heldekkende bakgrunnsbilde
navneskilt
Fane-basert meny

Februar 2016:

29.02.16

MIGHTIEST - SINISTERRA

Mightiest - SinisTerra Bra

Cyclone Empire, 26.02.16
Tyske Mightiest har en lang, men ikke spesielt produktiv historie. Bandet ble født av 90-tallets svarte bølge i 1994. Året etter slapp tyskerne sin første demo.

Etter litt over 20 år er tiden gjerne (over)moden for SinisTerra, tyskernes (for noen) etterlengtede debut.
For de fleste er nok Mightiest likevel et nytt bekjentskap.


piggtråd
29.02.16

SELBST - AN OMINOUS LANDSCAPE (EP)

Selbst - An Ominous Landscape Meget Bra

Sun & Moon Records, 12.12.15
Selbst fra Venezuela startet som et enmannsband i 2010, men hovedpersonen N har nå hyret tidligere gjestevokalist, spanske Frozen, på fulltid. Trommene håndteres av innleide Carl Anthony Rojas. Selbst har gitt ut én demo og to splitter siden 2011, og planlegger en fullengder iløpet av året.

EPen burde strengt tatt vært presentert i Nekrologen, men ettersom jeg fikk en forespørsel direkte fra N nå i februar, tar jeg den med blant ferskvarene.

piggtråd
28.02.16

WHEN NOTHING REMAINS - IN MEMORIAM

When Nothing Remains - In Memoriam Bra

Solitude Productions, 22.02.2016
Svenske When Nothing Remains ble skapt av herrene Peter Laustsen og Jan Sallander i 2010. Begge med tilhørighet i The Cold Existence og fortid i fantastiske Nox Aurea. Bandet debuterte med flotte As All Torn Asunder i 2012, og slapp for en knapp uke siden sitt tredje verk, In Memoriam.
Som tittelen antyder er det fortsatt ingen lystige toner å spore. Tittelen indikerer forhåpentligvis ikke noe ut over det.


piggtråd
28.02.16

RAFF SANGIORGIO - REBIRTH

Raff Sangiorgio - Rebirth Bra

Sliptrick records, 26.02.16
Raff Sangiorgio, gitarist i den italienske prog/tech death metal gruppa Gory Blister, debuterer nå som soloartist.
Stilen er instrumental gitar-musikk.
Raff har hentet inspirasjon fra klassiske gitarhelter, og blander inn mange stilarter, men i likhet med for eksempel Marty Friedman ligger fokus like mye på helhetlige låter som på virtuos shredding.


piggtråd
27.02.16

FROZEN OCEAN – THE PROWESS OF DORMITION (EP)

Frozen Ocean – The Prowess of Dormition Bra

Apocalyptic Witchcraft, 26.02.16
Russiske Vaarwel er eneveldig hersker i landet Frozen Ocean, og han er en aktiv krabat. I 2011 slapp mannen fem fullengdere. Han har roet ned den vanvittige utgivelses-frekvensen noe, og de to siste årene har det “bare” blitt to skiver i året.
Fyren bryr seg angivelig lite om sjangermessige grenser og begrensninger, men på denne 25-minutters EPen er det ihvertfall en form for melodisk black metal han lefler med.


piggtråd
27.02.16

COFFINS / ILSA - SPLIT

Coffins / Ilsa - Split Nokså Bra

Relapse Records, 26.02.16
Japanske Coffins og amerikanske Ilsa presenterer en splitt bestående av 12 knusende minutter som gjør sitt beste for å pulverisere det du har av bein i kroppen.

Begge band har fire album bak seg seg, men japanerne har litt flere år på baken. Begge spiller death metal med seigt, litt doomsk preg, samt et snev av sludge og crust.


piggtråd
27.02.16

ORANSSI PAZUZU - VÄRÄHTELIJÄ

Oranssi Pazuzu - Värähtelijä Bra

Svart Records & 20 Buck Spin, 26.02.16
De fleste samtaler i godt fuktige lag preges av digresjoner, som i sin tur forårsakes av nevroalkoholiserte assosiasjoner. En ren assosiasjons-lek, gjerne med utgangspunkt i cover-art, hadde muligens gjort suksess blant mer eller mindre likesinnede, ihvertfall dersom noen konstruerte et sett med regler og satte et par dusin tequila-shots som premie/straff i drikkespillet.
Dette coveret får meg (merkelig nok) til å tenke på Abyssal, som i sin tur drar tankene mot Misþyrming.


