heldekkende bakgrunnsbilde
navneskilt
Fane-basert meny

Desember 2016:

21.12.16

PUTRIFIED - THE FLESH. THE SCYTHE. THE TOMB (EP)

Putrified - The Flesh. The Scythe. The Tomb Ganske Bra

Unholy Prophecies, 19.12.16
Stockholmsbandet Putrified ble startet i 2010 av A. Death fra black metal bandet Infuneral. Etter et par demoer og en EP, skiftet enmannsbandet status til band, da tre andre medlemmer ble tilsatt i 2013. Trommis Crypt har også vært innom Infuneral, mens gitarist Grave spiller der fortsatt, i tillegg til å ha spilt i Dødsfall, samt live for Ondskapt. Han hjalp også til som gjest på Putrifieds første demo. P. Apocalypse, skreppa på bass, er et ukjent blad. Denne EPen blir den første utgivelsen som markerer og dokumenterer Putrified som fullbefarent band.

piggtråd
18.12.16

MORAST - MORAST (EP)

Morast - Morast Ganske Bra

Totenmusik, 14.10.16
Metal-Archives-linken i overskriften stemmer bare delvis. Tyske Morast slapp en demo titulert Demo for et år siden. Denne ble ifølge Metal-Archives re-utgitt i januar og november via Totenmusik.
Den versjonen jeg har fått kloa i har de samme låtene, om enn i en annen rekkefølge. Det er naturligvis snakk om samme utgivelse, nå på 12" vinyl, selv om den altså markedsføres som EP.
Bandet spiller seig og harmfull death/doom, emballert i skittensvart ampert temperament.

piggtråd
17.12.16

IMPURE ZIGGURAT - SERENADES OF ASTRAL MALEVOLENCE (EP)

Impure Ziggurat - Serenades of Astral Malevolence Bra

Magister Dixit, 30.09.16
Når det gjelder Impure Ziggurat (i motsetning til Démonos nedenfor) er jeg ikke i tvil om at Serenades of Astral Malevolence starter med et utdrag fra Carl Orffs okkult-lydende kantate O Fortuna.
Vi befinner oss igjen i Frankrike, og igjen møter vi et ferskt band. Impure Ziggurat startet i 2012, og slapp sin første demo i fjor. Raping the Quantum Womb of the Macrocosm, som den het, startet med et utdrag fra den mer moderne komponisten Georges Delerue. (Mannen bak filmmusikken til Platoon og enormt mye annet.)

piggtråd
17.12.16

DÉMONOS - FROM SACRED TO PROFANE (EP)

c - From Sacred to Profane Rimelig Bra

Iron Bonehead, 09.12.16
Démonos er et indisk enmannsband, hvor Démonos Obscurís ønsker å vise sin avsky for menneskeskapte og påtvungne doktriner. Disse hersens aksepterte dogmene som mangler rasjonell naturlig objektivitet, men som likevel får lov å diktere lover, regler, skikker og kutymer.
From Sacred to Profane ble først sluppet med to låter som demo og forhåndsvisning for EPen i starten av september. En ukes tid senere ble EPen sluppet med til sammen fire låter digitalt og på kassett via Dunkelheit Produktionen.
Deretter ble EPen gitt ut på CD via Tour De Garde og Iron Bonehead.

piggtråd
17.12.16

VENEFIXION - ARMORICAN DEATHRITES (EP)

Venefixion - Armorican Deathrites Meget Bra

Iron Bonehead, 09.12.16
Franske Venefixion slapp en solid demo titulert Defixio for 14 måneder siden.
Bandet har sett en familieforøkelse siden den gang, da de har rekruttert to nye gitarister. De hadde tross alt bare to fra før. Det betyr nok mest sannsynligvis at K. Desecrator har fått konsentrere seg mer om trommer og bass. Franskmennene har også hyret inn en live-bassist siden sist.


piggtråd
13.12.16

SEPULCHRAL CURSE - AT THE ONSET OF EXTINCTION (EP)

Sepulchral Curse - At the Onset of Extinction Meget Bra

Transcending Obscurity Records, 15.12.16
Sepulchral Curse er et forholdsvis ferskt band fra Finland. Kvintetten spiller mørk og flammende dødsmetall med svartmetalliske influenser.
Bandet ble grunnlagt i 2013, og slapp sin første EP A Birth in Death året etter.
At the Onset of Extinction må sies å være et stort steg opp og fram.


piggtråd
13.12.16

ATANOR - ATANOR (EP)

Atanor - Atanor Middels bra

Iron Bonehead, 14.10.16
Vi fortsetter vår EP-ekstravagansa under Inntrykk, mens fullengdere i størst mulig grad sorterer innunder Omtaler, der de hører hjemme.
Min kunnskap om russiske Atanor er blott fraværende. Jeg har kun fire låter på tilsammen 27 minutter å forholde meg til. Det er uansett nok til å skape et fortrolig forhold bygget på tillit. Jeg har nemlig ganske stor tiltro til at disse russerne. Noe de gjør seg fortjent til ved å viser såpass gode takter på sin aller første EP.

piggtråd
10.12.16

IN AETERNUM - THE BLASPHEMY RETURNS (EP)

In Aeternum - The Blasphemy Returns Meget Bra

Pulverised Records, 14.10.16
Fra Sandviken, ikke i Bergen, men i Sverige, ikke langt fra Gävle, kommer In Aeternum, et band med litt over 20 års fartstid. 25 år hvis vi teller med årene under navnet Behemoth. Mer enn ti år har gått siden karene slapp sin fjerde og foreløpig siste skive.
Jeg kan ikke huske å ha vært borti disse karene før, men jeg er ihvertfall glad for at jeg omsider tar meg tid til å lytte konsentrert til The Blasphemy Returns.


piggtråd
10.12.16

VERSIFIST - CIPHER (EP)

Versifist - Cipher Ganske Bra

Vault of Dried Bones & Iron Bonehead, 21.10.16
Fra Canada kommer black/death-trioen Versifist. Dette er guttas andre EP. Den første ble gitt ut i svært begrenset opplag på kassett for omlag to og et halvt år siden.

