heldekkende bakgrunnsbilde
navneskilt
Fane-basert meny

Desember 2015:

19.12.15

BATUSHKA - LITOURGIYA

Batushka - Litourgiya Knall!

Witching Hour Productions, 04.12.15
Velkommen til denne 41 minutter lange høytidsmesse, hvor Lucifers liturgi står i høysetet. Polske Batushka består angivelig av folk fra profilerte band, men her velger de å holde sin identitet skjult.

Litourgiya er bandets første offer til erkeantagonisten, lysbæreren, kunnskapens vokter og visdommens formidler.


piggtråd
19.12.15

BLACK TWILIGHT CIRCLE - DESERT DANCES AND SERPENT SERMONS (Splitt)

Black Twilight Circle - Desert Dances and Serpent Sermons Svakt

Iron Bonehead & The Ajna Offensive, 18.12.15
Uten det snev av forkunnskap eller forventninger, tar jeg meg selv i å bli positivt overrasket i det første låt Chamalcan åpner med western inspirerte rytmer og toner. Ah, spennende og originalt. Tenking utenfor boksen. Så hyggelig.
Det varer dog ikke så lenge før intetsigende monotoni overtar, og ganske snart utgjør primær-essensen.


piggtråd
18.12.15

RIPPING DEATH - TALES OF THE RIPPER (EP)

Ripping Death - Tales of the Ripper Middels

Iron Bonehead, 18.12.15
Det finnes død, med munnbind og gummihansker, som lukter av sterile omgivelser, det finnes slakterier som stinker av koagulert blod, og det finnes en gammel lukt av forråtnelse som aldri går vekk, som siver opp til overflaten fra fortiden.
Ripping Death spiller dødsmetall og lukter av årgangs-kadaver.

piggtråd
18.12.15

AGAINST THE PLAGUES - PURIFIED THROUGH DEVASTATION

Against The Plagues - Purified Through Devastation Meget Bra

Non Serviam Records, 18.12.15
Den Chicago-baserte kvintetten Against The Plagues ga oss en forsmak på kommende uhumskheter i januar, og i dag slippes altså deres nye album.
Les gjerne min korte presentasjon av EPen Extermination Event.
Deres første album var en strålende oppvisning i herlig black/death med vitale symfoniske krumspring, og amerikanerne skuffer ikke nå heller.


piggtråd
18.12.15

VADER - FUTURE OF THE PAST II - HELL IN THE EAST

Vader - Future Of The Past II - Hell In The East Middels

Witching Hour productions, 14.12.15
Nytt materiale fra Vader er alltid kjekt. Dette er imidlertid ikke nytt materiale i den forstand.
Når et dødsmetall-band (med thrash influenser) gir ut et cover album går tankene fort til Six Feet Under. Det er likevel ingen grunn til sammenligning. De polske veteranene holder seg sånn noenlunde på velkjente stier.


piggtråd
16.12.15

SERPENTS ATHIRST - HERALDING CEREMONIAL MASS OBLITERATION (EP)

Serpents Athirst - Heralding Ceremonial Mass Obliteration Bra

Invictus Productions, 14.12.15
Som sagt spirer og gror det i alle verdenshjørner. Vi beveger oss langt vekk fra progga metall i Kasakhstan, til brutal blasfemi på Sri Lanka.
Skjønt gror og gror... Det er vel heller stanken av forråtnelse som kommer sivende.
Med tittelen Heralding Ceremonial Mass Obliteration kommer også julestemningen...


piggtråd
16.12.15

KADAR - ESSENCE

Kadar - Essence Bra

Metal Scrap Records, 03.12.15
Det spirer og gror i alle verdenshjørner. Vi tar turen til Kasakhstan, hvor vi finner den progressive metall-duoen Kadar.
Ruslan Isayev (bass og vokal) og Zufar Sydykov (gitar og keyboards) dannet bandet i 2009. I august 2014 slapp de sitt første mini-album, og her får vi servert ett til. Skjønt, Metal-Archives definerer det første som EP og denne som fullengder.


piggtråd
15.12.15

PRONOSTIC - AN ATOMIC DECISION

Pronostic - An Atomic Decision Bra

Independent, 21.11.15
Tekniske dødsmetall er langt fra hverdagskost her i gården. Sjangeren er, som du dermed forstår, ikke nødvendigvis den som fascinerer mest. Når da selv jeg lar meg fenge, er det et tydelig tegn på at bandet må ha gjort noe rett.

