heldekkende bakgrunnsbilde
navneskilt
Fane-basert meny

Mai 2016:

31.05.16

LUNA'S CALL - DIVINITY

Luna's Call - Divinity Herlig

Selvutgitt, 08.02.16
Ikke alle som lefler med tekniske nykker har like god kontroll på den melodiske siden av musikken, og langt fra alle som flørter med både teknikalitet og progressive innfall har like sterk teft for det låtmessige som det instrumentale.
Møt Luna's Call, et band som har kontroll på hele det musikalske spekteret.
Den mer enn kompetente britiske prog-death trioen Luna's Call er på frierferd når det gjelder å promotere sitt eget verk og virke, og jeg lar meg lett forføre. Av musikken, altså.


piggtråd
31.05.16

HEAVEN GREY - MANUSCRIPTUM

Heaven Grey - Manuscriptum Nokså Bra

Via Nocturna, 29.05.16
Heaven Grey kommer fra Latvia, og spiller en form for mildt symfonisk gotisk doom med en fornemmelse av rockeopera.
Bandet ble startet så langt tilbake som i 1993, da som et dødsmetall band, men inspirasjon fra death/doom scenen forårsaket etter hvert et stilskifte.
Bandet rakk å gi ut ett album på nittitallet, før dødsfall forårsaket et lengre opphold. I 2007 tok bandet imidlertid fatt igjen, og er nå ute med sitt tredje album.

piggtråd
30.05.16

BLIZZEN - GENESIS REVERSED

Blizzen - Genesis Reversed kurant

High Roller Records, 27.05.16

Blizzen er i følge presseskrivet et band i frontlinjen av en ny bølge av tradisjonell tysk heavy metal.

Etter et positivt møte med dem på EPen Time Machine i fjor, blir det interessant å se hvor det bærer på debuten Genesis Reversed.


piggtråd
30.05.16

TYFON'S DOOM - YETH HOUND (EP)

Tyfon's Doom - Yeth Hound Rimelig Bra

Gates Of Hell Records, 27.05.16
Yeth Hound er ikke en obskur, uslepen diamant som har ligget bortgjemt og bortglemt i en pappeske på et loft siden 80-tallet. Tyfon's Doom er hverken britisk eller et fullt band.
Dette er resultatet av finske Tommy Varsalas forkjærlighet for heavy metal av den gamle skolen.
Yeth Hound ble gitt ut på egenhånd i januar med fem låter og 25 minutter, men ble nylig utgitt med utgivelsen med det selvforklarende navnet Demo '15 som bonus.

piggtråd
29.05.16

ILL OMEN/SLAUGHTBBATH - PESTILENTIAL HIEROPHANIES (Split)

Ill Omen/Slaughtbbath - Pestilential Hierophanies Middels Bra

Iron Bonehead, 27.05.16
Det er ikke så veldig lenge siden vi var innom australske Ill Omen. Da på enmannsbandets tredje skive, kalt Æ.Thy.Rift

Sammen med chilenske Slaughtbbath, leveres et knapt kvarter fra ulike irrganger av det sorte univers.piggtråd
29.05.16

ELDERBLOOD - MESSIAH

Elderblood - Messiah Ganske Bra

Osmose Productions, 27.05.16
Elderblood er et ukrainsk band, som med fem år på baken fortsatt må tåle å bli referert til som et nytt band. Bandets andre plate ble skapt som en duo, uten at noe i musikken vitner om det.
Med enkelte rituelle elementer fra Rotting Christ, symfonisk tilsnitt og dramatikk fra Septicflesh og Dimmu Borgir, samt majestetisk storslåtthet i tråd med Behemoth, forsøker karene å skape episk magi...


