heldekkende bakgrunnsbilde
navneskilt
Fane-basert meny

August 2016:

31.08.16

CENTINEX - DOOMSDAY RITUALS

Centinex - Doomsday Rituals God

Agonia Records, 08.07.16
Dersom du ikke aner hva du kan forvente av bandet bak monikeren Centinex, er nok ikke denne sjangeren din største lidenskap.
Jeg må innrømme at jeg ikke har den aller største kjennskap til svenskenes diskografi selv, men jeg vet selvfølgelig at renskåret dødsmetall står på programmet når gutta spiller opp til fest.


piggtråd
30.08.16

DAWN OF DISEASE - WORSHIP THE GRAVE

Dawn Of Disease - Worship The Grave Rimelig Bra

Napalm Records, 24.06.16
Tyske Dawn Of Disease har en turbulent fortid, hvor enkelte problemer med line-upen blant annet har ført til noen år på is. Bandet har likevel holdt ut, og vært aktive i over ti år, og har nylig lansert sitt tredje verk.
Tyskerne spiller melodisk dødsmetall som ikke ligger for nær den mest utvanna melo-death, hvor tunge riff duellerer med melodiske licks, og det faller seg naturlig å sammenligne med variable aktører innen den svenske scenen.


piggtråd
29.08.16

INQUISITION - BLOODSHED ACROSS THE EMPYREAN ALTAR ...

Inquisition - Bloodshed Across The Empyrean Altar Beyond The Celestial Zenith Meget Bra

Season of Mist, 26.08.16
Inquisition har lyktes i å bli litt av en Gorgers-venn (flaut ordspill på det patetiske klisjé-begrepet “Norgesvenn”). Ikke fordi jeg har fulgt bandet siden starten på denne infame nettside, men fordi jeg likevel har presentert hele diskografien. Noe som fant sted i forbindelse med fjorårets reutgivelse av disse.
Den fulle og hele tittel på amerikanernes siste verk staver Bloodshed Across The Empyrean Altar Beyond The Celestial Zenith, noe som faktisk slår bandets tidligere rekorder. Inquisition er jaggu ikke snaue hva titler angår.

piggtråd
28.08.16

MARTYRION - OUR DYSTOPIA

Martyrion - Our Dystopia Bra

Boersma Records, 26.08.16
Tyske Martyrion kan feire ti år i år. Kvintetten slapp den selvfinansierte førsteskiva Refugium: Exile i 2011, og fulgte opp med EPene The Early Days og A New Beginning de to påfølgende årene.
Bandets musikk er ikke den enkleste å beskrive, da karene åpenbart ikke har lagt elsk på én bestemt sjanger, for deretter å tilpasse seg og tviholde på denne.
Melodisk death metal, lett progressiv sådan, blir den mest naturlige båsen å putte dem i.


piggtråd
27.08.16

VAHRZAW - TWIN SUNS & WOLVES' TONGUES (Re-utgivelse)

Vahrzaw - Twin Suns & Wolves' Tongues Meget Bra

Blood Harvest, 26.08.16
Australske Vahrzaw har vi vært innom før, men det er en stund side.
Australiernes historie strekker seg tilbake til 1992. De tok i bruk sitt nåværende navn et par år senere, og holdt stand fram til 1998. Etter å ha vært oppløst i sju år, var trioen tilbake i salen i 2005.
Bandet gikk tidlig over fra dødsmetall til kullsvarte dødstrusler, men har beholdt elementer av dødsstraff som iblant skinner igjennom.


piggtråd
26.08.16

NOX - ANCESTRAL ARTE NEGRO (EP)

Nox - Ancestral Arte Negro Middels Svakt

Forever Plagued, 26.08.16
Nox er atter en nykommer som vil til seters for å gjøre seg fete. Trioen fra Colombia er riktignok ikke ferskere enn at de har rukket å slippe sin første skive, i tillegg til deltakelse på en splitt, men med fire års fartstid i undergrunnen er nok dette fremdeles et ubeskrevet blad for flere enn undertegnede.
Bandet spiller blasfemisk black metal uten å vise tegn til å ville forlate undergrunnen.
PS: Basert på individuelle preferanser, kan karakteren være sterkt misvisende!