piggtråd
26.02.16

PROTECTOR - CURSED AND CORONATED

Protector - Cursed And Coronated Ganske Bra

High Roller Records, 26.02.16
De tyske thrasherne i Protector startet opp så tidlig som i 1986 uten at jeg har vært klar over dem. Riktignok med en pause fra 2003 til 2011. Bandet har visst forflyttet seg til Sverige, uten at det spiller noen rolle fra eller til. Selv om gutta har spor av svovel under skosålene, og vokalisten har litt kledelig sot på stemmebåndet, er det ikke akkurat teutonic thrash av den sortsvidde varianten bandet heller mot.


piggtråd
26.02.16

ALTARAGE - NIHL

Altarage - NIHL Middels

Iron Bonehead, 26.02.16
Dagen i dag ser 11 utgivelser for min del. Fire av dem er allerede omtalt, og noen må jeg nok vrake av mangel på tid. Jeg har ti skiver til som burde vært omtalt i februar. Samtidig har jeg notert meg fem andre skiver som gis ut i dag, og som jeg sikler etter. Så la meg spare litt tid.
Musikk er riktignok ikke hurtigmat, men jeg sparer bare tid på skrivingen, ikke på lyttingen.


piggtråd
26.02.16

TEMISTO - TEMISTO

Temisto - Temisto Suverent

Pulverised Records, 26.02.16
Temisto kommer fra Sverige, og bringer dødelig svart magi av en annen verden. Bandet tar en lang omvei for å unngå den klassiske svenske Entombed-metallen, og blander sin avskyelige enigmatiske labyrint av krakilske riff med lyssky svart alkymi.
Resultatet etterlater meg perpleks og sjokkskadet.
Bandet veksler mellom det trolske og stunder av berserk raseri. Ikke uvanlig det, men svenskene låter ikke som majoriteten hverken i hurtige eller saktmodige passasjer, samtidig som oppbygningen har et eklektisk anstrøk av det progressive.


piggtråd
25.02.16

ROGASH - MALEVOLENCE

Rogash - Malevolence Svakt

War Anthem Records, 26.02.15
Rogash er et tysk dødsmetall band, som spiller rimelig rett fram sjanger-tro metall, hvor farten ligger jevnt på øvre midtempo. Lyden er dundrende og nedstemt, skjønt ikke like lavfrekvent, buldrende og drønnende som den nye skiva fra argentinske Infernal Curse (som jeg har gitt opp fullstendig etter to iherdige forsøk).
Presseskrivet melder om en kvintett, og lister opp fire mann. Like presis er beskrivelsen av at Rogash har blitt langt mer sofistikert siden debuten. Hvis det stemmer, må den ha vært direkte elendig.

piggtråd
25.02.16

DESTRÖYER 666 - WILDFIRE

Deströyer 666 - Wildfire Bra

Season of Mist, 26.02.16
I et land befolket av straffanger og deres etterkommere, er det ikke overraskende at den mest brutale ekstremmetall er rådende. Likevel finnes det de som har holdt seg våkne på skolen, ja for AC/DC er vel pensum i Australia?
Nå er det riktignok 15 år siden Deströyer 666 forflyttet seg til Europa. Bandet trenger neppe noen introduksjon. Bandet ble startet som et soloprosjekt av Bestial Warlust-gitarist K.K. Warslut i 1994, men ble raskt et velrenommerte band. Før Wildfire har bandet 4 skiver å vise til. Ikke mye på over 20 år, men i tillegg tilkommer en grei håndfull små-utgivelser.

piggtråd
24.02.16

MAZE OF TERROR - READY TO KILL

Maze Of Terror - Ready To Kill Bra

Empire Records, 26.02.2016
Navnet Maze Of Terror får kanskje noen bjeller til å ringe blant enkelte thrash-fans. Kvartetten fra Lima, Peru har ikke så mange år på baken, men når de slapp EPen Skullcrusher i 2012, året etter oppstarten, førte det raskt til at bandet fikk sitt navn spredt i undergrunnen.
Thrasherne er nå klare til å spre sitt nye genmanipulerte designer-virus, første fullengder, Ready To Kill.


piggtråd
24.02.16

NOCTURNAL GRAVES - LEAD US TO THE ENDLESS FIRE/SHARPEN THE KNIVES (EP)

