heldekkende bakgrunnsbilde
navneskilt
Fane-basert meny

2016 del 5/6 : September → Oktober

30.10.16

CWEALM - ODES TO NO HEREAFTER

Cwealm - Odes To No Hereafter Terningkast 5

Dusktone, 27.09.16
I ensom majestet, er svenske Astraeus sjefs-arkitekt og autokratisk hersker i eneveldet Cwealm. Noe du neppe hadde gjettet basert på musikken.
Cwealm fortsetter ufortrødent i gjensnødde men aldri gjengrodde fotefar, først plantet av Dissection og senere vedlikeholdt av blant annet Mörk Gryning, Lord Belial, Sacramentum og Vinterland.
Med andre ord; melodisk black metal.


piggtråd
20.10.16

SONS OF BALAUR - TENEBRIS DEOS

Sons of Balaur - Tenebris Deos Terningkast 3

Season of Mist, 14.10.16
“Er dette en vits”, er den første reaksjonen jeg forventer fra ekte og staute norske svartmetallere når tegneserie-bandet Sons of Balaur debuterer med sin hyllest til den fiktive demonen Balaur.
At bandet, som liksom skal forestille norske, er portrettert (eller snarere karikert) av utlendinger, er lett å avsløre så fort musikken åpenbarer seg. Den fyldige lyden er forpestet med bass fra en forsterker som garantert går helt til 11. Minst.


piggtråd
13.10.16

HOBBS' ANGEL OF DEATH - HEAVEN BLED

Hobbs' Angel of Death - Heaven Bled Terningkast 5

Hells Headbangers, 14.10.16 & High Roller, 18.11.16
Australske Peter Hobbs startet sitt thrash metal band i 1987, og har vel alltid vært litt av en underdog. Bandet har riktignok hatt et mer eller mindre velkjent navn i undergrunnen. Hobbs rakk å gi ut to skiver før han trakk inn årene i 1996.

I disse dager er comeback-albumet ute. Hvor lenge hr. Hobbs har jobbet med materialet til denne nesten 58 minutter lange reinkarnasjon er uvisst, men det står respekt av en time musikk uten åpenbart fyllstoff.


piggtråd
16.09.16

IN THE WOODS... - PURE

In The Woods... - Pure Terningkast 4

Debemur Morti Productions, 16.09.16
Mens syntetisk symfonisk black metal fikk så ørene flagret, så pussig nok avantgarde black metal ut til å få både varm mottakelse og anerkjennelse fra den kresne sorte horde. Kanskje fordi denne aldri utga seg for å være svartmetall i den forstand?
In The Woods... var et av flere band som valgte å trå nye stier ved å blande elementer fra sortmetall med andre merkelige inspirasjonskilder på forholdsvis sært vis.
Når bandet nå returnerer etter 16 år på is, stod én ting helt klart for meg. Pure må tilnærmes med et åpent sinn!

piggtråd
11.09.16

BELENOS - KORNÔG

Belenos - Kornôg Terningkast 5

Northern Silence Productions, 09.09.16
For 21 år siden startet Loïc Cellier fra den keltiske regionen Brittany, vest i Frankrike, enmannsbandet Belenos, oppkalt etter den keltiske solguden ved samme navn.

Loïc lot seg inspirere av den norske bølgen av svartmetall, som ikke var fremmed for å innlemme litt folk og viking elementer, og Belenos blander selv frisk svarte grunntoner med pagan/folk-inspirasjoner og atmosfæriske elementer.


piggtråd
08.09.16

AUM - OM AH HUM VAJRA GURU PADMA SIDDHI HUM

Aum - Om Ah Hum Vajra Guru Padma Siddhi Hum Terningkast 3

Iron Bonehead, 09.09.16
Mitt aller første forsøk på albumet med den grusomme tittelen virket ikke så veldig lovende, og etter å ha lest en anmeldelse som var svært så restriktiv og tilbakeholden med superlativene, virket skiva alt annet enn innbydende.

Franskmennene forsøker seg på mørk, okkult og spirituell dødsmetall med svarte vibber, der de prøver å fange litt av det transcendentale soniske utbruddet fra Abyssal og de rituelle vibber fra The Ruins of Beverast.


piggtråd

Gorger