piggtråd
28.05.16

NARVIK - ASCENSION TO APOTHEOSIS

Narvik - Ascension to Apotheosis Meget Bra

Folter Records, 27.05.16
Hvem er utspekulert nok til å benytte seg av navnet til en kald norsk by i for å tiltrekke seg oppmerksomhet? Jo, et band fra sørlige Tyskland, som skiftet navn fra Asgard etter ett års aktivitet, etter at felles inspirasjonskilde Robert Burås (Madrugada) fra Narvik gikk bort i 2007.
Enkelte er vel av den oppfatning at kjølig, dystopisk svartmetall gjør seg best i vinterkulda, men når vokalist Redeemer i låta Wounds of Aspiration messer “I see darkness in light...” settes det hele i et passende perspektiv selv på en ellers fin forsommerdag.

piggtråd
28.05.16

SEVENTH XUL - QLIPHOTHIC RITES OF DEATH (EP)

Seventh Xul - Qliphothic Rites of Death Ålreit

Iron Bonehead, 27.05.16
I 2009 satt Acherontas V.Priest og N.E.C.R.O, to karer med tilknytning til tilsammen ca 20 band, seg fore å få utløp for sin mørke kreativitet via en mer esoterisk tilnærming og et annet uttrykk enn hva de normalt opererte med.
Fotis Bernado (Necromantia, eks-Septicflesh) ble hyret inn som session-trommis.
To-spors EPen Qliphothic Rites of Death (2010) ble en engangs-hendelse, og bandet ble oppløst like etterpå.

piggtråd
27.05.16

GUTTER INSTINCT - AGE OF THE FANATICS

Gutter Instinct - Age Of The Fanatics Bra

Prosthetic Records, 27.05.16
Tre av de fem svenske døds-fanatikerne i Helsingborg-baserte Gutter Instinct har fartstid fra det nedlagte thrash-bandet Zero Tolerance.
Etter demo og EP byr første fullengder på virvlende brutal intensitet i et sonisk helvete. Noe likhet kan spores med Vainaja nedenfor, i den forstand at begge tilbyr et makabert mørkt uttrykk med en flodbølges massive trøkk og en følelse av mental tyfon; kaotiske forvirring og angst. Denne likhetene deles dog med mange, og danner ikke grunnlag for relevant sammenligning.

piggtråd
26.05.16

VAINAJA - VERENVALAJA

Vainaja - Verenvalaja Meget Bra

Svart Records, 27.05.16
Finske Vainaja gjorde tilnærmet furore med debuten Kadotetut for et par år siden, og forsynte seg ganske grovt av listeplasseringer. Det må ha skjedd en glipp på min egen liste.
Bandet fortsetter med sitt i utgangspunktet interessante konsept, som denne gangen dykker lengre ned i den fiktive sekten etter funnet av boken Verenvalaja, med nedtegninger av kult-leder Wilhelm Waenaa.
Med finske tekster er vi imidlertid like langt, med mindre bookletten byr på oversettelser, men derom sier presseskrivet dessverre ingenting.

piggtråd
25.05.16

HARM - OCTOBER FIRE

Harm - October Fire Meget Bra

Battlegod Productions, 20.05.16
Harm er et thrash metal band fra Mandal som neppe er så innforjævlig godt kjent riktig ennå, tross nesten 20 år i gamet. Det er riktignok bare ti år siden første skive ble sluppet. Jeg sjekket ut forrige skive, Demonic Alliance i 2011, etter en anmeldelse i Scream, men kan ikke huske å ha hørt eller lest om bandet noe annet sted.
I likhet med skivenes omslag har bandet modnet og vokst med årene, og fortjener etterhvert anerkjennelse blant fans av reinspikka thrash uten unødvendig fjas, beslektet med den teutonske formen.

piggtråd
24.05.16

WHISPERED - METSUTAN - SONGS OF THE VOID

Whispered - Metsutan - Songs Of The Void Bra

Inverse Records & Redhouse FMP, 20.05.16
Skandinaver flest vil trolig ha litt problemer med å skille mellom folketoner fra «solens rike» og «Midtens rike», Japan og Kina. Så får vi heller tilgi om de i sin tur ikke er i stand til å skille ulike Nordiske folkemusikalske uttrykk.
Om finske Whispered vet hva de driver med, eller bare er flinke til å late som, har jeg ikke innsikt til å spekulere i, skjønt jeg mistenker at noen i bandet har litt over gjennomsnitt kompetanse på det feltet.


