heldekkende bakgrunnsbilde
navneskilt
Fane-basert meny

April 2016:

30.04.16

GRAVEYARD - ...FOR THINE IS THE DARKNESS

Graveyard - ...For Thine is the Darkness Meget Bra

War Anthem Records, 29.04.16
Spanjolene, eller kanskje vi bør titulere Barcelona-bandet som kataloniere(?), har holdt på siden 2007, og har etter hvert opparbeidet seg en solid bunke splitter i diskografien.
Bandets første skive, One With the Dead fra 2009, var en real dose dødsmetall. Andreskiva, The Sea Grave fra 2013, har jeg dessverre ikke hørt.
Med sin tredje fullengder viser karene heftig progresjon, bak et noe mer interessant cover enn de sedvanlig morbide svart/hvit-tegningene.


piggtråd
29.04.16

SVARTTJERN - DØDSSKRIK

Svarttjern - Dødsskrik Ålreit

Soulseller Records, 29.04.16
Etter at HansFyrste og HaaN startet Svarttjern i 2003, tok det ikke lang tid før full line-up var stablet på beina. Foruten utskifting av bassist et par ganger har imidlertid besetningen holdt seg bemerkelsesverdig stabil. Kvaliteten har dog ikke vært fullt like stabil.
Jeg presenterte Ultimatum Necrophilia for et par år siden, og redegjorde vel der for de ulike epoker på primstaven.


piggtråd
25.04.16

DARKEND - THE CANTICLE OF SHADOWS

Darkend - The Canticle Of Shadows Bra

Non Serviam Records, 25.04.16
Mitt første møte med Darkend blir deres fjerde skive. Smaksprøver fra tidligere skiver, på bandets YouTube profil, indikerer at jeg kun har “gått glipp av” nokså billig og cheesy symfonisk black metal.
De antyder også at italieneren har modnet, og med The Canticle Of Shadows trolig har kommet opp med sitt beste materiale til dags dato.


piggtråd
25.04.16

MALOKARPATAN - STRIDŽIE DNI

Malokarpatan - Stridžie dni Temmelig Svakt

Invictus Productions, 25.04.16
Malokarpatan debuterte på egen hånd med denne skiva i fjor høst, men Invictus Productions lot seg sjarmere, og gir nå ut slovakenes verk i kullsvart sirkulært format. I mellomtiden har også Hexencave Productions latt seg forføre, og gitt den ut på speilblanke sirkelformede plastbiter og en kveil av plastbånd pakket i en firkantede oldtids-relikvie.
Trioen fra Bratislava har latt seg inspirere av Venom og andre band fra den første bølge, og framfører sitt virke på slovensk, krydret med lokal kultur.


piggtråd
24.04.16

AUTOKRATOR - THE OBEDIENCE TO AUTHORITY

Autokrator - The Obedience To Authority Bra

Godz Ov War Productions & Krucyator, 22.04.16
Det Franske bandet ved navn Autokrator er et nokså sært band. Noe som ihvertfall hjelper på originaliteten. Bandet spiller en litt monoton og dronende form for industriell dødsmetall, skjønt ikke like monoton og dronende som på fjorårets debut Autokrator. Når den ble sluppet via en rekke ulike undergrunns-selskaper, måtte jeg simpelthen melde pass. Albumet låt rett og slett for buldrende og bråkete uten merkbar variasjon i sin drønnende monotoni.
The Obedience To Authority har de to gjenværende franskmennene tonet ned både galskapen og det infernalske volumet.

piggtråd
24.04.16

PUTRISECT / SCORCHED - FINAL STATE OF EXISTENCE (Split)

Putrisect / Scorched - Final State of Existence Bra

Edged Circle Prod. & Unspeakable Axe Rec., 22.04.16
Fra henholdsvis Baltimore og Delaware, sør for New York, mellom Philadelphia og Washington, kommer Putrisect og Scorched, to unge og lovende dødsmetall-band med blod på tann.