Nocturnal Graves - Lead Us To The Endless Fire/Sharpen The Knives Suverent

Selvutgitt, 02.02.16
Australske Nocturnal Graves, med over ti års fartstid, er et kullsvart thrash-band som oser av død. Eneste gjenværende originalmedlem, Nuclear Exterminator, er en aktiv mann, som blant annet har vært innom plateaktuelle Deströyer 666.
Bandet annonserte sammen med Hells Headbangers for et par dager siden en liten mini-turne i statene. Bandet skal besøke Los Angeles og Philadelphia, før de runder av med en opptreden på Maryland Deathfest i Baltimore. Denne 7" EPen kommer utelukkende til å selges på disse konsertene i opplag begrenset til 200 stk.

piggtråd
23.02.16

DIVINE REALM - TECTUM ARGENTI

Divine Realm - Tectum Argenti Bra

Independent, 23.02.16
Hyperteknisk instrumental musikk med industrielle nykker er ikke det jeg hører mest på, men genren kan være rimelig imponerende når bandet kan sine saker, og det gjør Divine Realm. Til gangs.
Kanadiske Leo Diensthuber startet bandet for seg selv i 2010, og ga ut sin første EP Mor[t]ality i 2013. Senere samme år ekspanderte Divine Realm til fullt band, før EPen Abyssal Light ble gitt ut i 2014.


piggtråd
23.02.16

GOATCRAFT - OLETHROS (EP)

Goatcraft - Olethros Over Middels

Iron Bonehead, 22.02.16
Med 13 spor og ca 25 minutter, ligger denne EPen på grensen til fullengder. Trioen kommer fra Slovakia, og har én demo på samvittigheten. Denne utgivelsen ble sluppet for to måneder siden på CD via Hexencave Productions, men da under tittelen Όλεθρος.
Karene spiller dunkel og profan black/death av det lett skranglete slaget, som i sin tur alternerer med korte ambiente interludium.


piggtråd
23.02.16

ASPHODELUS - DYING BEAUTY & THE SILENT SKY (EP)

Asphodelus - Dying Beauty & the Silent Sky Bra

Iron Bonehead, 22.02.16
Finske Cemetery Fog gikk fra en røff, rå og primitiv form for death/doom, til en noe mer okkult og spirituell tilnærming til genren, før de nå har gått hen og skiftet ham. De har skiftet navn, og samtidig lagt om kursen litt for den musikalske retning.
Den ut-stakete sti er vinklet litt mer mot tradisjonell death/doom, melankolsk og stemningsfull. Bandet har i tillegg lagt til et snev av atmosfære, og litt gotiske vibber.


piggtråd
22.02.16

DIMLIGHT - THE LOST CHAPTER

Dimlight - The Lost Chapter Bra

Sliptrick records, 10.02.16
Episk anlagt, melodisk og delvis kvinnefrontet metall med islett av progressive strukturer, mer beslektet med Orphanage eller Lacuna Coil enn Within Temptation forsåvidt, møter mektig og symfonisk dødsmetall. Greske Dimlight byr på pose og sekk. Om de ikke da faller mellom to stoler. Noe for fans av Mayan?
Bandet består av en dame og fire mann, har holdt på i ti år, og har to skiver bak seg.


piggtråd
22.02.16

VARGAFROST - HONOUR, BLOOD, SPIRIT AND LOVE

Vargafrost - Honour, Blood, Spirit and Love Bra

Naturmacht Productions, 20.02.16
Fra Tasman-distriktet i den nordligste delen av New Zealands sørlige øy, trolig kravlende ut av sumper og urskog, kommer en gjeng med “Tasman-djevler”.
Bandet ble formet i 2012, og slapp debuten Warriors of the Dawn som en trio på egenhånd et par år senere. Om bandets gjestebassist og fjerdemann har blitt permanent medlem eller ei er jeg imidlertid ikke sikker på.


piggtråd
17.02.16

CHARM DESIGNER - EVERLASTING

Charm Designer - Everlasting Bra

Inverse Records, 19.02.16
Charm Designer skiller seg ut i Søramerikansk forstand. Ihvertfall fra de mer eller mindre brutale band jeg har kjennskap til. Kvartetten fra Colombia spiller melodisk doom med et litt gotisk preg, og sporadiske innslag av forsiktig tilnærming til ekstremmetall.

Likeså skiller vokalist og gitarist Andrés Herrera seg ut. Han er den eneste i bandet som ikke heter Diego til fornavn.


piggtråd
16.02.16

HEMELBESTORMER - AETHER

Hemelbestormer - Aether Over Middels

Debemur Morti Productions, 19.02.16
I oktober ankom en tospors EP kalt Portals, fra Sick Man Getting Sick Records. Den varte i hele 34 minutter, og viste et atmosfærisk anlagt belgisk band.

