heldekkende bakgrunnsbilde
navneskilt
Fane-basert meny

Juni 2016:

30.06.16

VANHELGD - TEMPLE OF PHOBOS

Vanhelgd - Temple Of Phobos Bra!

Pulverised Records, 01.07.16
Det er to år siden vi sist hørte fra disse svenske jävlorna, da med deres tredje skive Relics of Sulphur.
Den var riktig så god, men tror du faen ikke Vanhelgd har gått hen og overgått seg selv siden den tid?
Vanhelgd blander okkult dødsmetall med kullsvart avsky og doomsk håpløshet. Musikken er mektig, men sorgstemt og illsk, som en ensom regent som etterhvert har skremt vekk alle rundt seg, og mistet all makt. Bitterheten, og det spottende synet av den forhatte umyndiggjorte tronen, eskalerer til et voldsomt raseri og hat for alt og alle.

piggtråd
29.06.16

SHED THE SKIN - HARROWING FAITH

Shed The Skin - Harrowing Faith Bra

Hells Headbangers, 24.06.16
De Amerikanske dødseterne er tilbake etter en smaksprøver på kommende furore. EPen Rebirth Through Brimstone inneholdt to gode låter, men med en samlet spilletid på ca 8 minutter så jeg ikke den største nødvendigheten. Utgivelsen bar derimot bud om potensielt livlig lek med lik. Når karene nå slipper første fullengder, innfrir de da også til fulle.
Bandet ble et faktum etter en tribute-konsert som hyllest til avdøde Tom Rojack og Clevelands dødsmetall-pionerer Blood of Christ. Shed The Skin har på en måte fortsatt i deres fotefar, slik Gruesomme har tatt over arven etter Death.

piggtråd
28.06.16

ETERITUS - FOLLOWING THE ANCIENT PATH

Eteritus - Following The Ancient Path Bra

Godz Ov War Productions, 26.06.16
Var jeg tvunget til å tippe, ville jeg litt nølende sagt Sverige, selv om gitarlyden ikke stemmer helt overens.
Eteritus viser seg dog å være en polsk kvartett med én EP på samvittigheten.
Old school dødsmetall er en genre som krever “det lille ekstra”; minneverdige riff, eksepsjonelt gitararbeid, suggerende groove eller andre mothaker.
Eteritus er nesten der, i det de viser svært lovende takter med sin debut.


piggtråd
27.06.16

GJENDØD - GJENDØD (Demo)

Gjendød - Gjendød Ganske Bra

Hellthrasher, 24.06.16
Gjendød kommer fra Nidaros, og består av to karer med relativt kryptiske navn. KK på trommer og vokal, og K på de resterende instrumenter.

Det har kommet mye fett fra min fødeby i senere år, men jeg får ikke så veldig mye fot for Gjendød. Potensialet er derimot tilstede i fullt monn.

Bandet presenterer herved fire demo-spor i løpet av litt over 20 minutter.

piggtråd
26.06.16

VIOLENT SCUM - FESTERING IN ENDLESS DECAY (Demo)

Violent Scum - Festering in Endless Decay Bra

Blood Harvest, 24.06.16
Chilenske Violent Scum slapp denne demoen på 500 CDer i november, og nå slippes den på ny i 150 eksemplarer via Blood Harvest. På daterte strimler av magnetbånd, riktig nok.

Demoen viser svært lovende takter. Lyden er mer enn godkjent, formatet tatt i betraktning, og karenes demoniske dødsmetall er en gledelig diabolsk overraskelse.