Begge består av fem mann; trommis, bassist, vokalist og to gitarister, og begge har til gode å spille inn et fullt album.


piggtråd
23.04.16

OCTOBER TIDE - WINGED WALTZ

October Tide - Winged Waltz Bra

Agonia Records, 22.04.16
De svenske death/doom veteraner i October Tide er nå ute med sitt femte album. Bandet ble dannet i 1994 av Katatonia-veteraner Fredrik “North” Norrman og Jonas Renkse. Sistnevnte ga seg i 1999, men holder fortsatt stand i Katatonia og Bloodbath.
Flere har kommet og gått. Nåværende bassist, Mattias “Kryptan” Norrman har også en fortid i Katatonia. Siden forrige skive, har bandet fått ny trommis, Jocke Wallgren fra Valkyrja m.m.


piggtråd
23.04.16

MINOTAUR - BEAST OF NATIONS (EP)

Minotaur - Beast Of Nations Svakt

High Roller Records, 22.04.16
Tyske Minotaur er ytterligere et band som nekter plent å legge 80-tallet bak seg. Min første tanke er spørsmålet om atter et retro-thrash band kan by på noe nytt i 2016, men Minotaur har faktisk hold ut helt siden 1983, og akkurat det står det ihvertfall respekt av!
Men likevel, vi skriver 2016, og på spørsmålet om tyskerne har noe nytt å melde, er svaret dessverre nei.
Jeg er ikke den som dømmer en sjanger nord og ned bare fordi den er loslitt. Stilen er gjerne velbrukt, men ikke nødvendigvis oppbrukt. Verdiskaping krever like forbannet mer enn generiske riff.

piggtråd
22.04.16

THE FORESHADOWING - SEVEN HEADS TEN HORNS

The Foreshadowing - Seven Heads Ten Horns Bra

Cyclone Empire, 22.04.16
Med melankolsk, gotisk-klingende, tung doom som kan være fristende å referere til som melodisk post-death/doom, skjønt befriende fri for shoegazing i så måte, bringer italieneren i The Foreshadowing sin fjerde skive til torgs.
Sekstetten byr på 55 minutter og et konsept.
Seven Heads Ten Horns leker med tanken om Europa som et nytt fallende Babylon. Ikke har jeg tekstene, og ikke har jeg særlig kjennskap til den bibelske historien om Babels tårn, så det er nok like greit at du utforsker de tematiske aspekter på egenhånd.

piggtråd
22.04.16

REPTILIAN - PERENNIAL VOID TRAVERSE

Reptilian - Perennial Void Traverse Bra

Edged Circle Productions, 22.04.16
Iscariah og hans Edged Circle er igjen ute for å spre morbid ungdommelig avsindighet fra hjemplassen Fusa.
Tre av fire reptiler virker å ha tilhold i det frenetiske thrash-bandet Inculter, om jeg ikke tar faen så feil. Begge bands aller første utgivelse var en splitt sammen i 2013.
Jeg er ganske sikker på at det også finnes litt overlapping mot Sepulcher.
Sumpkrokodillene framfører en mer kontrollert form for den avsindige tilnærming til Autopsy-stilen som Sepulcher har tilegnet seg.

piggtråd
20.04.16

THE VISION BLEAK - THE KINDRED OF THE SUNSET (EP)

The Vision Bleak - The Kindred Of The Sunset Bra

Prophecy Productions, 22.04.16
De to tyske herremenn Konstanz og Schwadorf, vampyrer begge to etter bilder og lettere dekadent gotisk horror å dømme, slipper ny skive titulert The Unknown den tredje juni.
EPen The Kindred Of The Sunset er smakebit og oppvarming, bestående av fire låter, hvorav to er eksklusive for denne utgivelsen.


piggtråd
19.04.16

NORDJEVEL - NORDJEVEL

Nordjevel - Nordjevel Meget Bra

Osmose Productions, 14.01.16
Det er tre måneder siden østfoldingene i Nordjevel debuterte selvtitulert, så denne heller overflødige gjennomgangen får heller stå som en påminnelse til svartmetall-fans som ikke har fått fingeren ut.
Selv om du ikke har gått til anskaffelse, har du gjerne fått med deg den blest bandet har skapt.
Kjernespørsmålet er helt klart “hva skiller så dette bandet fra alle andre black metal band?”.


piggtråd
18.04.16

NEGATIVE VOICE - COLD REDRAFTED

Negative Voice - Cold Redrafted Nokså Bra

Solitude Productions & Hypnotic Dirge Records, 11.04.16
Russiske Negative Voice er et band i kryssilden fra mange tilgrensende genre.
Se for deg et travelt veikryss hvor billys flakker forbi mens sol og måne jager hverandre i hastig tempo over skjermen i en timelaps video.
I en liten innhegning midt i krysset går tiden derimot sakte. Der spiller Negative Voice sin progressive form for dark doom.


