heldekkende bakgrunnsbilde
navneskilt
Fane-basert meny

2016 del 4/6 : Juli → August

13.08.16

GESPENST - FORFALD

Gespenst - Forfald Terningkast 5

Duplicate Records, 04.08.16
Dette er et album jeg har sett fram til siden første forhåndslytt ble tilgjengelig for omlag et halvt år siden. Etter å ha mottatt promoen, med en euforisk følelse av kjøttetende sommerfugler i magen, for like over en uke siden, har Forfald blitt spilt omtrent daglig.
Jeg har imidlertid slitt med å finne de rette ordene for å formidle essensen av danskenes faretruende, hjemsøkte svartmetall.

Gespenst: (Dansk/Tysk) Spøkelse, ånd, gjenganger, gjenferd, gast m.m.

piggtråd
03.07.16

MONOLITHE - ZETA RETICULI

Monolithe - Zeta Reticuli Terningkast 4

Debemur Morti Productions, 08.07.16
Det er ikke stort mer enn et halvt år siden franske Monolithe innledet sin andre musikalske saga med Epsilon Aurigae.
Bandet er allerede ute med neste kapittel, som sist bestående av tre låter på nøyaktig et kvarter hver.

De som likte bandets forrige skapelse, vil nok også sette pris på Zeta Reticuli, men bandet pløyer ikke ny jord på samme måte som sist.


piggtråd
20.07.16

GREY HEAVEN FALL - BLACK WISDOM

Grey Heaven Fall - Black Wisdom Terningkast 6

Aesthetics of Devastation, 30.10.15
Fullengdere kan komme i så mange ulike former. Noen byr på en rekke ulike låter med hver sin karakteristiske kjerne, mens andre bare byr på et dusin tilfeldige, løsrevne spor uten mål og mening. Enkelte album har en helhetlig følelse, uten direkte sammenheng, og andre har en rød tråd stukket tvers gjennom låt-ansamlingen med synål. Noen blir til en unison grå masse, mens andre byr på musikk som i sannhet er kunst. Et verk. Et kunstverk. Der de ulike hjørner av lerretet kan være radikalt forskjellige, men likevel ubønnhørlig knyttet sammen.


piggtråd
05.07.16

VOLBEAT - SEAL THE DEAL & LET'S BOOGIE

Volbeat - Seal the Deal & Let's Boogie Terningkast 5

Universal, 03.06.16
De danske drænge i bandet Dominus startet opp for 25 år siden, men fikk aldri helt vind i seilet, og fant aldri helt sin favoriserte stil, der de skiftet sjanger fra skive til skive. Bandet ble lagt ned kort tid etter millennium-skiftet, og tre av de tidligere (Do)m(in)usikantene startet for 15 år siden Volbeat, oppkalt etter Dominus tredjeskive Vol.Beat.
Bandet debuterte sterkt med The Strength / The Sound / The Songs for 11 år siden, men slo for alvor gjennom med oppfølgeren Rock the Rebel / Metal the Devil et par år senere.

piggtråd

Gorger