piggtråd
26.08.16

KUOLEMANLAAKSO - M. LAAKSO - VOL. 1: THE GOTHIC TAPES

Kuolemanlaakso - M. Laakso - Vol. 1: The Gothic Tapes Svakt

Svart Records, 26.08.16
Fra den ene skuffelsen til den neste, er mine første tanker når jeg setter meg ned for å fordøye og formidle Kuolemanlaaksos siste gærne gjerninger.
Bandets andre skive, Tulijoutsen, imponerte så kraftig at jeg skrev en litt mer utfyllende Omtale en måned etter å ha presentert et positivt Inntrykk. Ja, jeg satt meg sågar fore å lære bandnavnet utenat. Og lyktes.
Denne gang begås derimot en kardinalsynd av dimensjoner. Tilsynelatende.


piggtråd
26.08.16

IMPERIUM DEKADENZ - DIS MANIBVS

Imperium Dekadenz - Dis Manibvs Middels Bra

SOM - Underground Activists, 26.08.16
Herrer Vespasian og Horaz er ute med sitt femte album.
Den første skiva gikk meg hus forbi, mens den andre viste potensiale, som i tur ble fullbyrdet med tredje forsøk, Procella Vadens (2010). Fjerde skive, Meadows of Nostalgia (2013), var likevel den som bragte bandet til sin formtopp, med sorgtung doomsk svartmetall.
Tyskerne slår seg likevel ikke til ro for å hvile på laurbær i stillstand.

piggtråd
25.08.16

ASTROPHOBOS - ENTHRONED IN FLESH (EP)

Astrophobos - Enthroned in Flesh Meget Bra

Triumvirate Records, 26.08.16
Svenske Astrophobos ble startet i 2009, og slapp en EP året etter. Mitt første møte med dem ble debuten Remnants of Forgotten Horrors, sluppet i januar 2014.

Jeg hadde sansen for Stockholms-trioens melodiske råskap, og nevnte musikalske inspirasjoner fra Dissection. I ettertid innså jeg at karene også hadde mye Mörk Gryning i seg.


piggtråd
25.08.16

THROES OF DAWN - OUR VOICES SHALL REMAIN

Throes of Dawn - Our Voices Shall Remain Bra

Argonauta Records, 20.08.16
Grensen mellom prog-rock og prog-metall kan til tider være difus, men akkurat hvor grensen går er problemstilling jeg ikke akter å levne oppmerksomhet. Det trengs ikke. Finske Throes of Dawn holder til på rockens side av et gjerde dekket med psykedeliske graffiti. Deres atmosfæriske tilnærming med rolig post-uttrykk og beroligende melodier kan enklest beskrives med ett enkelt referanse-band; Pink Floyd.


piggtråd
23.08.16

SKELETONWITCH - THE APOTHIC GLOOM (EP)

Skeletonwitch - The Apothic Gloom Bra

Prosthetic Records, 19.08.16
Skeletonwitch har levert melodisk metall med stødig instrumentell slagside i et dusin år, uten at jeg har latt meg forføre så enormt dypt av deres virke. Til det har musikken framstått litt lystig i forhold til den death/thrash bandet har liret av seg, og den black/death-vokal de har benyttet. Det har på sett og vis blitt en litt for malplassert mikstur av det grimme, det moderne og det polerte, noe som har gitt meg et litt... om ikke direkte anstrengt, så ihvertfall ambivalent forhold til amerikanerne.


piggtråd
21.08.16

STILLA - SKUGGFLOCK

Stilla - Skuggflock Bra

Bindrune Recordings & Nordvis Produktion, 19.08.16
For to år siden presenterte svenske Stilla sitt andre album, Ensamhetens Andar, et album jeg, i likhet med debuten Till Stilla Falla (2013), ikke fikk helt taket på. Setningen “Odde takter og disharmoniske melodi-snutter dukker opp når jeg minst ønsker det” beskriver omlag hvorfor.
Med A. Petterson fra herlige svenske Armagedda og Leviathan (som jeg har presentert på engelsk for No Clean Singing her), og tre øvrige medlemmer fra en rekke andre konstellasjoner, er det likevel et kobbel dyktige musikere vi har med å gjøre.

piggtråd
21.08.16

ZORNHEYM - THE OPPOSED (EP)