piggtråd
17.04.16

THE INFERNAL SEA - THE GREAT MORTALITY

The Infernal Sea - The Great Mortality Suverent

Cacophonous Records, 19.02.16
De fire britiske pestdoktorene i The Infernal Sea slapp sitt andre album på kassett for snart et år siden. Når plateselskapet Cacophonous (som mange vil huske for klassiske utgivelser fra band som Primordial, Gehenna, Sigh, Bal-Sagoth m.m.) gjenoppstod i fjor høst, var noe av det første de gjorde å signere kvartetten. De sørger for at The Great Mortality får den distribusjon og de ulike formater den utvilsomt fortjener.


piggtråd
16.04.16

NECROSIC - PUTRID DECIMATION (EP)

Necrosic - Putrid Decimation Bra

Nuclear War Now! Productions, 15.04.16
Nesten 30 år etter at Autopsy startet sitt virke, er gitarist og veteran Eric Cutler å finne i et blodferskt band som riktignok ble startet for tre år siden, men som for første gang presenterer sitt musikalske virke med denne EPen.
Resten av besetningen består også av erfarne folk, noe vi kommer tilbake til, men med sin erfaring og sitt navn blir nok Eric det naturlige midtpunkt for oppmerksomhet. Rent stilistisk er da heller ikke Autopsy helt feil som musikalsk referanse.


piggtråd
15.04.16

NAZGHOR - DEATH'S WITHERED CHANTS

Nazghor - Death's Withered Chants Tildels Bra

Satanath Records, 15.04.16
Death's Withered Chants hørtes temmelig fet ut på første forhåndslytt, men viste seg å bli en aldri så liten utfordring når jeg skulle trenge dypere ned i materien.

På sin femte fullengder siden starten i 2012, intet mindre, tilbyr svenskene omlag 55 minutter melodisk, men hissig svart metall med noget spesiell lyd; rungende, rund og lys.


piggtråd
15.04.16

SVOID - STORMING VOICES OF INNER DEVOTION

Svoid - Storming Voices of Inner Devotion Middels

Sun & Moon Records, 18.04.16
Svoid er et band fra Ungarn som nå kombinerer svart metall med mer kommersielle tilnærminger.
Noen har funnet ut at det i tillegg til bio kan være greit å sende med smakebiter fra tidligere utgivelser i promo-pakken. En god idé, enten man vil skrive en utfyllende biografisk anmeldelse eller bare danne seg et inntrykk av bandets utvikling.


piggtråd
14.04.16

BARBARIAN - CULT OF THE EMPTY GRAVE

Barbarian - Cult of the Empty Grave Ålreit

Hells Headbangers, 15.04.16
Navn, tittel, cover-kunst og ikke minst plateselskap forteller litt om hva som møter oss når disse tre italienerne tar instrumentene fatt. Men selv om vi allerede aner dunsten av oktan før gutta sparker igang fusspedalen og kjører gasspedalen i gulvet og volumet i taket, byr gutta også på friske takter som kan komme som større overraskelser.


piggtråd
14.04.16

BESTIAL DEFORM - ...AD LEONES

Bestial Deform - ...Ad Leones Halv-Bra

Satanath Records, 15.03.16
Bestial Deform, nå en kvartett, framfører russisk dødsmetall. Presseskrivet er langt, men gebrokkent og lite matnyttig. Bandets historie strekker seg ihvertfall så langt tilbake som til 1990, og bandet har latt seg inspirere av Florida-scenen.
På sitt femte album serveres knapt 40 minutter med (døds) trusler mot sunn mental helse. Ihvertfall dersom bandet er tradisjonelle hva tekster angår.


piggtråd
12.04.16

MALUS - LOOKING THROUGH THE HORRORGLASS

Malus - Looking Through The Horrorglass Ganske Bra

Selvutgitt, 01.03.16
Malus er ett enmannsprosjekt, og ett av flere andre band tyske Wargrath er involvert i.
Malus har kommet til sin tredje skive, hvis stil best kan beskrives som symfonisk horror-metall.
Desillusjonert av piratkopiering og i håp om litt oppmerksomhet, er digitalversjonen av Looking Through The Horrorglass lagt ut for fri nedlasting.


piggtråd
10.04.16

CULTUS - GEZETELD IN ZEGERUÏNEN

Cultus - Gezeteld in Zegeruïnen Over Middels

Heidens Hart Records, 10.02.16
Cultus styres av nederlandske Arjan, fra blant annet Heimdalls Wacht, som bare kaller seg A. på denne utgivelsen. Trommene er imidlertid overlatt til mannen med det intetsigende pseudonymet F., som viser seg å være en Floris Velthuis.
Arjan er en aktiv mann, opptatt med alt annet enn Cultus. Det er 9 år siden nytt materiale så dagens lys, og mer tid skal gå før tilsvarende igjen presenteres.
Gezeteld in Zegeruïnen er en bearbeiding og nyinnspilling av debuten A Seat in Valhalla fra 2004.

