heldekkende bakgrunnsbilde
navneskilt
Fane-basert meny

Juli 2016:

30.07.16

HARAKIRI FOR THE SKY - III: TRAUMA

Harakiri for the Sky - III: Trauma Rimelig Ålreit

Art of Propaganda, 22.07.16
Den østerrikske duoen Harakiri for the Sky er ute med sin tredje skive. Kort fortalt spiller bandet post-metall, en sjanger jeg i stor grad har trøtnet på. Likevel hørte jeg musikalske egenskaper og kvaliteter ved promoen som trigget min nysgjerrighet nok til å undersøke saken nærmere.
Noe jeg ikke akkurat angrer på, selv om III: Trauma ikke gir meg nok til å bli en permanent livsledsager. Musikken er i og for seg godkjent, men absolutt ikke noe must.

piggtråd
19.07.16

GLOOMY GRIM - THE AGE OF AQUARIUS

Gloomy Grim - The Age Of Aquarius Bra

Satanath Records, 06.06.16
Finske Agathon startet Gloomy Grim som et enmannsband for litt over 20 år siden, og de første spede forsøk var mer som lovende enn som spesielt suksessfulle skiver å betrakte. Besetningen vokste dog i både (m)antall og kvalitet, og ble etterhvert kjent som et av de originale horror-metal band. Bandet er nå en kvintett med medlemmer fra blant annet Barathrum, Twilight Ophera, Denigrate, Soulgrind m.m.
Bandets svarte metall med symfoniske virkemidler har alltid fokusert på skrekk og gru, enten inspirasjonene har vært hentet fra film eller virkelighet.

piggtråd
15.07.16

INSANE VESPER - LAYIL

Insane Vesper - LayiL Bra

Art Of Propaganda, 01.07.16
Franske Insane Vesper har fullført sitt andre fulle verk, hvor de framfører svartmetall litt på siden av den mest ortodokse retning.
Kvartetten serverer 42 minutter fordelt på seks låter i en smeltedigel som føles naturlig, men som krever litt av den som forgjeves skal forsøke å videreformidle deres soniske virke i tekstformat.


piggtråd
14.07.16

SUBTERRANEAN DISPOSITION - CONTAGIUUM AND THE LANDSCAPES OF FAILURE

Subterranean Disposition - Contagiuum And The Landscapes Of Failure Meget Bra

BadMoodMan Music & Hypnotic Dirge Records, 13.06.16
Australske Subterranean Disposition fremmer et fremmed gold landskap som føles som et sted du tidligere har besøkt, kanskje vokst opp, eller muligens bare drømt, hvor noe virker kjent, men likevel forandret...
Det engang så yrende og livlige, men likevel så fredelige sted på jord har mistet sin glød. Ressursene er tømt. Livs-grunnlaget har forduftet. Fraflyttingen har lagt stedet øde. Lyden av barn i gatene og voksne ved kolonialforretningen og bensinstasjonen har ebbet ut.


piggtråd
12.07.16

PROTEAN - THE BURNING CENTURIES

Protean - The Burning Centuries Meget Bra

Heathen Tribes, 01.07.16
Proteans debut The Burning Centuries, originalt sluppet mot fjorårets slutt, fikk trolig ikke så mye oppmerksomhet som den hadde fortjent for skiva er virkelig god, og det er helt sikkert langt flere enn meg som gikk glipp av den. Forhåpentligvis kan re-utgivelsen fra Heathen Tribes rette litt på det.
The Burning Centuries består ikke bare av sju enkle låter som røsker deg lett i skinnskjegget før de skriver seg inn i glemmeboken med usynlig blekk. Disse låtene forteller hver sin episke historie hentet fra virkelighet og legender.

piggtråd
04.07.16

CREINIUM - HALLUCINOSIS

Creinium - Hallucinosis Bra

Inverse Records, 01.07.16
Finske Creinium blandet syntetiske semi-orkestrale elementer med sin melodiske dødsmetall da jeg ble kjent med dem via EPen Project Utopia for et par år siden.

Disse elementene har gjennomgått en metamorfose i retning elektronisk hybrid av industriell-atmosfærisk symfonisk techno. I total mangel på en bedre betegnelse. Ikke kommer jeg på noen opplagte og dekkende referanser heller.piggtråd
03.07.16

DER ROTE MILAN - AUS DER ASCHE

Der Rote Milan - Aus der Asche Bra

Selvutgitt, 01.07.2016
Foruten en demo gitt ut for noen måneder siden, er Aus der Asche det første livstegn fra tyske Der Rote Milan, og det er ikke mye tegn til livsglede å spore. Den tyske sekstetten har et par medlemmer fra Stellar Master Elite, og spiller svart-metall på tysk manér;
Kald, dyster og aggressiv, med hint av hedensk forkjærlighet for natur.
Der Rote Milan er et band med et mangfoldig uttrykk som ikke beveger seg utenfor rammene, men som likevel skaper sitt eget lille univers fylt med gode riff og strukturer, utført med iskald presisjon.

piggtråd
02.07.16

CLOAK - CLOAK (EP)

Cloak - Cloak Meget Bra

Boris Records, 20.06.16
Cloak fra Atlanta i USA er ute med sin første EP. Bandet ble grunnlagt i 2013, og de har én demo bak seg.
Kvartetten overrasker med to meget forseggjorte låter, med musikalsk såvel som lyrisk tilhold i Lucifers spirituelle åndeverden. Dersom du allerede tenker på Watain, er du i og for seg på rett spor.
Jeg kan vanligvis styre min begeistring for utgivelser med varighet på mindre enn et kvarter, men det er stort sett når musikken er “god men ikke fremragende”. Disse amerikanerne leverer dog fullstendig suverent.

piggtråd
02.07.16

AMONG GODS - GHOST EMPIRE

Among Gods - Ghost Empire Bra

Argonauta Records, 01.07.16
Bergens-baserte Among Gods er ute med sin tredje skive, etter å ha blitt startet av Syrachs Kenneth «Ripper» Olsen som et sideprosjekt på begynnelsen av inneværende tiår.

Bandet var i utgangspunktet ment som et rent studioprosjekt, men har etterhvert vokst til et fullverdig band.

Bandet har hatt sin andel utskiftinger, der også metal-archives henger litt etter utviklingen innad i Among Gods.


piggtråd
01.07.16

DARK QUARTERER - SYMBOLS (Re-Release)

Dark Quarterer - Symbols Ganske Bra

Cruz Del Sur Music, 11.06.16
Dette er en re-utgivelse, og en mastodont av et album som ligger på en solfylt flekk i utkanten av det musikalske territorium jeg normalt frekventerer.
Jeg nøyer meg derfor med et par runder. Dette blir dermed i sannhet et inntrykk, akkurat som i sidens spede start.

Selv uten å resolutt kunne konstatere vokse-potensialet over tid, har jeg stor tro på at Symbols er et album som gror som ugress og finner godt feste dersom sjangeren frister og tiden tas til hjelp.

piggtråd

Gorger