Zornheym - The Opposed Bra

Non Serviam Records, 19.08.16
The Opposed er en EP med kun én låt fra et nytt svensk symfonisk ekstremmetall-band ved navn Zornheym. Låta er en smakebit fra det kommende debut albumet Where Hatred Dwells and Darkness Reigns, og jeg velger således å fatte meg i korthet.
Ikke bare fordi det er en kortvarig utgivelse. Dersom jeg avslører for mye nå, blir det mindre kjøtt på knoklene å fylle på med når jeg en dag får æren av å beskrive skiva.


piggtråd
20.08.16

SPIRE - ENTROPY

Spire - Entropy Meget Bra

Iron Bonehead, 19.08.16
For å spare fiktive reiseutgifter, holder vi oss i Australia en stund til. Hils Spire velkommen med hevet peke- og lillefinger. Ikke at Spire nødvendigvis er et nytt bekjentskap, de har tross alt eksistert siden 2007, og lansert et par EPer, inkludert Metamorph, men Entropy er altså deres første fulle studioskive.
Jeg likte EPen, og beskrev den som skitten-stygg og infernalsk, med visse utenomjordiske egenskaper som likevel ikke tok fullstendig overhånd.


piggtråd
19.08.16

HELLBRINGER - AWAKENED FROM THE ABYSS

Hellbringer - Awakened From The Abyss Bra

High Roller Records, 19.08.16
Etter å ha hørt gjennom Awakened From The Abyss et par ganger, satt jeg igjen med ett stort spørsmål. Har Hellbringer en uttalt målsetting om å gå Slayer i næringen, eller har deres uttrykk formet seg selv etter thrash-legendenes tidlige stil ad naturlig veier?
Australierne ble etter debuten Dominions of Darkness fra 2012 beskrevet som “Iron Angel på speed”. Med deres andre skive, er det mer fristende å kalle dem “Hell Awaits era Slayer reborn”.


barbed wire
18.08.16

BLOOD INCANTATION - STARSPAWN

Blood Incantation - Starspawn Meget Bra

Dark Descent Records, 19.08.16
Blood Incantation fra Colorado spiller dødsmetall med nåko attåt. Bandets skjebnesvangre angrep på trommehinnene lar seg simpelthen ikke forklare ved genre-betegnelsen alene.

Det lille ekstra separerer ikke bare bandet fra massene, det smaker også herlig transcendentalt når amerikanerne begir seg ut på en litt annerledes astral reise.


piggtråd
18.08.16

MYRKUR - MAUSOLEUM (Live)

Myrkur - Mausoleum Bra

Relapse Records, 19.08.16
Live-album har i stor grad mistet mye av magien, etter å bragt en ekstra dimensjon til dine favorittartister fra ca midten av 70-tallet og omlag ti år fram i tid. Spenningen forsvant vel med billigere mobile opptaks-muligheter som fikk enkelte artister til å spy ut enhver turne i fysisk format, i tillegg til det økende utvalget av bootleger på markedet.
Om live-innspillinger ikke er direkte forbeholdt eksisterende fans, er det likevel nettopp de som typisk har mest nytte av formatet i disse dager.


piggtråd
17.08.16

ELDAMAR - THE FORCE OF THE ANCIENT LAND

Eldamar - The Force of the Ancient Land Middels

Northern Silence Productions, 06.05.16
Mathias Hemmingby fra Askim er ensom innbygger i landet Eldamar, dette fiktive land som ble etablert for akkurat et år siden.
Med The Force of the Ancient Land, framstår Eldamar som det rene erke-eksempel på atmosfærisk metall med ambiente virkemidler.
Musikken, som presenteres som en konseptuell historie uten tekst, som en stumfilm i alle sommerens og høstens gylden-varme farger, strekker seg mot fem kvarter i sin helhet.

piggtråd
16.08.16

TEMPLE NIGHTSIDE - THE HECATOMB

Temple Nightside - The Hecatomb Middels/Bra

Iron Bonehead, 05.08.16
Australske Temple Nightside tar med The Hecatomb gravkammer-versjonen av dødsmetall ut av graven, i den forstand at hvileløse sjeler her former sitt eget begravelsesfølge, og siger i samlet prosesjon inn mot øvrig bebyggelse som en dødelig tåke av biokjemisk nervegass med kollektiv bevissthet.
Som lava iferd med å stivne, beveger musikken seg med skotøy av bly og betong. Det er dermed mer nærliggende å sammenligne med funeral death/doom. Det føles likevel ikke helt rett.