piggtråd
23.05.16

IN MOURNING - AFTERGLOW

In Mourning - Afterglow Ganske Bra

Agonia Records, 20.05.16
Svenske In Mourning har kommet til sin fjerde skive. Personlig har jeg et litt ambivalent forhold til bandet.
Bandets stil defineres gjerne som melodisk og progressiv death/doom, men bandet har også innlemmet elementer av post-metall og modernistiske tendenser gjennom årene. De tidlige gotiske vibbene som metal archives refererer til har jeg imidlertid ikke lagt merke til.


piggtråd
22.05.16

REALM OF THE DAMNED

Realm of the Damned Meget Bra

Werewolf Press & Plastic Head, 13.05.16
Kan du legge vekk Donald Duck en liten stund? Vi har viktigere ting å snakke om.
I midten av Oktober slipper Season of Mist debuten fra verdens farligste band, en autentisk, misantropisk og blasfemisk sekt som mener alvor, fiktive Sons of Balaur fra Oslo. (Ok, du kan slutte å humre nå, din jækel).
I mellomtiden kan du lese litt mer om bakgrunnen, nei forresten, framtiden og ettermælet i tegneserieromanen Realm of the Damned.
Her møtes vampyrer, lykantroper, mumier, Van Helsing og norske svartmetallere i et helvetes blodbad.

piggtråd
20.05.16

GRUESOME - DIMENSIONS OF HORROR (EP)

Gruesome - Dimensions Of Horror Tålelig Bra

Relapse Records, 20.05.16
Etter å ha vært innom originalen, Death, passer det kanskje greit å fortsette med... Death... eller rettere sagt deres stedfortredere på jord, Gruesome, bandet som består av erfarne dødsmetallere som hyller gammel Death.

Eller kanskje ikke. Etter gårsdagens overdose føles mer av det samme nesten litt overflødig.


piggtråd

20.05.16 En smaksprøve på Satyricons remastrede Nemesis Divina er omsider offentliggjort via Loudwire.

barbed wire
20.05.16

DEATH - SCREAM BLOODY GORE (Reissue)

Death - Scream Bloody Gore

Relapse Records, 20.05.16
Deaths legendariske debut Scream Bloody Gore (etter godt over 20 demoer) fra 1987 regnes som den første rendyrkede dødsmetall-skiva. Death fulgte muligens i sporene til Possessed som debuterte to år tidligere, men da med et uttrykk sterkere preget av thrash.
I kjølvannet av Deaths tidlige barbariske dødsmetall fulgte band som Obituary og Autopsy, mens bandsjef Chuck Schuldiners mer tekniske tilnærming utover 90-tallet hadde litt mer til felles med et band som Atheist.
Når Relapse lanserer den n-te re-utgivelsen av skiva, akter jeg i likhet med Nemesis Divina noen hakk nedenfor ikke å beskrive og bedømme musikken, men snarere bare å presentere den.

piggtråd
19.05.16

TRUE BLACK DAWN - COME THE COLORLESS DAWN

True Black Dawn - Come The Colorless Dawn Meget Bra

W.T.C. Productions, 17.05.16
Et navn som True Black Dawn kan virke noe arrogant og pretensiøst, men når et eller annet obsternasig amerikansk band som ikke engang slapp så mye som en fis før 1999 truet med søksmål fordi ett band i et helt annet land og en helt annen sjanger tilfeldigvis hadde valgt samme moniker mange år tidligere, satte simpelthen finske Black Dawn “True” foran, ikke helt ulikt det Mayhem gjorde mange år tidligere.

