heldekkende bakgrunnsbilde
navneskilt
Fane-basert meny

2016 del 2/6 : Mars → April

28.04.16

MISTUR - IN MEMORIAM

Mistur - In Memoriam Terningkast 6

Dark Essence Records, 29.04.16
Over ti år har gått siden Sogna-bandet Mistur slapp en svært lovende demo.
I mellomtiden har kun én skive blitt presentert. Den var til gjengjeld meget god. Den viste et nokså tradisjonsrikt band, fullt ut i stand til å skrive gode låter.
Når Mistur omsider er tilbake, ser vi et band i utviklingen, et band hvis kreativitet ikke tillater enveiskjørt stagnasjon.


piggtråd
28.04.16

DARKESTRAH - TURAN

Darkestrah - Turan Terningkast 4

Osmose Productions, 29.04.16
Jeg har fulgt Darkestrah og deres flotte musikalske stil siden deres tredje skive Epos ble gitt ut i 2007. Jeg har imidlertid aldri hatt behov for å sette en merkelapp på deres musikalske virke. Før nå.
Ikke alle er like begeistret for utstrakt bås-setting, men å videreformidle musikk med ord er en nær håpløs oppgave uten et sett med genre-terminologiske fraser til hjelp.


piggtråd
21.04.16

THE WRETCHED END - IN THESE WOODS, FROM THESE MOUNTAINS

The Wretched End - In These Woods, From These Mountains Terningkast 4

Indie Recordings, 22.04.16
The Wretched End reiste seg fra asken etter Zyklon i 2008. Bandet, bestående av velkjente Samoth samt Zyklons live-bassist Cosmo (Mindgrinder og Scum) og Dark Funerals skinnpisker, da under pseudonymet Dominator, Nils Fjellström.
Bandet slapp skivene Ominous og Inroads i 2010 og 2012. Jeg har sansen for begge skivene, der de blander kraftfull dødsmetall med smakfulle elementer fra andre ekstremmetalliske avkroker.


piggtråd
09.04.16

ABYSSIC - A WINTER'S TALE

Abyssic - A Winter's Tale Terningkast 5

Osmose Productions, 25.02.16
For snart 20 år siden dannet Memnock gruppa Abyssic Dreams, noe som ikke førte til mer enn en demo spilt inn sammen med Athera, tidligere bandkollega i flere kortlivede band, og senere i Susperia.
Ønsket om å gjenoppta og forfølge denne musikalske inspirasjon blusset etter hvert opp igjen hos Memnock.
I 2012, kort tid etter at André Aaslie debuterte med Gromth, og allerede gikk svanger med nye orkestrale ideer, kom disse to i snakk i Atheras bursdagsparty. Voilà, cue Abyssic.


piggtråd
08.04.16

NOVEMBRE - URSA

Novembre - URSA Terningkast 3

Peaceville, 01.04.16
Du kjenner gjerne til italienske Novembre dersom rolig, drømmende, svevende atmosfærisk death/doom med smått gotisk preg er en stil du har fulgt i noen år. Men erindrer du noe av det de har gitt ut?
Italienerne hadde trolig mer enn et snev av post-metall i uttrykket allerede før uttrykket post-metall ble utbredt.
Bandet, som i dag opererer som en duo, har 23 år bak seg, 26 om vi regner med de tidlige årene under navnet Catacomb, og er nå ute med sin åttende skive.


piggtråd
28.03.16

RAGNAROK - PSYCHOPATHOLOGY

Ragnarok - Psychopathology Terningkast 4

Agonia Records, 25.03.16
Ragnarok er kjent for å holde til på svenskegrensen i både bokstavelig og overført betydning. Bandet har tilhold i Sarpsborg, og blir til en viss grad sammenlignet med svenske våpenbrødre som Marduk og Dark Funeral, selv om de selvfølgelig har mye norsk blod i årene.
De norske aner var kanskje spesielt synlige fram mot millenniums-skiftet, men Psychopathology ser atter en liten fordreining mot fornorsket stil.


piggtråd
11.03.16

SULPHUR - OMENS OF DOOM

Sulphur - Omens of Doom Terningkast 5

Dark Essence Records, 11.03.16
Noen år har gått siden Bergensbandet slapp debuten Cursed Madness i 2007, og oppfølgeren Thorns in Existence i 2009. Spesielt for meg, ettersom jeg gikk glipp av forrige skive.
Lukta av svovelsyre er kanskje ikke like markant som på debuten, men den siver inn i ditt trekkfulle sinn på subtilt vis.
Bandet har riktignok aldri vært de aller mest infame representanter for Lucifers kongerike av flammer, sydende lava og hjerteskjærende skrik av smerte.


piggtråd
10.03.16

DRAUGNIM - VULTURINE

Draugnim - Vulturine Terningkast 4

Debemur Morti Productions, 11.03.16
Finske Draugnim ga ut sin første demo i 1999, og brukte ytterligere tre demoer på å etablere sitt sound. Det hele startet som et enmanns-prosjekt, men eskalerte rast til en mer eller mindre stabil besetning.
Etter den siste demoen ble bandet raskt signert av Spikefarm før de slapp debuten Northwind’s Ire i 2008. Ett flott stykke symfonisk anlagt stemningsfull viking-metall reist på en grunnmur av atmosfærisk black/pagan.
Oppfølgeren Horizons Low fra 2010 gikk jeg dessverre glipp av.


piggtråd
07.03.16

SORCIER DES GLACES - NORTH

Sorcier des Glaces - North Terningkast 5

Obscure Abhorrence Productions, 29.02.16
Landegrenser finnes ikke på metall-kartet, og nabofeidene er tonet ned siden metallens sorte får brakte misantropi og fiendtlighet, og satte siste spiker i kisten for metallens brorskap på nittitallet. Enkelte mindre territoriale feider finnes nok, men først og fremst er vi så heldige å ha noe vi kan kalle regionale smakstilsetninger.
Norge, Sverige, Frankrike, Island og Grekenland stjeler mye av oppmerksomheten, men ingen sanne nekro-ortodokse hedninger kunne vel drømt om å utelatt Kanadas franske kvarter fra regnestykket.


piggtråd
01.03.16

MUSSORGSKI - CREATIO COSMICAM BESTIAE

Mussorgski - Creatio Cosmicam Bestiae Terningkast 5

Godz Ov War Prod. & Third Eye Temple, 27.02.16
Polske Mussorgski opererer ut fra en form for symfonisk sortmetall, med industrielle undertoner, techno-pregede innslag og et utenomjordisk, ambient preg.

Bandet ble til i 1990, oppkalt etter Modest Mussorgski (1839-1881), en av de store russiske komponistene. Mussorgski ble lagt på is i 1995, men gjenoppstod i 2009.


piggtråd

Gorger