Et variert ernæringsmetallisk inntak er forøvrig også sunt for sjelen, fordøyelsen og fornøyelsen.


piggtråd
15.12.15

BATTLECREEK - HATE INJECTION

Battlecreek - Hate Injection Over Middels

Independent, 20.11.15
Battlecreek fra Bayern i Tyskland ble dannet i 2004, og kom etter sin første demo til finalen i Wacken Metal Battle i 2009.
Bandet spiller thrash med en smak av speed metal, uten å bli like harde og sinte som sine teutanske landsmenn.
Hvorvidt det er din smak eller ei, du går ingen steder før du har sett videoen til Kill Or Be Killed!


piggtråd
14.12.15

X PUS - SANCTUS DOMINUS DEUS SABAOTH

X Pus - Sanctus Dominus Deus Sabaoth Middels

Metal Scrap Records, 14.12.15
Det var for faen ikke måte på salige toner i førjulsstria. Ikke før har Diavolos (se sju hakk ned) servert Ave Maria, før italienske X Pus åpner på grusomt vis med utdrag fra en eller annen jævla kirkekonsert, som de etterhvert radbrekker med ulike forstyrrelser og unoter.
Musikken står i sterk kontrast når den først tar til.


piggtråd
14.12.15

CRITICAL SOLUTION - SLEEPWALKER

Critical Solution - Sleepwalker Meget Bra

Punishment 18 Records, 12.12.15
Critical Solution fra Helleland, i nærheten av Egersund, er ute med sin andre fullengder, og igjen er det en konseptskive karene har begitt seg i kast med.
Kvartetten har nylig vært ute på veiene med W.A.S.P. I 2014 varmet de opp for Diamond Head, og på tampen av året før det igjen gjennomførte de en turné med Marduk og Grave. Etter at Sleepwalker var blitt sendt til media, kom gladnyheten om at gutta omsider, etter to EPer og ei skive, hadde spikra kontrakt.

piggtråd
13.12.15

SECRETS OF THE MOON - SUN

Secrets Of The Moon - Sun Bra

Lupus Lounge 04.12.15
Jeg oppdaget tyskerne og deres noe spesielle og darkmetalliske tilnærming til svartmetall med The Exhibitions EP (2005). Det var vel med skivene rundt denne at bandet begynte å gjøre seg kjent. Bandet hadde da allerede holdt på i ti år. Nå, ti år senere har bandet utviklet seg i en ny retning som tvinger meg til å forsøke å overse det de har gjort i mellomtiden.


piggtråd
13.12.15

TRIUMVIR FOUL - TRIUMVIR FOUL

Triumvir Foul - Triumvir Foul Bra

Blood Harvest, 11.12.15
Bak en litt Koldbrann-lignende logo og et omslag preget av skyggefulle omriss av nyanser, finner vi den amerikanske trioen fra Portland, Oregon, og deres første fullengder.
Jeg har hørt denne flere ganger iløpet av helgen, uten helt å klare å bestemme meg. På tide å justere opp volum og årvåken konsentrasjon, og dra dere med på denne reisen.


piggtråd
12.12.15

SALIGIA - FØNIX

Saligia - Fønix Bra

Ván Records, 11.12.15
Fra min fødeby Trondheim kommer Saligia, her med sin andre kolleksjon i fullengde-format, bestående av fem flotte salmer.

Hvilken kirkekrets (for eventuelle vestlendinger; kyrkjekrins) i Nidaros Bispedømme disse gjeve karene tilhører, sier presseskrivet dessverre ikke noe om.


piggtråd
11.12.15

MONOLITHE - EPSILON AURIGAE

Monolithe - Epsilon Aurigae Meget Bra

Debemur Morti Productions, 11.12.15
Som det står skrevet i Gorger, kapittel 3-2014, del 5, i Omtalens bok, avlivet band-grunnlegger Sylvain Bégot sitt enebårne skaperverk fordi konseptet hadde nådd sin finale og fullført sitt formål.
Vi leser fra Gorger, kapittel 12-2015, del 18, i Inntrykkenes bok, hvor Monolithe står opp fra de døde for å vandre på jorden som et langsomt, levende lik.


piggtråd
11.12.15

INSTIGATOR - BAD FUTURE (EP)

Instigator - Bad Future Ganske Svakt

Gates Of Hell Records, 11.12.15
Primært svenske Instigator ga ut en demo for 5-6 år siden, og slipper nå en EP. Bandet har tydeligvis lite til overs for kommersialisme, autoriteter, sosiale media og andre hjernevaskende elementer i vårt korrumperte samfunn.
Bandet består av tre svensker og to italienere. Av disse virker det som om kun gitarist D. Slaughter (Portrait etc.) har særlig erfaring fra tidligere.


piggtråd
09.12.15

DIAVOLOS - YOU LIVED, NOW DIE

Diavolos - You Lived, Now Die Kult

Hells Headbangers, 11.12.15
Ved første øyekast er det noe kjent ved kunstverket som akkompagnerer disse grekernes musikk. At de tydeligvis har valgt å gå for en mer tidsriktig versjon av Exciters debut Heavy Metal Maniac er nok ment som en hyllest, selv om Diavolos ikke spiller speed metal.
You Lived, Now Die er selv en debut, og karenes dødsmetall har aner så langt tilbake i tid at den er dømt til å inneholde islett av thrash.