True Black Dawn lever likevel i alle tilfeller opp til navnet!


piggtråd
18.05.16

ABYSSIAN - NIBIRUAN CHRONICLES

Abyssian - Nibiruan Chronicles Tålelig Bra

Visionaire Rec. & Violet Nebula Prod., 18.03.16
Abyssian er et italiensk doom-metall band med et mangfold av influenser. Metal-archives kaller dem gothic/doom, mens kvartetten selv definerer seg som atlantisk dark/doom (som i Atlantis, ikke Atlanteren).
Bandet slapp en demo i 2014, gitt ut i hele 30 kopier på ekte demo-manér.
Milan-bandets debut består av 9 låter som klokker inn på litt under en time, og Abyssian lanserte den selv digitalt for et par måneder siden. Det er også stort sett alt jeg vet om gjengen.

piggtråd
17.05.16

SATYRICON - NEMESIS DIVINA

Satyricon - Nemesis Divina

Napalm Records, 20.05.16
Satyricon er ikke blant de mest retrospektive band, men når milepæl-albumet Nemesis Divina fyller 20 år gjør Satyr og Frost et unntak.
Albumet slippes nå i remastret utgave, en jobb Satyr har tatt seg av selv, og bandet kommer til å spille skiva i sin helhet på enkelte konserter.
Hvis du er på utkikk etter en anmeldelse av Nemesis Divina, finner du sikkert hundrevis av eksisterende sådan. Jeg ser ingen grunn til å beskrive musikken og pynte hjørnet med toppkarakter i form av “horn's up”. Jeg går ut ifra at du, som meg, allerede har hørt skiva talløse ganger. Det du ønsker å vite, er om det finnes noen grunn til at du skal kjøpe atter en utgave av plata. Og skulle du være en nykommer, er det bare å løpe og kjøpe, for dette er selvfølgelig en klassiker.

piggtråd
16.05.16

QUERCUS - HEART WITH BREAD

Quercus - Heart With Bread Temmelig Bra

Solitude Productions, 25.04.16
Hva er det funeral doom, eller begravelses-doom på godt norsk mangler, som en ekte begravelse har, bortsett fra den livløse levninger av noen du allerede savner i en kiste, selvfølgelig. Nei, jeg tenker ikke på blomsterbuketter, din forbanna tulling.
Jeg snakker om mektige pipeorgel.
Pipeorgel har vært innlemmet i metall før, men aldri som her.


piggtråd
16.05.16

KILLING FOR COMPANY - HOUSE OF HADES

Killing For Company - House of Hades Meget Bra

Via Nocturna, 30.04.16
At jeg fikk denne tilsendt fra Via Nocturna var egentlig ganske tilfeldig, da jeg nylig kontaktet dem angående en annen skive. Bandet slapp denne digitalt i februar, mens den velfortjent ble sluppet på CD for et par uker siden.
Bandnavnet minner mest av alt om band langt utenfor min smak, les: metalcore, men når jeg oppdaget at bandet spiller dødsmetall og har tilhold i min tidligere hjemby Nidaros, økte interessen betraktelig. At House of Hades ble tilgodesett med fem poeng i siste Scream Magazine, gjør heller ikke albumet mindre innbydende.

piggtråd
15.05.16

HOWLS OF EBB - CURSUS IMPASSE: THE PENDLOMIC VOWS

Howls of Ebb - Cursus Impasse: The Pendlomic Vows Bra

Nuclear War Now! Productions, 15.05.16
Etter sterk skepsis innledningsvis, klarte fjorårets EP The Marrow Veil å overtale meg om at dens besynderlige univers ikke var for surrealistisk.
Howls of Ebb spiller nemlig en form for psykedelisk ekstremmetall hvor det kan være håpløst å sette fingeren på hva som utgjør basisen og hva som er krydder.
Bandet blander elementer fra progressiv og teknisk dødsmetall til det ugjenkjennelige, ved å inkorporere avantgarde psykosomatisk industriell syre-sludge... eller noe i den stil.