Kvintetten har varierende erfaring. (Inkludert bassist SS fra Uttertomb.)
På ca 11 minutter cruiser karene gjennom tre låter.

piggtråd
26.06.16

HARROWER - REMEMBRANCE

Harrower - Remembrance Ganske Bra

Harrower Music, 27.06.16
Harrower kommer fra New Paltz, et tettsted i dalen langs elven Hudson, omtrent 13 mil nord for New York City, og omlag 11 mil sør for Albany, delstatens hovedstad. Bandet, som har tatt sitt navn etter landbruks-redskapet harv (tenk fin-kalibret plog for jevn fordeling av jorda), har vært så hyggelige å sende over sitt nye verk.
Jeg fryktet i utgangspunktet at jeg ikke ville være i stand til å være spesielt hyggelig i retur. Graderingen ser nok heller ikke så hyggelig ut, men les heller hva dette dreier seg om.

piggtråd
26.06.16

LIGHT OF THE MORNING STAR - CEMETERY GLOW (EP)

Light of the Morning Star - Cemetery Glow Herlig

Iron Bonehead, 24.06.16
Basert primært på navnet, tippet jeg nostalgi-drevet doom. Også coveret kunne antydet denslags, selv om dunkel gravplass nattestid selvfølgelig også kunne indikert andre musikalske retninger.
Doomsk uhygge, jovisst, men ellers bommet jeg ganske grovt. Her finnes hverken 70-talles syre eller ørken-tørt stoner-preg.
Basert i London, bringer heller ukjente Light of the Morning Star tre låter på ca fire minutter hver. Låter som er lette å like, men litt verre å definere.

piggtråd
25.06.16

FRONT - IRON OVERKILL

Front - Iron Overkill Ålreit

Iron Bonehead, 24.06.16
Finske Front, også kalt FRΩNT, har bare holdt på i et år, men de tre medlemmene har greit med erfaring.
Blant annet spiller samtlige i mesterlige Sacrilegious Impalement.
Stilen de kjører er en garasje-versjon av black/death, med punka fandenivoldsk attityde og hjemmelaget preg.
Musikken har sin sjarm, men mitt engasjement går litt opp og ned.


piggtråd
24.06.16

WAXEN - WEIHUNG AUF SATAN

Waxen - Weihung Auf Satan Svakt

Moribund Records, 24.06.16
Nå som vi har vekslet mellom “utilgjengelig” nekro-metall og “kommersiell flinkis-musikk”, tror jeg sannelig vi fortsetter med det. Denne gang i form av én enkelt utgivelse.
Weihung Auf Satan åpner med passe nekrotisk ortodoks svartmetall fra kjelleretasjen i undergrunnen. Jeg trenger ikke nevne eksempler. Bare tenk på alle de generiske black metal skivene du har kun én av hvert band av, og som du aldri plukker ut av hylla. Etter at den jævlig skarpskårne vokalen har kvestet hørselen din iløpet av kort tid, skjer det imidlertid noe litt spesielt.

piggtråd
24.06.16

BE'LAKOR - VESSELS

Be'lakor - Vessels Meget Bra

Napalm Records, 24.06.16
Fra musikk med snevert nedslagsfelt til musikk med bred metallisk appell.

Melodisk dødsmetall, melodeath, kan være så ymse, men når det kommer til australierne i Be'lakor er kvalitet i alle ledd atter igjen møysommelig ivaretatt.

Dessverre har jeg ikke hørt de tre tidligere skivene på langt nær så mange ganger som jeg burde. Ergo får dere bare unnskylde at jeg ikke begir meg ut på noen sammenligning.

piggtråd
24.06.16

NEIGE ET NOIRCEUR - LES TÉNÈBRES MODERNES

Neige et Noirceur - Les Ténèbres Modernes Bra

Sepulchral Productions, 24.06.16
Det er interessant å se hvordan Forteresse og Neige et Noirceur i 2016 har utviklet seg i ulike retninger, eller ihvertfall valgt svært forskjellige innfallsvinkler til sin kanadiske svartmetall. Der førstnevnte har valgt en rødglødende hyllest til avgud og fedreland, velger Neige et Noirceur den anti-konforme største motstands vei.
Likheten er et krigersk gemytt.
Der Forteresse ser ut til å ønske væpnet revolusjon velkommen, fokuserer Neige et Noirceur på strid, nærmere bestemt første verdenskrig.