piggtråd
09.12.15

NAR MATTARU - ANCIENT ATOMIC WARFARE

Nar Mattaru - Ancient Atomic Warfare Middels

I, Voidhanger Records, 07.12.15
Nar Mattaru må ha gjort noe rett, for jeg drar kjensel på navnet, selv uten å noe forhold til debuten Enuma Elish (2011) ut over at jeg har hørt noen spor. Eller så forveksler jeg navnet med et annet band. (Ikke det russiske ved samme navn, dog). Det er også fullt mulig.
Trioen kommer fra Chile, og spiller reinspikka dødsmetall.


piggtråd
08.12.15

NACHTLIEDER - THE FEMALE OF THE SPECIES

Nachtlieder - The Female Of The Species Meget Bra

I, Voidhanger Records, 07.12.15
Når tyske Nyx ikke helt klarer å overbevise med sin kvinnelige svartmetall, og danske Myrkur bare streifer innom sjangeren omtrent for kontrastens skyld, må svenske Dagny Susanne trå til og forsvare valkyrjenes ære.
Dama har vært aktiv siden 2008, og den selvtitulerte debuten (2013) bar angivelig preg av stemninger som isolasjon, ensomhet og misantropi. Men det er begrenset hvor lenge du kan sitte å deppe før hat og sinne blomstrer opp.


piggtråd
08.12.15

PEDOPHILE PRIESTS - DARK TRANSGRESSION OF THE SOUL

Pedophile Priests - Dark Transgression Of The Soul Ganske Bra

Metal Scrap Records, 07.12.15
Den polske duoen med det smått kontroversielle navnet hadde tilhold i henholdsvis Irland og Norge da innspillingen av debuten tok til i fjor.
Musikken er en solid hybrid, der dødsmetall flankeres av elementer fra blant annet grind core thrash og symfonisk black metal. Tekniske, melodiske, progressive, aggressive, hastige og brutale bestanddeler blandes i en nær schizofren mikstur.


piggtråd
07.12.15

SPECTRAL LORE - GNOSIS

Spectral Lore - Gnosis Over Middels

I, Voidhanger Records, 07.12.15
Jeg har bare et sporadisk forhold til greske Ayloss og hans nokså eklektiske enmannsband Spectral Lore. Via EP-formatet tillater han seg å eksperimentere ut over det vanlige, og nå som sist forfølger han en spesifikk retning. Forrige EP, Voyager tok lytteren med ut i verdensrommet, men nå har Ayloss landet. I Midtøsten.
Spilletiden er på hele 50 minutter, men for å skille Gnosis fra fullengderne, og deres mer svartmetalliske form, er denne altså definert som EP.

piggtråd
07.12.15

UR DRAUGR - WITH HUNGER UNDYING

Ur Draugr - With Hunger Undying Suverent

Aeternitas Tenebrarum Musicae Fundamentum, 07.12.15
Fem utgivelser i dag, og fem på fredag. Hvis jeg klarer to om dagen burde det gå bra. Hvorvidt jeg får tid til øvrige godsaker jeg ikke har rukket over ennå er en annen sak.
Denne australske trioen ga ut sin første EP i januar.
The Wretched Ascetic var en ganske spennende sak som lovte godt.
Her følger en tre kvarter lang hypnotisk reise i mangfoldige svarte landskap.


piggtråd
06.12.15

VORNA - EI VALO MINUA SEURAA

Vorna - Ei valo minua seuraa Bra

Inverse Records, 04.12.15
Finske Vorna er ute med album nummer to. Sekstetten teller de sedvanlige fire pluss keyboardist og ekstra gitarist. Stilen låter helt og fullt finsk, samtidig som finnene putter elementer fra mange ulike genre i heksegryta.
Med doomsk tristesse, svart vokal ildfullhet og en vind av trolske folkelementer fra de tusen sjøer, dannes vakker, atmosfærisk og melankolsk pagan metall.


piggtråd
05.12.15

VOIDCEREMONY - CYCLICAL DESCENT OF CAUSALITY (EP)

VoidCeremony - Cyclical Descent of Causality Godt over Middels

Blood Harvest, 04.12.15
Fra første sekund er det tydelig at dette er en demo gitt ut som EP. Lyden er ullen og pakket inn i vatt. (Er det ikke til å få fullstendig julestemning av?)
Karene kommer fra California, og har ytterligere én demo bak seg. Unnskyld, EP.
Deres dødsmetall er hurtig og hissig, men ikke uten et litt progressivt anstrøk.