piggtråd
14.05.16

WARFECT - SCAVENGERS

Warfect - Scavengers Bra

Cyclone Empire, 13.05.16
Thrash-trioen Warfect fra Uddevalla er nettopp ute med sitt tredje vitnesbyrd om vi teller fullengdere alene.
Som den sinken jeg er, har jeg gått glipp av de første 13 eller 10 årene, avhengig av hvorvidt vi snakker fra unnfangelse eller første demo.
Bandet består av tre mann, hvorav minst to er erfarne fagfolk som har gått i lære i Lord Belial og Bestial Mockery.


piggtråd
13.05.16

COFFIN LUST - MANIFESTATION OF INNER DARKNESS

Coffin Lust - Manifestation of Inner Darkness Bra

Hells Headbangers, 13.05.16
Coffin Lust har et navn og et sound som på ingen måte avslører at vi har med et nytt bekjentskap å gjøre. Den australske duoen er imidlertid ikke nykommere.
Enhver dødsmetallisk subsjanger har så mange band at det lille ekstra kreves for å markere seg.
Spesielt innen den klassiske formen er det temmelig uunngåelig at nokså mange blir litt like i uttrykket, og det er nettopp old school death metal Coffin Lust sverger til.


piggtråd
13.05.16

GORGUTS - PLEIADES' DUST (EP)

Gorguts - Pleiades' Dust Meget Bra

Season of Mist, 13.05.16
Gorguts forrige skive, Colored Sands, fant veien til toppsjiktet på mang en års-liste i 2013, men det var selvfølgelig langt ifra første gang kanadierne gjorde seg bemerket.
Bandet har blant annet fem fullengdere bak seg, og det er nå 25 år siden debuten.
Når Gorguts nå returnerer, er det med en EP bestående av én eneste lang låt.


piggtråd
12.05.16

LJOSAZABOJSTWA - STARAŽYTNAJE LICHA (EP)

Ljosazabojstwa - Staražytnaje licha Middels Bra

Hellthrasher Productions, 13.05.16
Ljosazabojstwa. Si det fort fem ganger om du kan. Bandet kommer fra Hviterussland og ble startet i fjor. De debuterte på egenhånd med denne minien sent i desember. Da i digital form med tre spor og litt over 16 minutter.
I slutten av januar slapp de Staražytnaje licha på kassett med et ni minutters bonusspor. Plassert først. Bonussporet Struk u horła Chrysta, som altså åpner ballet, følger også med på CD-utgaven.


piggtråd
11.05.16

VETTEN ÄPÄRÄT - SYNTYI TALVEN KYYNELISTÄ

Vetten Äpärät - Syntyi Talven Kyynelistä Nokså Bra

Inverse Records, 13.05.16
Vetten Äpärät tilhører en ny generasjon lystige, men kampklare huldrer-fødte finske skogstroll. Bandet er et seksmannsorkester, som kaller sin egen stil folk/ fantasy metal.
Fantasy metal kan meget vel ha vært anvendt før for alt jeg vet, da det er en god beskrivelse av for eksempel Summoning, men for meg er benevningen en ny og frisk vri.


piggtråd
11.05.16

BLAKK OLD BLOOD - GREED (EP) & SPLITT MED BLACK DEVOTION

Blakk Old Blood - Greed (EP) Svakt

Clavis Secretorvm, 13.05.16
Blakk Old Blood er et sveitsisk band med medlemmer fra blant annet Deathcult, Antiversum og Paria.
De hevder å være inspirert av velkjente band fra den satanistiske svarte storhetstid.
Da er det vel lov å ha litt forventninger.

På fredag slipper de både EP og splitt.
Sistnevnte med et amerikansk black metal undergrunnsband.


piggtråd
10.05.16

VINDLAND - HANTER SAVET

Vindland - Hanter Savet Bra

Black Lion Productions, 15.03.16
Vindland kommer fra Frankrike, og spiller melodisk sortmetall med elementer fra pagan/folk/viking-landskapet. Oss staute Nordmenn imellom; franskmennene har nok også luktet litt på Sognametallen. Bandet gjør imidlertid en god jobb med å konstruere nytt materiale av resirkulert råstoff med tradisjonelle redskaper.
Kvartetten består av fire mann, som kvartetter gjerne gjør. To av karene har live-erfaring fra Belenos.
Etter litt over ti år, en demo og en EP, er gutta omsider klare med debuten.