piggtråd
24.06.16

FORTERESSE - THÈMES POUR LA RÉBELLION

Forteresse - Thèmes pour la Rébellion Meget Bra

Sepulchral Productions, 24.06.16
Med en forholdsvis liten scene som den harde kjerne av Québécois Métal de Noir, risikerer man spredte perioder med høy aktivitet. Det er bare fire måneder siden Sorcier des Glaces så sitt sjette avkom, North, forlate redet, og nå er både Forteresse og Neige et Noirceur verpeklare med sine femte album.
Forteresse er dessverre et av de bandene jeg har hørt minst på. Desto hyggeligere å kunne konstatere at de gjør rent bord med Thèmes pour la Rébellion.


piggtråd
22.06.16

BLACK FUCKING CANCER - BLACK FUCKING CANCER

Black Fucking Cancer - Black Fucking Cancer Bra

Osmose Productions, 24.06.16
Bandet fra Bay Area, San Francisco, spiller en form for frenetisk og atonal svartmetall som jeg slet lenge med å få helt taket på.

Iblant funker det som faen, mens musikken andre steder virket å falle fullstendig igjennom.

Trioen, samtlige med linker til Sentenced to Burn og Necrite, er straks ute med sin første skive.


piggtråd
21.06.16

TERRA TENEBROSA - THE REVERSES

Terra Tenebrosa - The Reverses Ganske Bra

Debemur Morti Productions, 17.06.16
I et lysegrønt skogholt ett eller annet sted i Sverige, har duskregnet gitt etter og sluppet solens livgivende solstråler til.

Under en himmel dominert av en vakker regnbue og en koselig, dus og trolsk belysning, møter vi en jovial figur som deler ut kandiserte epler og forteller hyggelige, oppbyggelige historier til alle barna.piggtråd
21.06.16

WAYFARER - OLD SOULS

Wayfarer - Old Souls Middels

Prosthetic Records, 17.06.16
“Livet er for kort til å skrive musikk som allerede eksisterer”, sier vokalist Shane McCarthy i Denver, Colorado baserte Wayfarer. Likevel føler jeg at jeg har hørt tilsvarende til det kjedsommelige.

Bandet spiller atmosfærisk metall i sotede landskap, og dermed vet du vel omtrent hva som venter.


piggtråd
19.06.16

GRAVE DESECRATOR - DUST TO LUST

Grave Desecrator - Dust to Lust Bra

Underground Activists, 17.06.16
Når jeg først etter en runde med Dust to Lust finner ut at Grave Desecrator kommer fra Brasil, må jeg ærlig innrømme at tanken ikke engang har streifet meg. Dette er dødsmetall, pur og ond, med en frenetisk eim av thrash, riktig nok. Ergo er ikke land stort å henge seg opp i etter min mening.
Den primitive, barbariske råskapen stemmer forøvrig godt, og moderate likheter med et pur-ungt Sepultura kan forsåvidt spores.


piggtråd
18.06.16

BLUT AUS NORD & ÆVANGELIST - CODEX OBSCURA NOMINA (Split)

Blut Aus Nord & Ævangelist - Codex Obscura Nomina Middels

Debemur Morti Productions, 17.06.16

Musikk er alltid en smakssak. Noen ganger mer enn andre.

Når Blut Aus Nord og Ævangelist gir ut en splitt, vil det også splitte fansen.

Begge band er nemlig i det eksperimentelle, avantgarde hjørnet ved denne anledning.


piggtråd
18.06.16

HELLEBORUS - THE CARNAL SABBATH

Helleborus - The Carnal Sabbath Middels Bra

Satanth Records & Black Plague Records, 17.06.16
Når det brutale dødsmetall-bandet Execration flyttet fra Colorado til Texas i fjor, så brødrene Wyatt (vokal) og Jerred Houseman (instrumenter) sitt snitt til å fullbyrde en gammel drøm om å gjøre noe nytt og annerledes.
De startet Helleborus, et litt snodig, sært og schizofrent black metal band. Det er likevel ikke guttas første prosjekt på egen hånd. Fra før har de det midtøsten-inspirerte black/death-bandet Akhenaten. (Som jeg har et håp om å komme tilbake til en dag.)

piggtråd
17.06.16

SVARTELDER - PYRES

Svartelder - Pyres Fett

Dusktone, 01.06.16
Svartelder utfordret nerver og sjelefred med en av fjorårets sterkeste EPer, Askebundet, og nå er debuten klar for konsumpsjon.
I mellomtiden har medlemmenes identitet blitt avslørt bekreftet.