piggtråd
10.04.16

ASSAILANT / UBIQUITOUS REALITIES - BRINGERS OF DELUSION (Split)

Assailant / Ubiquitous Realities - Bringers Of Delusion Meget Bra

Symbol Of Domination, 27.02.16
Costa Rica i Mellom-Amerika er ikke videre kjent for sin pulserende metall-scene. Denne splitten mellom to av landets omlag 135 kjente aktive band er i så måte hyggelig. Spesielt ettersom kvaliteten er såpass god, noe som overrasker litt ettersom Bringers Of Delusion ser begge band debutere. Assailant har riktignok en demo bak seg.
Begge bandene byr på metall med tekniske nykker. Der stopper også de største likhetene. Bringers Of Delusion er et litt over halvtimen langt dokument hvor begge band får presentert seg via fire låter.

piggtråd
08.04.16

HAVUKRUUNU - RAUTAA JA TULTA (EP)

Havukruunu - Rautaa ja Tulta Rimelig Bra

Naturmacht Productions, 02.04.16
Jeg trodde finnene i Havukruunu allerede var ute med oppfølgeren til skiva Havulinnaan som ble sluppet i oktober, men hadde jeg lest vedlegget, hadde jeg lært at dette faktisk er en ett år gammel 25-minutters EP som for første gang gis ut på fysisk format, og da med fire bonuslåter som tilsammen gir tre kvarter.
Jeg likte skiva som kom ut i fjor, og gav den min godkjenning, selv om jeg ikke var over-entusiastisk. Litt debut-avslag på kritisk pirk tildeles iblant. Med oppfølgeren forventer jeg dog litt mer. Men så er altså ikke dette oppfølgeren.

piggtråd
07.04.16

UADA - DEVOID OF LIGHT

Uada - Devoid Of Light Bra

Eisenwald Tonschmiede, 08.04.16
Kvartetten fra Portland, Oregon har tatt sitt navn fra det latinske ordet for hjemsøkt, og spiller en forholdsvis melodisk, litt eterisk og vital form for black metal.
Vi trenger vel ikke skape nye sjanger-benevnelser til enhver tid, men selskapets ordvalg, “...unik tilnærming til kombinasjonen rå sortmetall og spektrale melodier” gjør det fristende å klistre på den ganske så passende merkelappen spektral black metal.


piggtråd
05.04.16

ZHRINE - UNORTHETA

Zhrine - Unortheta Meget Bra

Season of Mist, 08.04.16
Zhrine er et nytt Íslenska svartur/dauða metall-band som herved spås en mørk eklektisk framtid, godt hjulpet fram under Season of Mists skitne vinger.
Bandet begynte sin ferd under navnet Gone Postal, men tross 7 år på baken og nokså fremgangsrik suksess, kan jeg ikke erindre å ha hørt om dem. Bandet spilte dødsmetall før de endret navnet til Shrine i fjor. Bandet har nylig skiftet ut første bokstav, og har forhåpentligvis funnet sin nisje;
et egenartet heksebrygg som kler det litt dunkle og kryptiske navnet Zhrine.

piggtråd
04.04.16

BLOODRED - NEMESIS

Bloodred - Nemesis Litt god

Selvutgitt, 08.04.16
Bloodred gir tyske Ron Merz utløp for sine musikalske lyster og kreative påfunn.
På sin første EP spilte bandet, da med gjeste-tromming fra Joris Nijenhuis (Atrocity m.m.), en form for hissig melodisk black/death som riktignok ikke hadde de største mothakene eller den mest kløktige struktur, men som likevel hadde et tiltalende preg og potensiale til å utvikle seg til noe ganske så heftig.
Jeg endte med å godkjenne The Lost Ones.
Revidert 05.04.16

piggtråd
03.04.16

IRON MOUNTAIN - UNUM

Iron Mountain - Unum ikke bedømt

Prophecy Productions, 01.04.16
Jeg har et prinsipp om å kun omtale metall, derav navnet Gorgers Metall. Men regler er som kjent til for å drites i. Jeg avstår dog fra å sette karakter.
Det er nesten litt pussig hvordan enkelte band, album og stilarter uten metalliske elementer har en sterk tendens til å bli markedsført mot metallhoder, som i sin tur ofte omfavner den slags, enten det er snakk om Psychedelic Noisy Instrumental Stoner Ambience, Avant-Garde Industrial Progressive Folk-Electronica eller hva det måtte være.