piggtråd
10.05.16

PLEBEIAN GRANDSTAND - FALSE HIGHS, TRUE LOWS

Plebeian Grandstand - False Highs, True Lows Litt Bra

Throatruiner Records, 29.04.16
For omlag to år siden hadde jeg den tvilsomme ære å skrive noen ord om disse franskmennenes forrige fullengder Lowgazers. Jeg definerte “musikken” som intens, dystopisk, dissonant, klaustrofobisk og avantgarde sortmetall, for den som ikke synes normal svartmetall er ubehagelig nok.
Dette høres riktignok nærmest forlokkende ut, men uttrykket føltes omtrent som en sonisk høytrykk-spyler mot trommehinnene, og jeg ble fort mektig lei.


piggtråd
08.05.16

VANDALLUS - ON THE HIGH SIDE

Vandallus - On The High Side Ganske Bra

High Roller Records, 06.05.16
Mine to største problemer med heavy metal av nyere dato er vokal uten trøkk og låter uten gode melodier og interessante strukturer. Vandallus spiller relativt snill hard rock/heavy metal av den bekymringsløse typen. De bommer imidlertid ikke like mye som mange andre.

Med det sagt, deres innfallsvinkel skiller seg også litt ut fra mange rene klassisk heavy metal-bands av nyere tid.


piggtråd
08.05.16

MALEFICENCE - REALMS OF MORTIFICATION (EP)

Maleficence - Realms of Mortification Bra

Blood Harvest, 06.05.16
Belgiske Maleficence ble godkjent under tvil da deres demo Journey to the Depths ble sluppet via Blood Harvest for ganske nøyaktig et år siden. Musikken hadde mye fet riffing og godt driv, men noe monoton repetisjon og begrenset lydkvalitet. Det var uansett mye lovende potensiale å spore.

Jeg var derfor spent på utviklingen når belgierne nå presenterer Realms of Mortification, sin første EP, sluppet som 7".


piggtråd
07.05.16

GRIMNESS - A DECADE OF DISGUST (Compilation)

Grimness - A Decade of Disgust Suverent

The Goatmancer Records, 02.05.16
Med 15 låter, en spilletid på 67 minutter og en tittel som begynner med “A Decade of...”, er alle symptomer på samleskive tilstede. Pussig nok la jeg ikke to og to sammen før jeg hørte skiva for tredje gang, og bet meg merke i blant annet litt varierende uttrykk og lyd mot slutten. Til mitt forsvar skal det sies at de to første rundene ble fyrt av mens min oppmerksomhet var andre steder, samt at de første knapt 40 minuttene ikke bærer preg av kompilering.


piggtråd
06.05.16

GLORIOR BELLI - SUNDOWN (THE FLOCK THAT WELCOMES)

Glorior Belli - Sundown (The Flock That Welcomes) Bra

Agonia Records, 06.05.16
Franske Glorior Belli er kjent for å ha et særegent og litt snodig uttrykk. Noe jeg levende kan forestille meg at enkelte sikkert vil rynke litt på nesa av.
Det er ingen tvil om at bandets musikken primært hører hjemme i den sorte bås, men likevel har den som regel innehatt elementer som har gjort den fremmedartet og annerledes, og alle vet jo at musikalsk fremmedfrykt er et utbredt fenomen innen svartmetall.


piggtråd
06.05.16

GRAVE MIASMA - ENDLESS PILGRIMAGE (EP)

Grave Miasma - Endless Pilgrimage Meget Bra

Sepulchral Voice Rec. & Profound Lore Rec., 06.05.16
Britiske Grave Miasma begynte sin ferd under banneret Goat Molestör. I 2005 slapp bandet en EP, og deres 2002-demo ble sluppet som splitt sammen med Necros Christos, et band det kan være naturlig å sammenligne dem med.
Etter navne-byttet i 2008, slapp bandet et par nye EPer, før det kritikerroste 2013-albumet Odori Sepulcrorum ga britene et større gjennombrudd. Endless Pilgrimage passerer halvtimen med god margin, men gis likevel ut som EP.