Gjennom tre kvarter gir Svartelder næring til utrygghet, mens de visker ut skillet mellom aksepterte, vedtatte sannheter, og realitetens smertefulle ubehag.


piggtråd
16.06.16

GROTESQUE CEREMONIUM - DEMONIC INQUISITION

Grotesque Ceremonium - Demonic Inquisition Middels/Bra

Satanath Records & More Hate Prod., 15.06.16
Dette enmannsbandet fra Tyrkia er overraskende bra, spesielt i kraftfull, dundrende lyd.

Så har da også Batu Çetin mange års erfaring, samt to andre enmannsband i ulike tilgrensende sjangere.

Musikken er hissige dødsmetall med nok detaljer til å skape brukbar friksjonen mellom ørene, men ikke nok til å skille seg ut i særlig grad.


piggtråd
16.06.16

VULTURE - VICTIM TO THE BLADE (EP)

Vulture - Victim To The Blade Bra

High Roller Records, 17.06.16
Fra Mausoleum Gate og 70-tallets proto-metall, tar vi turen til Vulture og 80-tallets proto-thrash.
Kvartetten fra Tyskland leverer en flammende oppvisning i pasjon for tidlig heavy, speed og thrash metall, utført med smittende entusiasme.
Bandet spilte inn fire låter tenkt som en demo og oppvarming for kommende material, og ga dem ut på kassett i begrenset opplag, men High Roller Records likte naturligvis det de hørte, og lanserte materialet på både CD og vinyl med nytt cover.

piggtråd
16.06.16

MAUSOLEUM GATE - METAL AND THE MIGHT (Singel)

Mausoleum Gate - Metal And The Might Middels

Cruz Del Sur Music, 18.06.16
Vi beveger oss i metallens ytterste grenseland her. Disse finnene spiller en form for proto-metall som hører 70-tallet naturlig til. Bandet debuterte med fullengder i fjor, og Metal Archives anerkjenner finnene som Metall, nærmere bestemt heavy metal. Da får vel jeg gjøre det samme, selv om vibbene av heavyrock har en nærmest fyldig konsistens, omtrent som smog som kan skjæres med kniv.
Denne 7" singelen har to låter på ca 4 og 6 minutter hver.

piggtråd
15.06.16

DEISIDAEMONIA - KHTHONIAN HYMNS

Deisidaemonia - Khthonian Hymns Meget Bra

Old Temple & Metal Throne Productions, 09.05.16
Etter stadig flere besøkt i Deisidaemonias villnis av kjøttetende slyngplanter, en veritabel jungel av eksotiske vekster og viltre og vitale lyder, var jeg stadig usikker på hvor på kloden dette svartmetall-bandet ble fostret.
Khthonian Hymns føles som en smeltedigel av ulike sortmetalliske uttrykk og subsjangere.
I ettertid innser jeg at jeg nok burde satt en knapp på det hellenske riket, for det er tross alt mye her som peker i den retning.


piggtråd
14.06.16

KVALVAAG - MALUM

Kvalvaag - Malum Bra

Dusktone, 01.06.16
Kvalvaag er et selvtitulert band, startet av en herremann fra Oslo for fire år siden. Debuten Noema ble sluppet for et par år siden, og et sted der ut i hovedstadens dunkle underverden, finnes det angivelig en uutgitt skive titulert Fomalhaut fra bandets spede start som ikke tåler dagens lys.

