heldekkende bakgrunnsbilde
navneskilt
Fane-basert meny

2016 del 3/6 : Mai → Juni

29.06.16

SHEIDIM - SHRINES OF THE VOID

Sheidim - Shrines of the Void Terningkast 5

Dark Descent Records, 24.06.16
Sheidim er atter en debutant som entrer manesjen. I motsetning til ganske mange nykommere, har disse spanjolene definitivt en grunn til å marsjere rakrygget inn, da de har noe å fare med. Bandet har allerede rukket å gjøre seg bemerket, og enkelte har nevnt Watain som referansepunkt. Det bør i så fall anses som et kompliment.
Svenskene er såpass divergente i sitt uttrykk at det ikke lar seg gjøre å etterape dem uten å selv skrive sterke låter, eller raskt å bli avslørt som annenrangs imitatorer.


piggtråd
11.06.16

ZØRORMR - CORPUS HERMETICUM & THE AFTERMATH (EP)

Zørormr - The Aftermath Terningkast 5

Via Nocturna, 10.06.16
Zørormr, er en omskriving av norrøne Sør-ormr, uten at jeg er helt sikker på hvilke dypere filosofi som eventuelt ligger bak “slangen i sør”. Enmannsbandet tilhører polske Moloch som også driver selskapet Via Nocturna. Han insisterer likevel ikke på å gjøre alt på egenhånd, og benytter seg fornuftig nok av gjesteartister for å gi sine kreasjoner de beste vilkår.
Etter tre album, setter EPen The Aftermath et verdig punktum for bandets første æra. Jeg har likevel tilbrakt minst like mye tid med forrige skive, Corpus Hermeticum, sluppet i februar 2015.

piggtråd
08.06.16

THE VISION BLEAK - THE UNKNOWN

The Vision Bleak - The Unknown Terningkast 5

Prophecy Productions, 03.06.16
De to eventyrlystne herremenn i The Vision Bleak har forberedt oss på denne journal fra det hinsidige via reisebrevet som var oss i hende mot slutten av april. Det kommer vi tilbake til.
Schwadorf and Konstanz anser The Unknown som en ny start. Etter å ha oppsøkt mysterier og jaget uhyrer, monstre, spøkelser og hekser på sin ferd over syv hav og gjennom Europas fjellkjeder, raviner og skoger, ønsker de å utforske nytt territorium, og sloss mot indre demoner, på en ferd mot hva som selv for dem fortoner seg som det ukjente.

piggtråd
08.05.16 En av mine sorte favoritter fra 2013, Sacrilegious Impalements III - Lux Infera,
ble forøvrig sluppet på vinyl via Woodcut Records for en drøy måned siden.

piggtråd
25.05.16

STORTREGN - SINGULARITY

Stortregn - Singularity Terningkast 4

Non Serviam Records, 27.05.16
Sveitsiske Stortregn kan minne litt om blant annet Thulcandra, som i sin tur gir tydelige assosiasjoner til Dissection. Vi snakker selvfølgelig om melodisk black/death.
Bandets første skive, Uncreation (2011), blandet aggressivitet og brusende melodier, noe bandet også fortsatt med på Evocation Of Light (2013). Jeg var likevel litt streng mot skiva da den ble underkjent etter 3-4 runder. Jeg var mer effektiv, skjønt også mindre nyansert den gang. I tillegg hadde jeg kun graderingene V og X å jobbe med.

piggtråd
20.05.16

WINTERHORDE - MAESTRO

Winterhorde - Maestro Terningkast 6

ViciSolum Productions, 20.05.16
Israelske Winterhorde har vett til å sette kvalitet foran kvantitet, og overgår på mange måter sitt forrige verk, som også det fikk god mottakelse.
En smakssak, selvfølgelig, men bandet gjør kolossalt mye rett her, og de aller fleste vil finne mye å nyte.
At det har gått seks år får så være. Det kan betraktes som mye for et band som er i startgropa, men når et band har gjort seg et navn ved å fokusere på kvalitet, er det ofte nok å ha et navn som blir husket når bandet dukker opp i nyhets-spalter, på konsertplakater og ulike steder i forbindelse med nye utgivelser.

piggtråd
09.05.16

SCHAMMASCH - TRIANGLE

Schammasch - Triangle Terningkast 5

Prosthetic Records, 29.04.16
Sveitsiske Schammasch har gjort seg bemerket i undergrunnen og de høyere sfærer med sin solide debut Sic Lvceat Lvx og den knallsterk oppfølgeren Contradiction.
Deres tredje album er en trilogi hvor hver enkelt del varer i 33:30.
Alle gode ting er tilsynelatende 3 i sveitsernes verden av spirituell svart magi.


piggtråd

Gorger