Karene blander riff og stemninger fra svart og dødelig hold, og presenterer varene med hvesende ru vokal bak rytmisk hagl, svermende gitar og kaskader av fyldig bass.


piggtråd
10.12.16

VIRCOLAC - THE CURSED TRAVAILS OF THE DEMETER (EP)

Vircolac - The Cursed Travails Of The Demeter Middels Bra

Sepulchral Voice & Dark Descent, 31.10.16
Det har vært travle dager, og en knapp uke har gått siden forrige Inntrykk. Noen lengre Omtaler har riktignok blitt publisert i mellomtiden, men jeg er ikke mye fornøyd med tingenes tilstand. Dette er ikke mye til måte å behandle hverken tålmodige lesere eller PR-kåte selskaper, promotører og band på.
Jeg vil forsøke å plastre såret litt med noen kjappe gjennomganger av kortere utgivelser jeg allerede har brukt litt tid på. Først ut er irske Vircolac.


piggtråd
04.12.16

HÆRESIARCHS OF DIS - TRIA PRIMA DIABOLICA (EP)

Hæresiarchs Of Dis - Tria Prima Diabolica Middels Bra

Moribund Records, 25.11.16
Med tanke på coveret, som hinter mer til undergrunns-svartmetall, blir jeg en smule overrasket når det California-baserte bandet sparker løs med en cover av Mercyful Fates Nightmare. Bandet har hold på i over ti år, og Metal-Archives lister en solid mengde tidligere medlemmer, samtidig som Cernunnos på samtlige utgivelser er den eneste som krediteres.
Den forrige skiva ble sluppet i 2013, og et nytt album med tittel Adumbratus er planlagt til neste år.

piggtråd
04.12.16

EINHERJER - DRAGONS OF THE NORTH XX

Einherjer - Dragons Of The North XX Bra

Indie Recordings, 25.11.16
Jeg prøver å unngå re-utgivelser, med mindre jeg selv har en spesiell interesse for dem, men Einherjers debut-album Dragons Of The North blir ikke bare relansert. Skiva er fullstendig ny-innspilt i forbindelse med Viking-metall klassikerens 20-års jubileum.
Dragons Of The North ble altså gitt ut i 1996, tre år etter at Haugesund-bandet ble smidd i Valhalls smie.
I ettertid har fem album blitt meislet ut, hvorav den siste ble gitt ut i 2014 under tittelen Av Oss, For Oss.


piggtråd
03.12.16

FERAL - FROM THE MORTUARY (EP)

Feral - From The Mortuary Svakt

Cyclone Empire, 02.12.16
Fra Stockholm, reiser vi nordover langs Bottenvika til vi ankommer Skellefteå, som ligger litt lengre nord enn Namsos. Der er det et yrende musikalsk dyreliv. Til tross for at den vesle byen knapt har like mange innbyggere som Tromsø, har den fostret minst et par dusin metall-band. Døds-forkjemperne Feral ble dog opprinnelig grunnlagt i Norsjö.
Nok geografi for i dag. Bandet historikk var vi også innom når bandet slapp sin andre fullengder Where Dead Dreams Dwell i fjor, så da kan vi vel gå rett på sak.


piggtråd
02.12.16

SVARTUR DÖDUR - NU SKA BLODET FLYTA

Svartur Dödur - Nu ska blodet flyta Bra

Selvutgitt, 01.12.16
Svenske Svartur Dödur holder ingenting hellig. Ingenting. Selv ikke deres litterære nasjonalhelligdom, Astrid Lindgren. Med Nu ska blodet flyta presenterer Stockholmerne et episk konsept från stadens mörka sida. Summoning kan bare gi opp når Svartur Dödur går Mörk Grynings debut en høy gang. Här riskerar man verkligen att bliva fångad i en Lindgrensk mardrömsvärld.


piggtråd
01.12.16

FROMHELL - MARCH ON GRAVITATION

FromHell - March On Gravitation Ganske Bra

Naturmacht Productions, 26.11.16
FromHell kommer vel strengt tatt fra Indonesia, men inspirasjonen kommer kanskje fra helvete. I så fall er ikke duoens visjoner av skjærsilden så fryktelig avskrekkende.

Naturmacht poengterer at karene tenker utenfor boksen, og det har de jaggu rett i. Basisen står i svartmetallens tegn, men som kjent kan ikke helheten kalles black metal når andre influenser opptar for store deler av uttrykket. At genre-hybriden således forblir udøpt, gjør den likevel ikke mindre spennende. Tvert imot, muligens.

piggtråd

Gorger