Hvorvidt Kvalvaag teller som et enmannsband, soloprosjekt eller et fullbefarent diktatorstyrt band vites ikke.
Denslags begrepsbestemmelse utgjør så likevel bare en teoretisk definisjon.

piggtråd
12.06.16

BAT - WINGS OF CHAINS

Bat - Wings of Chains Rimelig Bra

Hells Headbangers, 10.06.16
Amerikanske Bat viste fremgang fra demo til EP i fjor, og ettersom jeg presenterte både band og stil i den forbindelse, er det bare å kjøre på med Wings of Chains.
Uten å erindre de eksakte detaljer i mitt Inntrykk fra mai måned i fjor, gikk jeg rett på sak og spant debutskiva med åpent sinn. Det tok ikke lange tiden før vibbene av Venom slo imot meg. Mye låt også mistenkelig velkjent.


piggtråd
11.06.16

TOMBSTALKER - BLACK CRUSADES

Tombstalker - Black Crusades Greit nok

Shadow Kingdom, 03.06.16
Kentucky er nok best kjent for frityrstekt kylling, men det finnes selvfølgelig også metall der. Både jern, kobber, stål og aluminium vil jeg tro. Nå finnes også Tombstalker, et dødsmetall-band som debuterer med Black Crusades.
Bandet har riktignok eksistert i åtte år, og debuten ble tydeligvis først sluppet i fjor.
Med nedstemt stemmebånd, vinkelsliper-gitar, slagbor-bass og spikerpistol som slagverk, er karene klare til å bygge sitt eget mausoleum.

piggtråd
11.06.16

ARCHAIC DECAPITATOR - LIGHT OF A DIFFERENT SUN (EP)

Archaic Decapitator - Light of a Different Sun Ålreit

Selvutgitt, 07.06.16
I det siste har to eksemplarer av herlig cover art rosemalt heller begredelig innhold. Omslaget som gir Light of a Different Sun en visuell identitet, pirrer ikke nysgjerrigheten på samme måte, men musikken som åpenbarer seg har enkelte tiltalende kvaliteter.
Bandet kommer fra Connecticut, USA, og har nylig gjennomgått litt endringer i besetningen, uten at vi dveler ved det.
Bandet har holdt på siden 2007, og har én demo, én skive og én EP bak seg.

piggtråd
09.06.16

ADX - NON SERVIAM

ADX - Non Serviam middelmådig

Selvutgitt, 10.06.16
Franske ADX har lang fartstid, men også en brokete fortid. Bandet ble startet i 1982, men gav seg etter ti år. En kortvarig gjenforening fulgte på tampen av nittitallet, før bandet igjen ble lagt på is. Til slutt fikk karene sin renessanse for ti år siden, og aktiviteten har vært på topp siden.
Non Serviam er det tiende album fra ADX, en forkortelse for acier doux, eller bløtt stål på norsk. En jern-legering med lav mengde karbon som etter det jeg har forstått i stor grad har tatt over for smijern.

piggtråd
08.06.16

MIST OF MISERY - TEMPLE OF STILLED VOICES (EP)

Mist Of Misery - Temple Of Stilled Voices Under snitt

Black Lion Productions, 25.04.16
Der riff-baserte band og aktører innen enkelte tradisjonelle genre iblant krever solide låter for å skille seg ut, finnes det dem som har har et ekstra våpen å ty til; stemninger.
Møt Mist Of Misery, et band fra Stockholm som bedriver gen-spleising av symfonisk og depressiv black metal.
EPen Temple Of Stilled Voices ble originalt sluppet i 2014, men har nå fått forbedret distribusjon via Black Lion Productions.

piggtråd
08.06.16

PRISONER OF WAR - ROT (EP)

Prisoner of War - Rot Brukbart

Iron Bonehead Productions, 02.05.16
Etter Nervosas sylskarpe thrash-riff forekommer de skitne døds-thrasherne fra New Zealand som dynket i gjørme.
Heftig god tromming skinner klart igjennom. Igjennom de flokete slyngplanter og den tykke mudder som omgir de tilsmussede strengene, mens vokal ligger å dupper og gurgler i overflaten.
Denne trioen befinner seg i startgropa, og det er på ingen måte noen dårlig start vi her utsettes for.