piggtråd
05.05.16

WÖLJAGER - VAN'T LIEWEN UN STIÄWEN

Wöljager - Van't Liewen Un Stiäwen Ganske Bra

Prophecy Productions, 29.04.16
Marcel Dreckmann er en artist med mange jern i ilden, blant annet teater, maling og musikk. vi kjenner ham best fra Helrunar og Árstíðir lífsins.
Albumet Van't Liewen Un Stiäwen, “Om å leve og dø” på norsk, er det første fra hans Wöljager, og var opprinnelig ment som et teaterstykke, hvor handlingen legges til hjemstedet Münsterland i Tyskland, i samme tidsrom som Russlands poetiske “sølv æra”, som du gjerne kjenner til fra Fausttophel like nedenfor.

piggtråd
05.05.16

FAUSTTOPHEL - SANCTA SIMPLICITAS

Fausttophel - Sancta Simplicitas Meget Bra

Another Side Records, 06.05.16
Det melodiske sortmetall-bandet Fausttophel fra Ukraina har ikke kommet helt lett fra det. Bandet ble startet på slutten av 90-tallet, men ble snart lagt på is på grunn av dødsfall. I 2009, ti år etter oppstarten, var bandet klare for en ny start. I 2013 kom debuten Thirst Oblivion. Bandet, som på Sancta Simplicitas framstår som en kvintett, lanserer nå sitt andre album på verdensbasis etter at den har vært tilgjengelig i hjemlandet i omlag en måned.


piggtråd
05.05.16

AU CHAMP DES MORTS - LE JOUR SE LÈVE (EP)

Au Champ Des Morts - Le Jour Se Lève Bra

Debemur Morti Productions, 06.05.16
Den første utgivelsen fra dette franske ensemble inneholder to låter, ganske jevnt fordelt på tilsammen et drøyt kvarter.

Bandet ble startet etter at Stefan Bayle (Anorexia Nervosa) og Migreich ( Vulv) møttes for halvannet år siden. Senere har også Wilheim og Cécile G (Anorexia Nervosa) sluttet seg til brorskapet.


piggtråd
05.05.16

LUCIFERICON - BRIMSTONE ALTAR (EP)

Lucifericon - Brimstone Altar Meget Bra

Blood Harvest, 02.05.16

Lucifericon, et nederlandsk band hvis medlemmer har lang erfaring i virket, debuterte med EPen The Occult Waters I 2012.

Bandet har i mellomtiden måtte se seg om etter ny skinnpisker et par ganger, men viser nå tegn til svartsvidd liv og død på en 12" MLP med tre låter.


piggtråd
03.05.16

ENOID - EXILÉ AUX CONFINS DES TOURMENTS

Enoid - Exilé Aux Confins Des Tourments Ganske Bra

Satanath Records & Black Plague Rec., 05.15.16
Enoid er et sveitsisk enmannsband som spiller svartmetall beslektet med naboene i Frankrike.
Hovedpersonen, Bornyhake, er en aktiv mann, som blant annet driver bandet Borgne på egenhånd. Også denne karen har vært innom Kawir, og han har sågar vært session-trommis og gitarist på Maniis EP Skuggeheimen.


piggtråd
03.05.16

HEAD OF THE DEMON - SATHANAS TRISMEGISTOS

Head of the Demon - Sathanas Trismegistos Bra

Invictus Productions, 30.04.16
Svenske Head of the Demon kommer fra Stockholm, og er nylig ute med sitt andre album.