Ikke rakk jeg å skrive om den da, og ikke kommer jeg til å gjøre det. En av filene har en feil på lyden som gjør den ulidelig å lytte til. Forøvrig får det holde med én utgivelse i denne omgang.


piggtråd
16.02.16

MIND AFFLICTION - INTO THE VOID

Mind Affliction - Into The Void Ganske Bra

Metal Scrap Records, 15.02.16
Polske Mind Affliction ble dannet i 2009, men kom ikke ordentlig igang før året etter, når de fikk stabilisert besetningen med permanent andre-gitarist. Det ser imidlertid ut til at bandet har returnert til trio-format*.
Karene presenterer nå sin andre skive, bestående av 42 minutter dødsmetall med injeksjon av svarte stemninger og mørke lyriske handlinger, lagt til Cthulhus landskap.


piggtråd
14.02.16

BARBARIC HORDE - GASMASK PERPETRATORS

Barbaric Horde - Gasmask Perpetrators Dårlig

War Arts Productions, 15.02.16
Navnet taler sitt tydelige språk om at vi kan forvente råskap når disse portugiserne trår til.
Det er ikke dermed en selvfølge at alt som heter finesse trenger å bli neglisjert. Akkurat det har imidlertid ingen fortalt Barbaric Horde.
Her følger nok et eksempel på en pill råtten demo, mot bedre vitende trykket opp og gitt ut av et selskap.
Demoen inneholder fem likelydende låter, og varer heldigvis ikke mer en knapt 19 minutter. Likevel, portugisernes plagsomt simplifiserte black/death er så primitiv at den muligens fortjener en skjebne på det ynkelige formatet kassett, begrenset til 100 kopier.


piggtråd
13.02.16

THE BURNING DOGMA - NO SHORES OF HOPE

The Burning Dogma - No Shores Of Hope Meget Bra

Sliptrick records, 12.02.16
Bak et flott cover, og et for meg ukjent bandnavn, finner jeg spennende musikk som ikke vil holde seg i ro i én enkelt musikalsk bås. Noe beveger seg sågar utenfor mine preferanse, men klarer likevel å imponere, for musikken er like forseggjort som omslaget.

Death/Doom står det på Metal-archives. Tross sterkt preg av nettopp den stilen i deler av for eksempel Dawn Yet To Come pt.2, hadde det ikke engang falt meg inn å ta med akkurat den benevningen i kabalen.


piggtråd
09.02.16

CAMEL OF DOOM - TERRESTRIAL

Camel Of Doom - Terrestrial Temmelig Bra

Solitude Productions, 08.02.16
Britene med det sære navnet spiller eklektisk ekstrem-doom med eteriske vibber. Jeg velger å bruke en slik karakteristikk fordi karene ikke har et veldig typisk death/doom preg, selv om det er den mest nærliggende båsen å skufle dem oppi.
Hadde bandet vært amerikanske, og ikke britiske, hadde jeg valgt å spekulere i bandnavnets ørken-referanser.

For moro skyld velger jeg å la tankene spinne litt rundt kamelens naturlige habitat likevel.

piggtråd
09.02.16

BARÚS - BARÚS (EP)

Barús - Barús Meget Bra

Emanations, 29.01.16
Cover, format og spilletid gir assosiasjoner til Bölzer, men der stopper de aller mest prekære likhetene. Noe likhet kan dog spores i virile arrangementer og skitten-frenetisk uttrykk. Den ferske kvartetten Barús, som virker å ha vokst til kvintett i ettertid, spiller dødsmetall med sin egen vri.
Bandet har en tildels teknisk tilnærming, sågar med litt Meshuggah-lignende rytmikk iblant, men jeg vil nødig koble Barús for mye opp mot den subsjangeren, for dette låter så mye mer skittent og rabid.

piggtråd
09.02.16

MY SILENT WAKE - AN UNBROKEN THRENODY (2005 - 2015) (Compilation)

My Silent Wake - An Unbroken Threnody Bra

Stone Groove Records, 08.02.16
Britiske My Silent Wake, hvis nyeste skive Damnatio Memoriae ble omtalt for en måned siden, markerer ti år i death/doomens tjeneste ved å lansere en samleskive for å oppsummere historien så langt.

Med på kjøpet får man en bonus bestående av ytterligere nesten to timer musikk.


piggtråd
07.02.16

SEPTAGON - DEADHEAD SYNDICATE

Septagon - Deadhead Syndicate Bra

Cruz Del Sur Music, 05.02.16
Definitivt ingen premie for å tippe hvilken sjangeren Septagon hører hjemme i, selv om tyskerne byr på en noe annerledes sonisk vinkling enn de toksiske mutasjoner som coveret mer eller mindre antyder.