piggtråd
07.06.16

NERVOSA - AGONY

Nervosa - Agony Rimelig Bra

Napalm Records, 03.06.16
Nervosa, portugisisk for nervøse kvinner, er en kvinnelig thrash-trio fra São Paulo, Brasil.
Damene er ute med sin andre skive i disse dager.
Når brasiliansk thrash står på menyen, og da særlig fra nevnte by, er det vanskelig å unngå å bli sammenlignet med Sepultura, men de skoene er vanskelige å fylle, noe øvrige band i samme genre og land ikke skal måtte straffes for.


piggtråd
06.06.16

HEXHORN - WAKING OF DEATH

HexHorn - Waking of Death Rimelig Bra

Via Nocturna, 07.06.16
HexHorn har eksistert som en idé i lang tid, men først i 2014 ble disse tankene konkretisert.

Bandets medlemmer kommer i stor grad fra bandet Hegeroth, som spiller en melodisk, semi-symfonisk form for black metal, mens de her får utløp for sitt behov for knusing og ødeleggelse gjennom knallhard, sint death/thrash.


piggtråd
06.06.16

THE DROWNING - SENESCENT SIGNS

The Drowning - Senescent Signs Temmelig Bra

Casket Music, 03.06.16
Jeg har sjekket ut de fleste skivene som britiske The Drowning har gitt ut, men man kan jo spørre seg hvorfor. Bandet har vært plaget med et litt amatørmessig preg siden starten i 2003.
Bak enkle cover, som sikkert har forhindret nysgjerrighet hos noen, har man funnet death/doom av varierende kvalitet, hvor nokså flat, platt og under-produsert lyd har lagt en demper på iveren etter å suge til seg inntrykk og skjulte detaljer.
Etter en fem år lang pause er standhaftige The Drowning tilbake med sitt kanskje sterkeste album til dags dato.

piggtråd
05.06.16

MORTHUS - OVER THE DYING STARS

Morthus - Over the Dying Stars Nokså Bra

Witching Hour Productions, 03.06.16
Satan i Helvete! Her har jeg belaget hele mitt skriveri på at Morthus er det samme bandet som slapp EPen Into Oblivion i 2014, men så viser det seg altså at EPen ble gitt ut av tyske Morthus, mens dette er debuten til polske Morthus, som også slapp en EP i 2014.
Sånn kan det gå når man lytter, gjør seg opp en mening og skriver kladd før man gjør research. Ikke faen om jeg gidder å skrive om alt. Polakkene må derfor innfinne seg med å bli sammenlignet med tyskerne.


piggtråd
05.06.16

LUCIFER'S HAMMER - BEYOND THE OMENS

Lucifer's Hammer - Beyond the Omens Nokså Bra

Shadow Kingdom, 03.06.16
Ved aller første blikk trodde jeg coveret forestilte ei vampyrisk tøs som forsøkte seg på litt nekromantisk hanky panky, men ved nærmere ettersyn er det nok en vordende enke som ikke helt har avfunnet seg med at hennes tapre kriger har vandret heden.
Så feil kan man altså ta.
Etter oppstart og demo i 2013 er Beyond the Omens det første albumet fra den chilenske kvartetten Lucifer's Hammer. Karene sverger til heavy metal slik sjangeren framstod på første halvdel av åttitallet.

piggtråd
05.06.16

EYESTRAL - BEWARE THE RAT KING (EP)

Eyestral - Beware The Rat King Bra

Independent, 15.02.16
Hvem skulle trodd at jeg ville ende opp med å høre gjennom Beware The Rat King mange ganger etter først å ha fått avsmak for vokalist Ant Majora, som synger akkurat så fordreid at det høres ut som om rotta på coveret har manifestert seg og overtatt mikrofonen.
Musikken til disse franske prog-thrasherne har dog noe for seg.
Hvorfor de velger å kalle ei skive med syv spor og over 40 minutters spilletid en EP må derimot faen vite.


piggtråd
04.06.16

CANDLEMASS - DEATH THY LOVER (EP)

Candlemass - Death Thy Lover Litt Bra

Napalm Records, 03.06.16
Det er 30 år siden en av doom-metallens virkelige klassikere, Epicus Doomicus Metallicus, så dagens fortapte lys. Dette markeres med EPen Death Thy Lover, samtidig som Mats Levén annonseres som fulltids vokalist.
Faste lesere vil vite at doom ikke er helt min greie, noe som reflekteres av min litt lunkne gradering, men det skal sies at jeg i det minste betrakter et kvalitets-band som Candlemass med respekt.
Uansett, dette blir en ganske kjapp presentasjon.


piggtråd
03.06.16

DRUDKH / HADES ALMIGHTY - ONE WHO TALKS WITH THE FOG / PYRE ERA, BLACK!