piggtråd
15.08.16

BULLETSIZE - PANSAR

Bulletsize - Pansar Bra

Iron, Blood & Death Corporation, 01.08.16
Svenskene i Bulletsize har liret av seg hissig metall i over ti år, og slapp nylig sitt fjerde album. Eller sjette, dersom vi tar de to heavy metal skivene gitt ut under bandets originale navn Metal Wings med i betraktningen.
Bandets utvikling kjenner jeg ikke inngående, men bandet utviklet seg angivelig fra røtter dynket i thrash. Per dags dato har inntoget av dødsmetall-influenser i bandets musikk og sound overtatt dominansen, selv om fortiden også skinner igjennom.


piggtråd
14.08.16

Wormreich, Diabolus Amator, Gravespawn & Vesterian - Infirmos Vocat Deus Fidei (Split)

Wormreich, Diabolus Amator, Gravespawn & Vesterian - Infirmos Vocat Deus Fidei Bra

Symbol Of Domination & Black Plague Records, 28.05.16
Dette er en splitt som forener fire amerikanske svartmetall-band, som alle bidrar med tre låter hver.
64 minutter med sort uhygge som stort sett holder høy kvalitet, gir bra valuta for pengene.
Mitt eneste tidligere bekjentskap, er et møte med Wormreichs EP Wormcult Revelations fra 2014, som fulgte etter bandets hittil eneste fullengder, Edictvm DCLXVI fra 2011. Innspillingen av denne splitten ble den siste gitarist og keyboardist Nazgul Vathron rakk å ta del i, før han tragisk nok omkom i en bilulykke på turné i fjor, bare 30 år gammel.

piggtråd
12.08.16

MENTAL DISASTER - RAPING THE SYMBOL OF HUMANITY

Mental Disaster - Raping the Symbol of Humanity Bra/Middels

Selvutgitt, 12.08.06
Dødelig thrash med norsk opprinnelse er ikke direkte daglig kost. Men det er selvfølgelig fint å se at det spirer og gror i alskens genre-sammensetninger her på bjerget.

Kvartetten kommer fra Kristiansand, og høres også ut som om enkelte primale gener fra dyreparken har infisert dem.piggtråd
11.08.16

EVOKED - LIFELESS ALLUREMENT (EP)

Evoked - Lifeless Allurement Bra

Go Fuck Yourself Productions, 12.08.16
Atter et tysk band. Denne gangen i dødens tjeneste. Etter flere år på skissestadiet, ble bandet et faktum for omlag tre år siden.
Duoen har demo og splitt bak seg, og slipper nå en 12" MLP med fem låter og bortimot 20 minutter dødsmetall i blant annet Obituarys kjølvann.

Som graderingen antyder, lykkes ikke Evoked helt, men de gjør definitivt mye riktig også.


piggtråd
11.08.16

FIRTAN - INNENWELT (EP)

Firtan - Innenwelt Bra

Northern Silence Productions, 06.05.16
Sør-tyske Firtan ble grunnlagt på begynnelsen av inneværende tiår. Bandet har en EP og et album bak seg, men er nytt for meg. Bandet imponerer og behager med sin andre EP, og må således naturligvis følges med nærmere øyne og ører i framtiden.

Firtan, som for anledningen framstår som trio med flere vikarierende medhjelpere, presenterer kun to låter, men disse har også nok lengde til å tilby en grei virkelighetsflukt.


piggtråd
10.08.16

SLAUGHTBBATH / GRAVE DESECRATOR - MUSICA DE NUESTRA MUERTE (Split)

Slaughtbbath / Grave Desecrator - Musica De Nuestra Muerte Ganske Bra

Hells Headbangers, 12.08.16
For omlag 2,5 måneder siden, presenterte jeg en splitt mellom ett band jeg tidligere hadde stiftet bekjentskap med, og ett for meg ukjent band.
Bandet som da var nytt for meg, var chilenske Slaughtbbath.
De er nå klare med årets andre splitt, denne gangen sammen med et band vi hørte ifra for ikke mer enn knappe to måneder siden, nemlig brasilianske Grave Desecrator.
Musica De Nuestra Muerte, (“musikk fra vår død”) inneholder 12,5 minutter musikk, eksklusivt utgitt på denne 7-tommeren.

