heldekkende bakgrunnsbilde
navneskilt
Fane-basert meny

2016 del 1/6 : Januar → Februar

19.02.16

LEBENSNACHT - A RAGING STORM OF APOCALYPSE

Lebensnacht - A Raging Storm of Apocalypse Terningkast 4

NATURMACHT PRODUCTIONS, 20.02.16
Naturmacht Productions var det første selskapet jeg mottok promoer fra, takket være initiativ fra Dàublòdir (Blodstaur, Gandreid m.m.).
Jeg har anmeldt skiver for selskapet i et par år nå, og tyskeren bak Naturmacht, Robert Brockmann har vel fått noe sånt som femten linker i retur. Av dem, over halvparten kun på norsk. Det må vel kunne kalles tillit. Den samme Brockmann har siden 2008 benyttet monikeren Lebensnacht til å lette på trykket bak sitt eget behov for å omforme kunstneriske ideer til fonetiske framstillinger, inspirert av Moder Natur, og med intensjonen om å utforske forholdet til naturen, samt å forsone seg med naturens selviske barn – mennesket!


piggtråd
13.02.16

ROTTING CHRIST - RITUALS

Rotting Christ - Rituals Terningkast 4

SEASON OF MIST, 12.02.16
De greske veteraner gir denne gang ut ei skive som står helt til tittelen.
Dette er simpelthen bandets mest rituelle skive til dags dato, og hellenere har fått gilde gjester med på å lede seansen.
Bandets historie strekker seg nesten tretti år tilbake i tid, og back-katalogen består nå av 12 album.
Er så alle gode ting 13? Ikke helt, er jeg redd.


piggtråd
12.02.16

URGEHAL - AEONS IN SODOM

Urgehal - Aeons in Sodom Terningkast 5

UNDERGROUND ACTIVISTS, 12.02.16
Velkommen til syvende og siste album fra Urgehal.
Når vokalist og gitarist Trondr Nefas gikk bort i mai 2012, ble bandet umiddelbart oppløst. Han etterlot en del nytt materiale, som bandet har bestemt seg for å gi ut som en siste hilsen. Dette utgjør omlag halve Aeons in Sodom, mens gitarist Enzifer har skrevet det resterende.
For å fullføre skiva, og for å gjøre den til en verdig hyllest, har man fått med et rikt arsenal av gjester, tidligere partnere fra andre band og prosjekter Nefas har vært involvert i. Samtlige forespurte ønsket å bidra til denne markeringen.


piggtråd
11.02.16

NIFROST - MOTVIND

Nifrost - Motvind Terningkast 4

ORKJA PRODUKSJONAR, 15.01.16
Det var ikke det spektakulære coveret som trigget nysgjerrigheten når jeg oppdaget Nifrost. Det var faktisk min bedre halvdel som gjorde funnet. Med sadistisk fryd tvang hun meg til å gjette, kun basert på lytting, før jeg omsider fikk servert fasiten etter langt om lenge på pinebenken.
At musikken var norsk plukket jeg raskt opp. Noe i den melodiske svartmetallen samt vokalen avslørte ganske snart at vi skulle til vidstrakte fjorder og majestetiske fjell. Men når ingen av de navn jeg ramset opp holdt mål, måtte jeg etter hvert melde pass.


piggtråd
08.02.16

FLESHGOD APOCALYPSE - KING

Fleshgod Apocalypse - King Terningkast 5

NUCLEAR BLAST RECORDS, 05.02.16
Som de med fin-innstilte antennene helt sikkert er klar over, er våre ekstrem-symfoniske italienske venner igjen ute med ny skive.
Labyrinth (2013) har opparbeidet seg status som det rene skrekkeksempel på elendig dynamisk register. Scenen trengte kanskje et offer for å våkne, bare så synd at det var nettopp et album av Fleshgod Apocalypse som måtte bøte med livet på dynamikkens alter.


piggtråd
07.02.16

OBSCURA - AKRÓASIS

Obscura - Akróasis Terningkast 5

RELAPSE RECORDS, 05.02.16
I 2010 begynte jeg så smått å sette karakter på skiver for meg selv, for å gi sårt tiltrengt støtte til sviktende langtidshukommelse i en tid med flere utgivelser i døgnet enn filmer i Friday 13th serien.
Året etter slapp tyske Obscura kritikerroste Omnivium, et forrykende eksemplar av arten teknisk/progressiv dødsmetall. Jeg har notert 2+ av 3 stjerner, tilsvarende ca 5 poeng på terning-skalaen.


piggtråd
29.01.16

BORKNAGAR - WINTER THRICE

Borknagar - Winter Thrice Terningkast 5

CENTURY MEDIA RECORDS, 22.01.16
Borknagar er et band med evnen til å appellere til en bred andel av metall fans.
Hva er vel da mer passende enn at Borkis er blandt de få som har fått et slags klengenavn som ser ut til å ha stor utstrekning i den norske metall befolkning?

Forrige skive, Urd (2012), fikk bare én fot innenfor i mitt sinn, men jeg må muligens skylde på utålmodighet.


piggtråd
23.01.16

ABBATH - ABBATH

Abbath - Abbath Terningkast 4

SEASON OF MIST, 22.01.16
Jeg får begynne med det opplagte, så får du heller bare unnskylde om det stort sett er gammelt nytt.
Etter 25 år har Abbath forlatt Immortal, bandet han grunnla sammen med Demonaz, etter at de spilte sammen i Old Funeral på slutten av 80-tallet. Avgjørelsen om å “gå solo” kom etter lengre tid med splid, blant annet om rettighetene til bandnavnet, etter at Demonaz og Horgh, i følge Abbath, viste null initiativ til det han anså som nødvendig framdrift.
Som forventet forteller den andre parts versjon en helt annen historie, der rollene er snudd kraftig på hodet.


piggtråd
21.01.16

SERPENTS LAIR - CIRCUMAMBULATING THE STILLBORN

Serpents Lair - Circumambulating the Stillborn Terningkast 6

Hellthrasher, Fallen Empire & Duplicate, 09.01.16
Danske Serpents Lair slapp sin demo MMXIV i 2014, og debutalbumet burde nå være tilgjengelig i alle formater, selv om eksakte utgivelsesdatoer har vært vanskelig å konstatere.

Musikken, en kullsvart, okkult hybrid av nittitallets iskalde nordiske atmosfære, familiens depressive sorte får, og den nedadgående fransk/islandske spiral av forrykt avsky, er tilnærmet fullkommen i sin negativt ladde framtoning.

piggtråd
20.01.16

MY DYING BRIDE - FEEL THE MISERY

My Dying Bride - Feel The Misery Terningkast 5

PEACEVILLE RECORDS, 18.09.15
For noen måneder siden fikk jeg mast meg til promoen av den da noen måneder gamle tolvte* studioskiva til de britiske death/doom-pionerene. (*Dersom vi ser bort ifra Evinta). Siden den tid har mye annet kommet i veien. Især nye utgivelser av ulik art.

Jeg har fulgt den døende bruden siden jeg oppdaget Turn Loose the Swans, omtrent på den tiden The Angel and the Dark River ble gitt ut.


piggtråd

Gorger