Drudkh - One who Talks With The Fog Bra

Dark Essence Rec. & Underground Activists, 03.06.16
Hades Almighty slapp i fjor EPen Pyre Era, Black!, det første livstegn fra bergenserne siden 2001.

Det er ikke fullt så lenge siden Drudkh sist ga ut nytt materiale. Skiva A Furrow Cut Short ble behørig dekket av undertegnede for et år siden.
Drudkh har satt seg fore å gi ut nytt materiale i form av en serie med splitt-utgivelser, og deler her to låter på ni minutter hver med omgivelsene.


piggtråd
02.06.16

MURDRYCK - ANTOLOGI MMXV

Murdryck - Antologi MMXV Bra

Black Lion Productions, 16.04.16
Tittelen antyder nærmest at dette er en form for samleskive, gitt ut i 2015, men de fleste album er jo en samling av ymse kortere verk med en rød tråd, og sånn sett antologier. Antologi MMXV er bandets andre skive, sluppet digitalt i midten av februar, og gitt ut et par måneder senere på CD.
Bandets første skive kom i 1999(!), det samme året som bandet startet opp. På den tiden stod visstnok blackened dark ambient på programmet. Etter hvert forsvant bandet fra radaren...


piggtråd
02.06.16 Vi avbryter denne sendingen med en kortfattet beskjed om at en smaksprøve fra Harms nye skive October Fire omsider er tilgjengelig. Anbefalt for thrash-sodomitter over det ganske land.
piggtråd
02.06.16

SEEMING EMPTINESS - HEAVY RAIN

Seeming Emptiness - Heavy Rain Rimelig Bra

Rain Without End Records, 28.05.16
Når jeg oppdager to band, eller kjøper to skiver samtidig, især når likheter finnes, hender det at assosiasjonene krysses litt. Jeg er sikkert ikke den eneste som roter litt og ender opp med å forveksler enkelte band og skiver.
For et par dager siden omtalte jeg Heaven Grey, som befinner seg i helt andre musikalske landskap, men hver gang navnet dukker opp er det coveret til Heavy Rain som dukker opp på netthinnen. Det er da også en utrøstelig grå himmel som prydet Seeming Emptiness nye skive.


piggtråd
01.06.16

ENLIGHTEN - ILLVMANTITHESIS (EP)

Enlighten - Illvmantithesis Svakt

Signal Rex, 03.06.16
Portugisiske Enlightens første EP (praktisk talt demo) falt ikke i god jord her i gården.
Phösphorvs Paramovnt var et skranglete lurveleven, hvor kun outroen kom (nesten) helskinnet gjennom nåløyet.
Duoen er tilbake med en ny EP, og vi gir dem vel en ny sjanse.
Illvmantithesis byr på et stiligere cover, som fronter to låter på tilsammen 11 minutter.


piggtråd
01.06.16

BEHEXEN - THE POISONOUS PATH

Behexen - The Poisonous Path Meget Bra

Debemur Morti Productions, 27.05.16
Finske Behexen ble stiftet under navnet Lords of the Left Hand i 1994, men har nå herjet under det nåværende navnet i 20 år. Vokalist Hoath Torog og trommis Horns har vært bandets standhaftige ryggrad, mens gitarister (og tildels bassister) har kommet og gått etter at med-grunnlegger Reaper trakk seg ut i 2009.
Bandet har, til nå, bestått av omtrent samme line-up som Sargeist, men tidligere i år trakk både Torog og Horns (samt bandets bassist) seg tilbake, men det er en annen historie.


piggtråd

Gorger