piggtråd
09.08.16

DENOMINATE - THOSE WHO BEHELD THE END

Denominate - Those Who Beheld The End Bra

Inverse Records, 05.08.16
Finske Denominate har det til felles med Death etter et hamskifte på tidlig nittitall, at de ligger og vaker mellom old-school og progga teknikalitet. Denominate tangerer nok ikke de gamle mestre, bare så det er sagt, men finnene byr like fullt på hyggestund for nettopp denslags olm, men strategisk, reflektert og tankefull blanding av hevnlysten kampånd og intellektuell tvilrådighet til krigens pris.
Dette er finnenes debut album, etter en EP under deres originale bandnavn Encrypted i 2014.


piggtråd
05.08.16

CRYPTIC SCREAM - DEATH & DAMNATION

Cryptic Scream - Death & Damnation Unrated

Selvutgitt, 02.08.16
Spenn setebeltet og forbered deg på et turbulent dypdykk i et av undergrunnens mest skitne og bestialske ytterpunkter.
Når norske og amerikanske gærninger med tvilsom bakgrunn braker sammen for å skape avsindig black/death, er det bare å smøre øregangene med glidemiddel, for her er fonetisk polering fraværende og friksjonen høy som sonisk sandpapir.

Bandet ble skapt av amerikanske Bård Schrecken Von Blut, med fortid i Serpent ov Old, i 2012, men etter en demo, gled enmannsbandet inn i en tilstand av stillstand.

piggtråd
04.08.16

MORPHINIST - TERRAFORMING

Morphinist - Terraforming Bra

Sick Man Getting Sick Records, 05.08.16
Navnet Morphinist virker kjent, men jeg kan ikke huske å ha hørt bandet før. Tyske Argwohn er eneste medlem, og visstnok noe av en kamelon. Bandet endrer seg angivelig fra skive til skive, uavhengig av regler og trender, så det er ikke engang sikkert at jeg hadde kjent igjen en slik “forklednings-mester”.
Morphinist har sluppet 2 demoer, 5 EPer og 10 skiver siden oppstarten i 2013, så det er nok ikke så rart om det kimer en bjelle.


piggtråd
03.08.16

DENOUNCEMENT PYRE - BLACK SUN UNBOUND

Denouncement Pyre - Black Sun Unbound Meget Bra

Hells Headbangers, 22.07.16
Østerrikerne i Denouncement Pyre har kommet fram til sitt tredje album, og har med det muligens funnet sin nisje. Bandet har ihvertfall utviklet seg på reisen.
Uten å dvele ved fortiden (1 & 2), består bandets tredje av sort metall som både låter tidsriktig og tidløst.
Ikke helt ulikt for eksempel Watain rund Sworn To The Dark/Lawless Darkness, uten sammenligning forøvrig, finner Black Sun Unbound en balansegang mellom ominøse melodier med fasjonabel produksjon og en eim av tradisjonell kullsvart uhygge og aggressiv råskap.

piggtråd
03.08.16

PESTIFERE - HOPE MISERY DEATH

Pestifere - Hope Misery Death Bra

Eihwaz Recordings, 15.07.16
Kvartetten fra Minneapolis ønsker med sin andre skive å sette fokus på dagens negative kommersielle utvikling, hvor kjøpepress, bruk og kast mentalitet, overforbruk og generell fråtsing i en overbefolket verden leder til både sløsing med ressurser og økt forurensning gjennom framstilling av varer og emballasje som igjen danner ytterligere giftstoffer når behandlet feil.
En lite bærekraftig utvikling som truer vår felles planet, og framtiden til våre etterkommere især.


piggtråd
01.08.16

BAPTISM - V: THE DEVIL'S FIRE

Baptism - V: The Devil's Fire Bra

SOM - Undergound Activists, 22.07.16
Vokalist, gitarist og låtskriver Lord Sargofagian startet Baptism sammen med en bekjent i 1998, i byen Ylöjärvi, og da vet du at turen går til Finland. Reisen for bandet har imidlertid vært turbulent nok i form av re-lokaliseringer og utskiftinger, men Baptism har holdt ut i atten år med Lord S. bak roret, og ser ikke ut til å ville legge årene på hylla med det første.


piggtråd

Gorger