piggtråd
04.12.15

NIGHT VIPER - NIGHT VIPER

Night Viper - Night Viper Bra

Svart Records, 04.12.15
Vi gjør et genremessig hopp tilbake til den tiden da vi hadde én TV med én kanal. Vi hadde også bare én sjanger å forholde oss til. Så nå kan du gjette.
Det litt hjemmesnekrede, men likevel stilige coveret avslører dog ikke mye.
Det burde ikke komme som noen bombe at et nytt band i sjangeren har utgangspunkt i Sverige, likevel må jeg innrømme at jeg så for meg England, Tyskland eller USA, uten at jeg egentlig kan svare på hvorfor.

piggtråd
04.12.15

JUST BEFORE DAWN - THE DEAD AND THOSE ABOUT TO DIE (EP)

Just Before Dawn - The Dead And Those About To Die Bra

Chaos records, 30.11.15
Den ganske ferske svenske krigsmaskinen Just Before Dawn befinner seg igjen bak fiendens linjer. Medlemmene er dog ikke nykommere.
Anders Biazzi (Blood Mortized, eks-Amon Amarth), Brynjar Helgetun (Liklukt , The Grotesquery) og Jonny Pettersson (Syn:drom, Wombbath) utgjør den hardkokte kjerne, men i likhet med på de to albumene, finner vi også her en grei liste med gjesteartister. Blant annet velkjente Rogga Johansson på vokal.

piggtråd
04.12.15

NECROSEMEN - VGLNS (EP)

Necrosemen - Vglns Bra

Blood Harvest, 04.12.15
Blood Harvest er hissige på utgivelses-fronten, med korte obskure EPer for tiden. Det plager ikke meg så lenge kvaliteten holder god standard.
Necrosemen er, som navnet antyder, ikke musikk din mor setter pris på. Om alt annet skulle slå feil, er ihvertfall det et godt tegn.

Navnet Vglns sier meg derimot nada, men EPen byr ihvertfall på fire tordnende krigs-hymner på like over 20 minutter. Mer valuta for kald kapital enn EPene nederst på siden.

piggtråd
04.12.15

KVLTIST - CATECHESIS

Kvltist - Catechesis Suverent

W.T.C.Productions, 03.12.15
Som bandnavnet antyder er dette svart metall for de kultne kultister iblant eder, så grav møkka ut av ørene, fantepakk.
Hjernen bak Kvltist bærer pseudonymet MZI, og har jobbet med låtskriving og innspilling av Catechesis siden desember for to år siden. Selve innspillingen var ferdigstilt for et halvt år siden.
La ikke et litt grovkornet cover lure deg, bak finner vi særs gjennomført sort misantropi.


piggtråd
03.12.15

YSENGRIN / BLACK GRAIL - NIGRUM NIGRIUS NIGRO (Split LP)

Ysengrin / Black Grail - Nigrum Nigrius Nigro Svakt

Nuclear War Now! Productions & I, Voidhanger Records, 01.12.15
Som lovet i forbindelse med Black Grail for en måned siden, skal vi nå ta for oss splitten mellom disse sære chilenerne og franske Ysengrin, som jeg hadde mer glede av ved mitt første møte med dem for fem måneder siden. Der kan du se, iblant er jeg til å stole på.
Begge band har ca et kvarter til å presentere sine kreative krumspring, og særhet er et gjennomgående stikkord.

piggtråd
02.12.15

CONFRONTATION - AGGREGAT 4

Confrontation - Aggregat 4 Bra

Chaos Records, 30.11.15
Denne nederlandske duoen slapp sin første EP i fjor, og er nå ute med album-debuten.
Karene, begge med virke i blant annet Funeral Whore spiller skitten dødsmetall, dynket i doom. Resultatet er intens, kvernende death/doom som skiller seg ut fra typiske sjanger-kreasjoner som sørger de døde og de etterlatte.


piggtråd
02.12.15

CAECUS - AFFLICTION (7" EP)

Caecus - Affliction Bra

Blood Harvest, 30.11.15
Skotske Caecus består av tre mann med intensjoner om å skape kompromissløs infernalsk black/death, komplettert med tekster om menneskets svake og sårbare kjød.

Denne tre-spors EPen er deres krigserklæring.piggtråd
01.12.15

HELLISH - THEURGIST'S SPELL (7" EP)

Hellish - Theurgist's Spell Bra

Blood Harvest, 30.11.15
Ikke før har man fått vasket vekk alt blodet etter massakren av chilenske band forrige måned, før nye chilenere banker på døren. Denne kvartetten har imidlertid noe å fare med. At vi slipper vi flere blodutgytelser er bra på flere måter. Ingenting er bedre enn god musikk, og rabiate chilenske metallhuer er selvfølgelig hyggelige folk.
Kvartetten fra Santiago er ute med sin første studio-innspilling. En kortfattet, men effektiv EP som rasler med machetene.

piggtråd
Gorgers Metall