Trioen består av vokalist og gitarist Johannes fra Mortuus og Ofermod m.m., samt gitarist og bassist Konstantin og trommis Thomas, som tidligere har spilt sammen i A Mind Confused, Gods of Grief og Kaamos.


piggtråd
03.05.16

ITHAQUA - THE BLACK MASS SABBATH PULSE (7" EP)

Ithaqua - The Black Mass Sabbath Pulse Bra

Iron Bonehead Productions, 30.04.16
For et drøyt år siden, i slutten av februar, slapp Iron Bonehead demoen Initiation To Obscure Mysteries, første utgivelse fra den blodferske greske duoen Ithaqua.

Den hadde sin sjarm, men ble nedprioritert grunnet tidspress.

Nå er grekerne tilbake nok en gang, og det låter fortsatt autentisk primitiv gresk ekstremmetall.


piggtråd
02.05.16

SELTAR - AŔE TEIKE - DECLARACIÓN MMXV

Seltar - Aŕe teike - Declaración MMXV Ålreit

Heathen Tribes Records, 28.04.16
Heathen Tribes har nylig gitt ut amerikanske Seltars to første livstegn, Aŕe teike og Declaración MMXV, originalt sluppet på egenhånd med to måneders mellomrom i fjor høst. Utgivelsene samles her på kassett, men begge er også tilgjengelig digitalt for alle de som uten sentimentale nykker har donert forhistorisk elektronisk avfall til resirkulering. I tillegg foreligger det litt løse planer om CD-utgivelse en eller annen gang.
Seltar består av Invierno på alt av instrumenter.

piggtråd
02.05.16

UTTERTOMB - SEMPITERNAL (EP)

Uttertomb - Sempiternal Meget Bra

Pulverised Records, 29.04.16
Chilenske Uttertomb, tidligere (u)kjent som Ultratomb, er åpenbart av den oppfatning at dødsmetall skal lukte av død og forråtnelse.

Med to låter på 7 minutter hver, foretar de obduksjon på infiserte og gjørmete kadaver i et støvete gravkammer de har fått tilgang til med brekkjern som eneste nøkkel.


piggtråd
02.05.16

FORGED IN BLACK - FEAR REFLECTING FEAR (EP)

Forged In Black - Fear Reflecting Fear Rimelig Bra

Selvutgitt, 29.04.16
I 2013 skiftet engelske Merciless Fail navn til Forged In Black etter seks år og én EP i metallens tjeneste. Hovedsakelig for å markere en mer fokusert tilnærming til sin heavy/power metal. Skjønt, også fordi Forged In Black simpelthen hørtes tøffere ut, naturligvis.

Bandet kommer fra Southend-on-Sea i Essex, noen mil øst for London, og har i stor grad bestått av samme gjeng i snart ti år. Bandet ga ut debutskiva like etter navneskiftet.


piggtråd
01.05.16

VIDARGÄNGR - A WORLD THAT HAS TO BE OPPOSED

Vidargängr - A World That Has To Be Opposed Bra

War Anthem Records, 29.04.16

Vidargängr kommer fra Tyskland. Nærmere bestemt fra Leipzig, viden beryktet for Mayhems første live-album.

Tyskerne spiller da også tradisjonell svartmetall i god (eller ond) gammel tnbm-ånd.

Bandet ble dannet i 2010, og de debuterte på egenhånd for tre år siden.


piggtråd
01.05.16

KAWIR - ΠΆΤΕΡ 'ΗΛΙΕ ΜΉΤΕΡ ΣΕΛΆΝΑ

Kawir - Father Sun Mother Moon Middels

Iron Bonehead Productions, 29.04.16
Den greske sekstetten er ute med sin sjette skive. Bandet har holdt på uten pause siden 1993, men er nok likevel en underdog i den “gresk ortodokse black metal scene”. Det var angivelig for 20 år siden at bandet utviklet sin paganske helleniske stil. Personlig oppdaget jeg ikke grekerne før med forrige skive, Isotheos i 2012.
Ettersom tittelen Πάτερ 'Ηλιε Μήτερ Σελάνα kan være litt vanskelig å forholde seg til, benytter vi oss heller av den engelske tittelen Father Sun Mother Moon.

piggtråd

Gorger