, mens deres 52 minutter lange debut-epos Horror Vacui blir mitt første møte med dem.


piggtråd
30.11.16

KHONSU - THE XUN PROTECTORATE

Khonsu - The Xun Protectorate Terningkast 6

Selvutgitt, 18.11.16
Khonsu er navnet egypterne ga måne-guden, og navnets betydningen er “han som reiser over nattehimmelen”.
Khonsu er riktignok ikke det første metall-band i rommet, i overført betydning naturligvis, men kan likevel kalles metalliske rom-pionerer, da ferden går dit ingen før har reist.

Flere har forsøkt å plassere de futuristiske astronautene i bås, men Khonsu spiller en form for ekstremmetall som ikke har fått noe “offisielt” navn ennå.


barbed wire
26.11.16

AENAON - HYPNOSOPHY

Aenaon - Hypnosophy Terningkast 3

code666, 25.11.16
Aenaon ga ut en av mine favoritter fra 2014, og de sjarmerte flere enn bare meg i senk med Extance.

Noe har imidlertid endret seg siden sist, og jeg beklager å måtte melde at det ikke er til det bedre.

Om bandet har inngått et samarbeid med Yello, eller om de har byttet ut den daglige tran-skjeen med uren LSD, må du nesten lese videre for å finne ut av.


piggtråd
24.11.16

BÖLZER - HERO

Bölzer - Hero Terningkast 4

Iron Bonehead, 25.11.16
Sveitsiske Bölzer ble satt på pidestall allerede etter en enkelt EP. Navnet spredte seg raskt som ild i tørt hvetebrød, og den påfølgende EPen forandret ikke på den saken.

En rakettstart på karrièren er en drømmesituasjon for ethvert ferskt band, men det er også en litt nervepirrende situasjon. Når debuten nå slippes, har bandet enorme forventninger å innfri.piggtråd
18.11.16

CONCEIVED BY HATE - DEATH & BEYOND

Conceived By Hate - Death & Beyond Terningkast 4

Satanath, Morbid Skull & Deathgasm, 13.11.16
Conceived By Hate er, så vidt jeg kan huske, det første bandet fra El Salvador som beærer oss med en visitt.
Bandet spiller thrasha dødsmetall med gode tekniske ferdigheter og ditto lyd. Selve låtmaterialet satt litt lengre inne, men også det gled stort sett gradvis på plass.
Death & Beyond er, for meg, ei skive som låter bra fra første spinn, men som krever litt tid før den begynner å vokse. Vekst-kurven er ikke direkte proporsjonal med tid. Før kurve-klatringen finner sted, ligger den lenge flatt på “tøft, men lite dybde”.
Substansen kommer dog snikende etter hvert.

piggtråd
16.11.16

ETERNAL DEFORMITY - NO WAY OUT

Eternal Deformity - No Way Out Dice 5/6

Temple of Torturous Records, 18.11.16
Jeg oppdaget polske Eternal Deformity med deres fjerde album, og det har jeg en mistanke om at jeg ikke er alene om. Hvorvidt The Beauty Of Chaos representerte et slags gjennombrudd vet jeg riktignok ikke, men etter å ha sjekket ut skive nummer tre, Frozen Circus, konstaterte jeg raskt at bandet hadde tatt et steg med sjumilsstøvler i riktig retning mellom de to. Av den grunn gravde jeg heller aldri dypere i diskografien.


barbed wire
02.11.16

DEATH FETISHIST - CLANDESTINE SACRAMENT

Death Fetishist - Clandestine Sacrament Terningkast 5

Debemur Morti Productions, 28.10.16
Et helhjertet forsøk på å visualisere Clandestine Sacrament ved hjelp av performance art, ville medført alvorlig smerte, og muligens tap av liv. Å plassere en kvistkutter av industriell størrelse og effekt i et dystopisk landskap av nedlagte fabrikker, for deretter å starte den og frivillig krype gjennom de roterende sagbladene, er det første og beste adekvate forsøk min morbide logikk ser for seg. En tilsvarende jævlig metode ville vært nødvendig for fullt ut å beskrive musikken via handling.


piggtråd

Gorger