piggtråd
03.04.16

DEPICTING ABYSM - PASSAGE

Depicting Abysm - Passage Bra

Naturmacht Productions, 02.04.16
I metallens verden kan det være små forskjeller som skiller mellom gull og kull. Små justeringer kan være alt som kreves for å utgjøre store forskjeller.
Immersion, som ble sluppet helt på tampen av 2013, var ikke dårlig, men noe mer middelmådig, samtidig som den hadde en relativt langdryg og hendelsesløs form som etterlot meg nokså rastløs. På den tiden rangerte jeg skivene som Godkjent og Ikke Godkjent, og russernes debut, preget av maritim tematikk, havnet således i den siste bolken. På den tiden gjorde jeg dessverre også en slett jobb med korrekturlesing.

piggtråd
03.04.16

CHAOS MOON - AMISSUM (EP)

Chaos Moon - Amissum Middels Pluss

Hellthrasher Productions, 18.03.16
Amerikanske Chaos Moon har vært aktive i ca ti år. Inn i mellom, fra 2011 til 2013 var bandet aktive under monikeren Esoterica i et par år, hvor de blant annet ga ut skiva Aseity*.

Karene har blant annet gitt ut tre skiver under navnet Chaos Moon. De har angivelig utviklet seg fra en svart/funeral stil til ren svartmetall, og de har forflyttet seg fysisk fra countryens mekka Nashville til Philadelphia.

piggtråd
02.04.16

SERPENTFYRE / DOLENTIA - SPLIT 7"

Serpentfyre - Kointähti Middels pluss

Altare Productions, 01.04.16
Gårsdagen ble påbegynt med en middelmådig splitt, og det første jeg får tid til å skrible litt om i dag er også en litt middelmådig splitt. Dagens to-retters meny består av black metal.
Finske Serpentfyre, som slapp sin første skive Bestial Mysticism i fjor, er først ut. Navnet virker kjent, men jeg kan ikke huske å ha hørt skiva. Den svarte metall trioen framfører her er den litt over 6 minutter lange låta Kointähti.


piggtråd
01.04.16

UNHUMAN DISEASE - DE TEMPLI AUTEM VETERIS SERPENTIS

Unhuman Disease - De Templi Autem Veteris Serpentis Bra

Moribund Records, 26.02.16
Med sin syvende fullengder ute i butikkhyllene er det gjerne på tide at Unhuman Disease får litt mer oppmerksomhet. Bandet er riktignok ikke ute etter å revolusjonere den sorte sfære, men velger heller, som en intensjonell verkebyll, å ivareta sjangerens genuine svarte fotavtrykk.
Bandet spiller tradisjonell svart metall med skitten, kvass lyd, ufyselige stemninger av konsentrert ubehag, og skarp, fælslig vokal, som et sagblad med harske fett-avleiringer.


piggtråd
01.04.16

INTERMENT - SCENT OF THE BURIED

Interment - Scent Of The Buried Temmelig Bra

Pulverised Records, 01.04.16
Musikken rekker knapt å komme igang før lukta av bedrevet kjøtt og tidlig 90-talls svensk dødsmetall slår imot meg. Interment er ingen skamløse imitatorer, dette er ekte vare. Bandet kommer selv fra Sverige, et par timer nord-vest for Stockholm, og startet opp under navnet Beyond høsten 1988.
Etter et par år og ditto endringer i besetningen, startet gutta like greit på ny frisk med nytt navn høsten 1990.


piggtråd
01.04.16

TOMBS - ALL EMPIRES FALL (EP)

Tombs - All Empires Fall Svakt

Relapse Records, 01.04.16
Tombs fra New York skiller seg, i likhet med mange andre band fra det store eplet, litt ut innen sin sjanger. Bandet, som fikk sitt gjennombrudd med Path of Totality (2011), refereres av enkelte til som black metal eller post-black, men Brooklyn-bandet byr på mer enn bare semi-monoton og introvert svartmetall.
Denne EPen består av fem låter som klokker inn på 24 minutter, og som ser bandet bli litt skarpere i kantene.


piggtråd
01.04.16

TURBOCHARGED & RAGEHAMMER - ENLIGHTENMENT BY BLOODLETTING (Split EP)

Turbocharged & Ragehammer - Enlightenment by Bloodletting Middels

Godz Ov War Prod. & Mythrone Promotion, 30.03.16

Svenske Turbocharged og polske Ragehammer, begge i et slags skittent thrasha black/death landskap, leverer en låt hver på en litt over 7 minutter lang splitt gitt ut på vinyl.

Denne kan sågar lastes ned gratis.


piggtråd

Gorger