Hjernen bak er Markus “Ulle” Ullrich fra Lanfear, som i 2013 slo seg sammen med Atlantean Kodex vokalist Markus Becker.


piggtråd
05.02.16

ALUK TODOLO - VOIX

Aluk Todolo - Voix Middels

The Ajna Offensive & Norma Evangelium Diaboli, 05.02.16
Er det ikke underfundig hvor ulik smak folk har? Jeg slutter tilsynelatende aldri å la meg forbause over det mangfold og de ulikheter den såkalte scenen byr på. Aluk Todolo er trolig et av de band som befinner seg mellom ytterpunktene, elsk og hat, med sin aparte, disharmoniske og spirituelle musikk.


piggtråd
05.02.16

OCERCO - A DESOLAÇÃO (EP)

Ocerco - A Desolação Middels

Signal Rex, 05.02.16
Portugal er på krigsstien, noe jeg setter pris på, men Europas sørlige pilspiss mot det åpne hav byr ikke bare på solskinnshistorier.

Jeg ser hvilken retning Ocerco har staket ut, og de har ei gått seg vill, likevel har de et stykke igjen til mål.piggtråd
04.02.16

RAVENSIRE - THE CYCLE GOES ON

Ravensire - The Cycle Goes On Bra/

Cruz Del Sur Music, 05.02.16
I motsetning til hva man kanskje ville forventet etter et kjapt blikk på coveret, spiller Ravensire episk heavy metal, nærmere beslektet med hardrock enn vikingmetall, selv om vikinger finner sin naturlige plass i en av tekstene.

Navnet på plateselskap taler dog sitt tydelige språk.

Denne portugisiske kvartetten spiller “battle metall” med hevede sverd.

piggtråd
03.02.16

PRIMEVAL MASS - TO EMPYREAN THRONES

Primeval Mass - To Empyrean Thrones Bra

Katoptron IX Records, 20.01.16
Greske Primeval Mass har to skiver bak seg, men sortmetallerne er nye bekjente for mitt vedkommende. Fra første sekund er det tydelig at deres virvlende toner vitner om en vital tilnærming som befinner seg på den andre siden av spekteret i forhold til alle former for monoton black metal. Men er det en fare for at de blir overivrige og blander inn mer enn godt er? Det hele virker da strengt tatt temmelig desorienterende ved første lytt.


piggtråd
02.02.16

OSTOTS - HIL ARGI

Ostots - Hil Argi Dårlig

Altare Productions & Darker Than Black, 01.02.16
IA kaller han seg, baskeren bak enmannsbandet Ostots. Ikke overraskende, er det svart metall vi har med å gjøre.
Fyren har angivelig dyrket fram en følelsesladd og fruktbar identitet iløpet av det siste tiåret. Det sistnevnte betyr vel strengt tatt bare at dette er nok et over-produktivt enmannsband. Det han eventuelt måtte ha av identitet, må han ha kastet vrak på, for Hil Argi er kjemisk fri for egenart.
Skiva ble sluppet i 250 eksemplarer i fjor høst, men det var tydeligvis ikke godt nok. Han må ha mange venner denne IA.

piggtråd
02.02.16

VANAD VARJUD - DISMAL GRANDEUR IN NOCTURNAL AURA

Vanad Varjud - Dismal Grandeur In Nocturnal Aura Meget Bra

Symbol Of Domination, 30.01.16
Vanad Varjud er en black metal trio fra Estonia.

Tanken bak bandet, å utforske menneskesinnet og ulike filosofiske ideer, samt å vandre den mørke og kronglete sti, tross enklere alternativer, har ligget latent hos gitarist og bassist Sorts Apostata siden millenniums-skiftet. Med seg har han Thon på trommer og Ott på vokal.


piggtråd
01.02.16

JUSTICE THEORY - NECESSARY EVIL (Singel)

Justice Theory - Necessary Evil Bra

Inverse Records, 18.01.16
Jeg innlemmet en singel bestående av én låt tidlig i januar, og hva passer vel bedre enn å gjøre det samme i februar?
Sant å si hadde jeg faktisk glemt denne utgivelsen. Heldigvis fører jeg en liste, akkurat som han som ser deg mens du sover.
Det finnes mange retro-thrash band, men når man hører Justice Theory innser man at andre ofte savner noe vitalt.


piggtråd

Gorger